Hotel Oplenac Topola, Centralna Srbija

Hotel Oplenac

Topola, Centralna Srbija

Hotel Oplenac je smešten u srcu Šumadije, na brdu Oplenac, u varošici Topoli, bogatoj izuzetnom srpskom istorijom i tradicijom. Hotel, kao i varošica u kojoj je smešten, od Beograda su udaljeni 76 km, a od Kragujevca 40 km.

Ovo renovirano zdanje nudi moderan enterijer, kao i visok nivo usluge i sadržaja. Za vreme boravka ovde, imaćete priliku da se susretnete sa istorijom ovog područja, kroz najrazličitije izlete. Možete osetiti duh paleolita, ''proputovati'' kroz srednjovekovnu istoriju ovog područja, pa sve do savremene istorije pri poseti kultirno-istorijskog kompleksa ”Zadužbina Kralja Petra I” koji pruža dobar uvid život kraljevske dinastije Karađorđević. Inače, Kralj Petar I je idejni tvorac čitavog kompleksa, kao i Hotela Oplenac.

Hotel Oplenac nudi renoviran i obnovljen restoran kapaciteta 180 mesta, a tu je i lobi-bar i bašta kapaciteta 500 mesta. U ponudi su i kongresna i banket sala, sala za team building kapaciteta 100 mesta, sa kompletnom opremom. Takođe, u okviru hotela postoji i SPA centar, koji nudi opuštanje u hidromasažnom bazenu, tretmane u sauni i parnom kupatilu, kao i manuelne masaže. Uz sve ovo, hotel je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, a nudi i privatni parking.

Osnovne informacije
VrstaHotel
LokacijaTopola, Centralna Srbija
Emailrecepcija@hoteloplenac.com
Telefon 1 +381 34 6811 430
wi-fi

Wi Fi

spa-centar

Spa centar

bazen

Bazen

restoran

Restoran

bar

Bar

sala-za-konferenciju

Sala za konferenciju

vrt

Vrt

parking

Parking

Smeštaj
Hotel OplenacHotel Oplenac

Soba za 1 osobu

wi-fi

Wi Fi

grejanje

Grejanje

kupatilo

Kupatilo

Hotel OplenacHotel OplenacHotel OplenacHotel OplenacHotel Oplenac

Soba za 2 osobe

wi-fi

Wi Fi

grejanje

Grejanje

kupatilo

Kupatilo

Hotel OplenacHotel OplenacHotel OplenacHotel OplenacHotel OplenacHotel Oplenac

Soba za 3 osobe

wi-fi

Wi Fi

grejanje

Grejanje

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Hotel Oplenac

Tvrđava Maglič

Kraljevo, Centralna Srbija

Grad – tvrđava Maglič se nalazi 30 km jugozapadno od Kraljeva na vrhu teško pristupačnog brda. Ovo utvrđenje opasano debelim zidovima krasi i osam kula, a tu su i dve kapije. Poreklo grada nikada nije rasvetljeno, što ovo mesto, dostojno divljenja dodatno obavija zadonetnošću. Pretpostavlja se da je grad podignut oko 1240. godine nakon mongolske provale u ove krajeve.

Detaljnije
Hotel Oplenac

Manastir Žiča (XIII vek)

Kraljevo, Centralna Srbija

Kada krenete od Kraljeva ka Mataruškoj Banji, na šestom kilometru, u plodnoj ravnici sela Kruševica, ugledaćete Manastir Žiču, koji se ponosno uzdiže, prepoznatljiv po svojoj crvenoj boji. Ovo je jedna od najvećih svetinja srpskog naroda.

Detaljnije
Hotel Oplenac

Planina Avala

Beograd, Centralna Srbija

Jedan od simbola Beograda svakako je i planina Avala, koja ima svoju burnu istoriju kako zbog strateški važnog položaja koji zauzima, tako i zbog rudnog bogatstva koje su proslavile čitavo ovo područje.

Detaljnije
Hotel Oplenac

Planina Kosmaj

Kosmaj, Centralna Srbija

Ako ste iz Beograda i okoline, ili Šumadije, onda Vam je planina Kosmaj verovatno poznata kao savršeno mesto za odlazak na dnevni izlet ili vikend turu. Ako ovu aktivnost do sada niste praktikovali, spremite se, i već sledeći vikend posetite ovu vazdušnu banju i jednu od najpitomijih planina u Srbiji.

Detaljnije
Hotel Oplenac

Oplenac i Topola

Topola, Centralna Srbija

Brdo Oplenac koje se nalazi iznad Topole, dobilo je ime po drvenom delu za seljačka kola, koji se ranije nazivao oplen, a za čiju izradu je bila korišćena posebna vrsta hrasta, čije su grane prirodno nepravilnog, račvastog oblika, koja raste baš na obroncima brda Oplenac.

Detaljnije