Rajski Konaci Leušići, Centralna Srbija

Rajski Konaci

Leušići, Centralna Srbija

Rajski Konaci nalaze se u Leušićima, na pola sata vožnje od Gornjeg Milanovca, kao i Čačka, odnosno 2 sata od Beograda. Domaćinstvo porodice Jevtović krasi prostrano dvorište sa raznobojnim cvećem i drvećem. Tu gosti mogu uživati na lajzi begu okruženom drvenim kućicama sa šarenim prozorima i udisati svež vazduh uz miris raznovrsnog cveća. Ili igrati fudbal sa klincima na tek pokošenoj travi u prostranom dvorištu, dok se iza pruža pogled na beskrajno zelenilo šumadijskih brežuljaka.

Rajski Konaci su zadržali duh tradicionalnog seoskog domaćinstva, ali su objekti promenili namenu. Nekada su to bili kačara u kojoj su se držale kace sa voćem, mlekara gde se sirilo mleko, mišana u kojoj se sušilo voće, sve do ambara i pomoćnih objekata. Danas su ovo apartmani za smeštaj gostiju. Rajski Konaci nude i besplatan Wi-Fi internet, kao i privatni parking.

Osnovne informacije
VrstaSeosko domaćinstvo
LokacijaLeušići, Centralna Srbija
Emailrajski.konaci@gmail.com
Telefon 1+381 63 7128 325
wi-fi

Wi Fi

parking

Parking

vrt

Vrt

Smeštaj
Atrakcije u blizini
Rajski Konaci

Tvrđava Maglič

Kraljevo, Centralna Srbija

Grad – tvrđava Maglič se nalazi 30 km jugozapadno od Kraljeva na vrhu teško pristupačnog brda. Ovo utvrđenje opasano debelim zidovima krasi i osam kula, a tu su i dve kapije. Poreklo grada nikada nije rasvetljeno, što ovo mesto, dostojno divljenja dodatno obavija zadonetnošću. Pretpostavlja se da je grad podignut oko 1240. godine nakon mongolske provale u ove krajeve.

Detaljnije
Rajski Konaci

Manastir Žiča (XIII vek)

Kraljevo, Centralna Srbija

Kada krenete od Kraljeva ka Mataruškoj Banji, na šestom kilometru, u plodnoj ravnici sela Kruševica, ugledaćete Manastir Žiču, koji se ponosno uzdiže, prepoznatljiv po svojoj crvenoj boji. Ovo je jedna od najvećih svetinja srpskog naroda.

Detaljnije
Rajski Konaci

Planina Avala

Beograd, Centralna Srbija

Jedan od simbola Beograda svakako je i planina Avala, koja ima svoju burnu istoriju kako zbog strateški važnog položaja koji zauzima, tako i zbog rudnog bogatstva koje su proslavile čitavo ovo područje.

Detaljnije
Rajski Konaci

Planina Kosmaj

Kosmaj, Centralna Srbija

Ako ste iz Beograda i okoline, ili Šumadije, onda Vam je planina Kosmaj verovatno poznata kao savršeno mesto za odlazak na dnevni izlet ili vikend turu. Ako ovu aktivnost do sada niste praktikovali, spremite se, i već sledeći vikend posetite ovu vazdušnu banju i jednu od najpitomijih planina u Srbiji.

Detaljnije
Rajski Konaci

Oplenac i Topola

Topola, Centralna Srbija

Brdo Oplenac koje se nalazi iznad Topole, dobilo je ime po drvenom delu za seljačka kola, koji se ranije nazivao oplen, a za čiju izradu je bila korišćena posebna vrsta hrasta, čije su grane prirodno nepravilnog, račvastog oblika, koja raste baš na obroncima brda Oplenac.

Detaljnije