Vila Jelena Zlatar, Zapadna Srbija

Vila Jelena

Zlatar, Zapadna Srbija

Vila Jelena je nacionalna kuća u prelepom ambijentu planine Zlatar, locirana na visini od čak 1.200 metara. Vila odiše atmosferom mira i topline, okružena šumama i planinskim proplancima, zbog kojih su najlepši delovi planine Zlatar označeni kao vazdušna banja. Svega 50-ak metara ima do ski lifta i staze za sve ljubitelje sankanja i skijanja, dok se prijatni letnji dani mogu recimo provesti na obali jednog od dva jezera u bližoj okolini vile.

Vila Jelena raspolaže posebno opremljenim VIP salonom sa računarom i projektorom gde se mogu obaviti poslovni razgovori ili organizovati prezentacije za uži krug saradnika. U vili postoji i Wi-Fi internet, kao i parking prostor.

Iako se Vila Jelena nalazi u neposrednoj blizini puta, skrivena je od saobraćajne buke. Udaljena je svega 2 km od Nove Varoši, 260 kilometara od Beograda, i 62 kilometra od Užica. Do Zlatibora je potrebno oko 40-ak minuta vožnje, i to je svakako jedno od mugućnosti za dnevni izlet.

Osnovne informacije
VrstaVila
LokacijaZlatar, Zapadna Srbija
Emailvilajelena@gmail.com
Telefon 1 +381 65 604 8120
ski-centar

Ski centar

parking

Parking

wi-fi

Wi Fi

restoran

Restoran

sala-za-konferenciju

Sala za konferenciju

planina

Planina

Smeštaj
Vila JelenaVila JelenaVila Jelena

Soba za 1 osobu

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Vila JelenaVila JelenaVila Jelena

Deluxe soba za 2 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Vila JelenaVila Jelena

Deluxe soba za 3 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Vila JelenaVila JelenaVila Jelena

Apartman za 4-5 osoba

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Vila Jelena

Zlatarsko jezero

Zlatar, Zapadna Srbija

Kada iz obližnjih kafana čujete stihove “Kokin brod, Kokin brod, ja sam mala oktopod.” Znajte da se nalazite u neposrednoj blizini Zlatarskog jezera. Ovo veštačko jezero, nastalo je u dolini reke Uvac, izgradnjom brane za potrebe hidroelektrane.

Detaljnije
Vila Jelena

Manastir Mileševa (XIII vek)

Prijepolje, Zapadna Srbija

Često se kaže da je Prijepolje izraslo u krilu manastira Mileševe, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Podignuta je u Raškom stilu tokom 1218. i 1219. godine, u pitomini doline oko 5 kilometra od ušća Mileševke u Lim.

Detaljnije
Vila Jelena

Manastir Tronoša (XIV vek)

Loznica, Zapadna Srbija

U blizini Tršića, a na 17 kilometara od Loznice se nalazi pravoslavni manastir Tronoša sa crkvom posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. Manastir je poznat i po tome što se u njemu opismenjavao Vuk Stefanović Karadžić, tako da se u okviru manastirskog kompleksa nalazi i Muzej ranog Vukovog školovanja.

Detaljnije
Vila Jelena

Tršić

Tršić, Zapadna Srbija

Tršić je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, čuvenog reformatora i tvorca modernog srpskog ćiriličnog pisma. Nalazi se na 9 km od Loznice. Danas se u selu nalazi etnografski park sa spomen-kućom Vuka Karadžiča i objekti narodne arhitekture kao i nekoliko etno restorana.

Detaljnije
Vila Jelena

Banja Koviljača

Banja Koviljača, Zapadna Srbija

Banja Koviljača je jedna od najlepših i najstarijih banja u Srbiji. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, ušuškana između planine Gučevo i reke Drine. Deo je Podrinja u čijoj blizini su brdoviti Jadar, brežuljcima isprekidana Pocerina i planina Cer, te plodne mačvanske ravnice.

Detaljnije
Vila Jelena

Planina Gučevo

Loznica, Zapadna Srbija

Planina Gučevo predstavlja još jedno bajkovito mesto u Srbiji, pogodno za begstvo od gradske vreve i udoban boravak u prelepom prirodnom ambijentu. Nalazi se iznad Loznice i Banje Koviljače, severno od Boranje, dinarske planine u Podrinju, zapadnom delu Srbije i u prostoru koji Drina u luku zatvara sa zapada i severozapada.

Detaljnije
Vila Jelena

Planina Golija

Golija, Zapadna Srbija

Pomalo tajanstvene, ali svakako jedinstvene lepote, ova planina smatra se jednom od najlepših i šumama najbogatijih planina u čitavoj Srbiji. Nalazi se na zapadu zemlje, na granici između Moravičke i Raške oblasti i u obliku latiničnog slova S se prostire dužinom od 32km.

Detaljnije
Vila Jelena

Manastir Studenica (XII vek)

Ivanjica, Zapadna Srbija

Manastir Studenica nalazi se u srcu stare srpske zemlje Raške, i predstavlja jednu od najvećih svetinja kod Srba. Smešten je na 39 km južno od Kraljeva, a podigao ju je rodonačelnik loze Nemanjića, Stefan Nemanja.

Detaljnije
Vila Jelena

Manastir Sopoćani (XIII vek)

Novi Pazar, Zapadna Srbija

Manastir Sopoćani se nalazi na jedinstvenom mestu u prelepom prirodnom okruženju, na oko 15 km zapadno od Novog Pazara i nedaleko od izvora reke Raške. To je još jedan od bisera srpske srednjovekovne gradnje, i važi za jednu od najvećih svetinja u narodu. Naziv manastira vodi poreklo od staroslovenske reči ''sopot'' što znači izvor.

Detaljnije