Konak Mišić Tršić, Zapadna Srbija

Konak Mišić

Tršić, Zapadna Srbija

Konak Mišić je tradicionalno etno domaćinstvo u pešačkoj zoni Tršića, rodnom selu Vuka Stefanovića Karadžića. Ovo autentično mesto nalazi se svega 7 kilometara od Loznice i 146 kilometara od Beograda. Ovaj Etno Centar sadrži 35 objekata narodnog graditeljstva koji su pod zaštitom države – kuće, vajati, kačare, mlekare, čardaci, ambari i pletare povezane su makadamskim stazama i isprepletane plotovima. Ovo mesto je dom i mnogobrojnih muzejskih postavki, Vukove spomen kuće, Dositejevog muzeja, Muzeja jezika i pisma, a ovde se održavaju i mnoge kulturne manifestaciije i radionice.

Konak Mišić u potpunosti je uklopljen u ovaj jedinstveni prirodni i kulturni ambijent, među proplancima, gustim šumama i potocima, u idiličnom duhu stare, retko gde očuvane Srbije XVIII i XIX veka. Naše domaćinstvo čine tri objekta podignuta u duhu narodnog graditeljstva – kuća sa restoranom, vajat i kačara, a okružene su našim velikim zelenim imanjem gde se na 4 hektara prostire veliki voćnjak ispresecan brzim potocima, predivno uređeno dečije igralište, amfiteatar sa malom pozornicom i gde se krije mnogo kutaka u kojima možete pronaći duboku hladovinu, mir, osamu ili pravo mesto za sportske aktivnosti i druženje.

Osnovne informacije
VrstaKonak
LokacijaTršić, Zapadna Srbija
Emailmisicpedja@gmail.com
Telefon 1+381 64 301 45 26
wi-fi

Wi Fi

igraliste-za-decu

Igralište za decu

vrt

Vrt

parking

Parking

restoran

Restoran

Smeštaj
Konak MišićKonak MišićKonak Mišić

Soba u kući za 2 osobe

wi-fi

Wi Fi

kupatilo

Kupatilo

grejanje

Grejanje

Konak MišićKonak MišićKonak MišićKonak Mišić

Soba u kući za 4 osobe

wi-fi

Wi Fi

kupatilo

Kupatilo

grejanje

Grejanje

Konak MišićKonak MišićKonak MišićKonak MišićKonak Mišić

Soba u kačari za 4 osobe

wi-fi

Wi Fi

kupatilo

Kupatilo

grejanje

Grejanje

Konak MišićKonak MišićKonak MišićKonak Mišić

Apartman u kući za 4 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kuhinja

Kuhinja

grejanje

Grejanje

kupatilo

Kupatilo

Konak MišićKonak MišićKonak MišićKonak MišićKonak MišićKonak MišićKonak Mišić

Vajat apartman za 3+2 osobe

wi-fi

Wi Fi

kuhinja

Kuhinja

tv

TV

grejanje

Grejanje

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Konak Mišić

Zlatarsko jezero

Zlatar, Zapadna Srbija

Kada iz obližnjih kafana čujete stihove “Kokin brod, Kokin brod, ja sam mala oktopod.” Znajte da se nalazite u neposrednoj blizini Zlatarskog jezera. Ovo veštačko jezero, nastalo je u dolini reke Uvac, izgradnjom brane za potrebe hidroelektrane.

Detaljnije
Konak Mišić

Manastir Mileševa (XIII vek)

Prijepolje, Zapadna Srbija

Često se kaže da je Prijepolje izraslo u krilu manastira Mileševe, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Podignuta je u Raškom stilu tokom 1218. i 1219. godine, u pitomini doline oko 5 kilometra od ušća Mileševke u Lim.

Detaljnije
Konak Mišić

Manastir Tronoša (XIV vek)

Loznica, Zapadna Srbija

U blizini Tršića, a na 17 kilometara od Loznice se nalazi pravoslavni manastir Tronoša sa crkvom posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. Manastir je poznat i po tome što se u njemu opismenjavao Vuk Stefanović Karadžić, tako da se u okviru manastirskog kompleksa nalazi i Muzej ranog Vukovog školovanja.

Detaljnije
Konak Mišić

Tršić

Tršić, Zapadna Srbija

Tršić je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, čuvenog reformatora i tvorca modernog srpskog ćiriličnog pisma. Nalazi se na 9 km od Loznice. Danas se u selu nalazi etnografski park sa spomen-kućom Vuka Karadžiča i objekti narodne arhitekture kao i nekoliko etno restorana.

Detaljnije
Konak Mišić

Banja Koviljača

Banja Koviljača, Zapadna Srbija

Banja Koviljača je jedna od najlepših i najstarijih banja u Srbiji. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, ušuškana između planine Gučevo i reke Drine. Deo je Podrinja u čijoj blizini su brdoviti Jadar, brežuljcima isprekidana Pocerina i planina Cer, te plodne mačvanske ravnice.

Detaljnije
Konak Mišić

Planina Gučevo

Loznica, Zapadna Srbija

Planina Gučevo predstavlja još jedno bajkovito mesto u Srbiji, pogodno za begstvo od gradske vreve i udoban boravak u prelepom prirodnom ambijentu. Nalazi se iznad Loznice i Banje Koviljače, severno od Boranje, dinarske planine u Podrinju, zapadnom delu Srbije i u prostoru koji Drina u luku zatvara sa zapada i severozapada.

Detaljnije
Konak Mišić

Planina Golija

Golija, Zapadna Srbija

Pomalo tajanstvene, ali svakako jedinstvene lepote, ova planina smatra se jednom od najlepših i šumama najbogatijih planina u čitavoj Srbiji. Nalazi se na zapadu zemlje, na granici između Moravičke i Raške oblasti i u obliku latiničnog slova S se prostire dužinom od 32km.

Detaljnije
Konak Mišić

Manastir Studenica (XII vek)

Ivanjica, Zapadna Srbija

Manastir Studenica nalazi se u srcu stare srpske zemlje Raške, i predstavlja jednu od najvećih svetinja kod Srba. Smešten je na 39 km južno od Kraljeva, a podigao ju je rodonačelnik loze Nemanjića, Stefan Nemanja.

Detaljnije
Konak Mišić

Manastir Sopoćani (XIII vek)

Novi Pazar, Zapadna Srbija

Manastir Sopoćani se nalazi na jedinstvenom mestu u prelepom prirodnom okruženju, na oko 15 km zapadno od Novog Pazara i nedaleko od izvora reke Raške. To je još jedan od bisera srpske srednjovekovne gradnje, i važi za jednu od najvećih svetinja u narodu. Naziv manastira vodi poreklo od staroslovenske reči ''sopot'' što znači izvor.

Detaljnije