EKO Kosmajski vajati Petra Kosmaj, Centralna Srbija

EKO Kosmajski vajati Petra

Kosmaj, Centralna Srbija

EKO Kosmajski vajati Petra nalaze se oko 60 km od Beograda, u predivnom ambijentu planine Kosmaja. Ovaj bajkoviti kompleks kućica nalazi se samo 300 metara od manastira Tresija, u neposrednoj blizini restorana “Toma i Nada”, na idealnom mestu u prirodi, gde gosti mogu da provedu relaksirajući odmor. Najbliža prodavnica je na oko 500 metara, a brzo i jednostvano se dolazi i do samog centra Kosmaja, vidikovaca i izletišta ove divne planine.

U dvorištu kompleksa EKO Kosmajski vajati Petra, nalaze se dve kuće, koje su zbog autentičnog izgleda i tradicionalnih elemenata u arhitekturi ponele naziv vajata – starih pomoćnih kuća koje su u seoskim domaćinstvima bile namenjene mladencima, zbog čega su uvek bile veoma lepo uređene i dekorisane.

Zelena okućnica prepuna je hlada i cveća, a ovde je gostima na raspolaganju i pribor za roštilj sa letnjikovcem, kao i lepo uređeno igralište za decu. Tu je i stalno otvorena recepcija, uz malu suvenirnicu, dostupan je i Wi-Fi internet, a postoje i parking mesta.

Osnovne informacije
VrstaVajati
LokacijaKosmaj, Centralna Srbija
Emailkanacki@hotmail.com
Telefon 1+381 65 47 82 422
wi-fi

Wi Fi

vrt

Vrt

igraliste-za-decu

Igralište za decu

rostilj

Roštilj

recepcija

Recepcija

krevetac

Krevetac

parking

Parking

Smeštaj
EKO Kosmajski vajati PetraEKO Kosmajski vajati PetraEKO Kosmajski vajati PetraEKO Kosmajski vajati PetraEKO Kosmajski vajati PetraEKO Kosmajski vajati PetraEKO Kosmajski vajati PetraEKO Kosmajski vajati Petra

Vajat za 5-7 osoba

wi-fi

Wi Fi

kuhinja

Kuhinja

tv

TV

krevetac

Krevetac

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
EKO Kosmajski vajati Petra

Tvrđava Maglič

Kraljevo, Centralna Srbija

Grad – tvrđava Maglič se nalazi 30 km jugozapadno od Kraljeva na vrhu teško pristupačnog brda. Ovo utvrđenje opasano debelim zidovima krasi i osam kula, a tu su i dve kapije. Poreklo grada nikada nije rasvetljeno, što ovo mesto, dostojno divljenja dodatno obavija zadonetnošću. Pretpostavlja se da je grad podignut oko 1240. godine nakon mongolske provale u ove krajeve.

Detaljnije
EKO Kosmajski vajati Petra

Manastir Žiča (XIII vek)

Kraljevo, Centralna Srbija

Kada krenete od Kraljeva ka Mataruškoj Banji, na šestom kilometru, u plodnoj ravnici sela Kruševica, ugledaćete Manastir Žiču, koji se ponosno uzdiže, prepoznatljiv po svojoj crvenoj boji. Ovo je jedna od najvećih svetinja srpskog naroda.

Detaljnije
EKO Kosmajski vajati Petra

Planina Avala

Beograd, Centralna Srbija

Jedan od simbola Beograda svakako je i planina Avala, koja ima svoju burnu istoriju kako zbog strateški važnog položaja koji zauzima, tako i zbog rudnog bogatstva koje su proslavile čitavo ovo područje.

Detaljnije
EKO Kosmajski vajati Petra

Planina Kosmaj

Kosmaj, Centralna Srbija

Ako ste iz Beograda i okoline, ili Šumadije, onda Vam je planina Kosmaj verovatno poznata kao savršeno mesto za odlazak na dnevni izlet ili vikend turu. Ako ovu aktivnost do sada niste praktikovali, spremite se, i već sledeći vikend posetite ovu vazdušnu banju i jednu od najpitomijih planina u Srbiji.

Detaljnije
EKO Kosmajski vajati Petra

Oplenac i Topola

Topola, Centralna Srbija

Brdo Oplenac koje se nalazi iznad Topole, dobilo je ime po drvenom delu za seljačka kola, koji se ranije nazivao oplen, a za čiju izradu je bila korišćena posebna vrsta hrasta, čije su grane prirodno nepravilnog, račvastog oblika, koja raste baš na obroncima brda Oplenac.

Detaljnije