Vila Angelina Kušići, Zapadna Srbija

Vila Angelina

Kušići, Zapadna Srbija

Vila Angelina smeštena je selu Kušići, u jugozapadnoj Srbiji, u blizini prelepe planine Javor. U okviru domćinstva nalazi se i veliko imanje od čak četiri hektara gde se pored vile, nalazi i borova šuma, kao i izvor čiste planinske vode. Takođe, u neposrednoj blizini su i staze za skijanje, kao i zgrada stare porodične kafane po imenu ”Mali odmor” koja se diči tradicijom dugom 200 godina. Ova etno kafana čuvar je mnogih starih običaja i stoga je od velike vrednosti. Pored ove etno kafane postoji i jedna velika sala za ručavanje koja je posebno odvojena za goste vile. Hrana koja se priprema je ukusna, tradicionalna, zdrava, raznovrsna i ekološka, te će se za svakoga naći po nešto.

Vila Angelina zauzima centralno mesto, budući da je smeštena upravo u srcu Kušića, a preko puta vile nalazi se i autobuska stanica. Osim planinskih staza koje su smeštene u blizini, a na kojima možete sankati i skijati, dostupne su i mnoge druge aktivnosti, naravno ako ste ljubitelj aktivnog odmora. Tu su antistres programi koji podrazumevaju, između ostalih aktivnosti, cepanje drva, branje malina, branje šljiva, skupljanje krompira, itd.

U okviru vile nalazi se i prostran vrt sa stolicama i dečijim igralištem. U ovom vrtu zasigurno ćete, makar dok ste tu, zaboraviti sve probleme i uživati u zelenilu, žuboru potoka i fascinantnoj prirodi koja vas okružuje. Vila nudi i besplatan Wi-Fi internet, kao i privatni parking prostor.

Osnovne informacije
VrstaVila
LokacijaKušići, Zapadna Srbija
Emailvila.angelina.032@gmail.com
Telefon 1+381 32 5678 188
Mobilni+381 65 836 8888
wi-fi

Wi Fi

vrt

Vrt

lezaljke

Ležaljke

restoran

Restoran

parking

Parking

igraliste-za-decu

Igralište za decu

Smeštaj
Vila AngelinaVila AngelinaVila AngelinaVila Angelina

Soba za 2 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Vila AngelinaVila AngelinaVila AngelinaVila Angelina

Soba za 3 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Vila Angelina

Zlatarsko jezero

Zlatar, Zapadna Srbija

Kada iz obližnjih kafana čujete stihove “Kokin brod, Kokin brod, ja sam mala oktopod.” Znajte da se nalazite u neposrednoj blizini Zlatarskog jezera. Ovo veštačko jezero, nastalo je u dolini reke Uvac, izgradnjom brane za potrebe hidroelektrane.

Detaljnije
Vila Angelina

Manastir Mileševa (XIII vek)

Prijepolje, Zapadna Srbija

Često se kaže da je Prijepolje izraslo u krilu manastira Mileševe, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Podignuta je u Raškom stilu tokom 1218. i 1219. godine, u pitomini doline oko 5 kilometra od ušća Mileševke u Lim.

Detaljnije
Vila Angelina

Manastir Tronoša (XIV vek)

Loznica, Zapadna Srbija

U blizini Tršića, a na 17 kilometara od Loznice se nalazi pravoslavni manastir Tronoša sa crkvom posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. Manastir je poznat i po tome što se u njemu opismenjavao Vuk Stefanović Karadžić, tako da se u okviru manastirskog kompleksa nalazi i Muzej ranog Vukovog školovanja.

Detaljnije
Vila Angelina

Tršić

Tršić, Zapadna Srbija

Tršić je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, čuvenog reformatora i tvorca modernog srpskog ćiriličnog pisma. Nalazi se na 9 km od Loznice. Danas se u selu nalazi etnografski park sa spomen-kućom Vuka Karadžiča i objekti narodne arhitekture kao i nekoliko etno restorana.

Detaljnije
Vila Angelina

Banja Koviljača

Banja Koviljača, Zapadna Srbija

Banja Koviljača je jedna od najlepših i najstarijih banja u Srbiji. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, ušuškana između planine Gučevo i reke Drine. Deo je Podrinja u čijoj blizini su brdoviti Jadar, brežuljcima isprekidana Pocerina i planina Cer, te plodne mačvanske ravnice.

Detaljnije
Vila Angelina

Planina Gučevo

Loznica, Zapadna Srbija

Planina Gučevo predstavlja još jedno bajkovito mesto u Srbiji, pogodno za begstvo od gradske vreve i udoban boravak u prelepom prirodnom ambijentu. Nalazi se iznad Loznice i Banje Koviljače, severno od Boranje, dinarske planine u Podrinju, zapadnom delu Srbije i u prostoru koji Drina u luku zatvara sa zapada i severozapada.

Detaljnije
Vila Angelina

Planina Golija

Golija, Zapadna Srbija

Pomalo tajanstvene, ali svakako jedinstvene lepote, ova planina smatra se jednom od najlepših i šumama najbogatijih planina u čitavoj Srbiji. Nalazi se na zapadu zemlje, na granici između Moravičke i Raške oblasti i u obliku latiničnog slova S se prostire dužinom od 32km.

Detaljnije
Vila Angelina

Manastir Studenica (XII vek)

Ivanjica, Zapadna Srbija

Manastir Studenica nalazi se u srcu stare srpske zemlje Raške, i predstavlja jednu od najvećih svetinja kod Srba. Smešten je na 39 km južno od Kraljeva, a podigao ju je rodonačelnik loze Nemanjića, Stefan Nemanja.

Detaljnije
Vila Angelina

Manastir Sopoćani (XIII vek)

Novi Pazar, Zapadna Srbija

Manastir Sopoćani se nalazi na jedinstvenom mestu u prelepom prirodnom okruženju, na oko 15 km zapadno od Novog Pazara i nedaleko od izvora reke Raške. To je još jedan od bisera srpske srednjovekovne gradnje, i važi za jednu od najvećih svetinja u narodu. Naziv manastira vodi poreklo od staroslovenske reči ''sopot'' što znači izvor.

Detaljnije