Šomin Lagum Sremski Karlovci, Vojvodina

Šomin Lagum

Sremski Karlovci, Vojvodina

Šomin Lagum je kuća stara oko 200 godina, a nalazi se u samom centru Sremskih Karlovaca. Vlasnici kuće, Šomini (nadimak stare karlovačke porodice Janković), odlučili su da kuću preurede u pansion za izdavanje. Romantični enterijer i uređena bašta pružiće posetiocima povratak u neka prošla vremena, ničim ometan odmor i uživanje u vojvođanskoj kulturi i tradiciji.

Pansion Šomin Lagum raspolaže sa tri dvokrevetne sobe (svaka sa svojim kupatilom), u koje se može dodati još po jedan krevet, pa ovde udoban smeštaj mogu naći porodice, parovi i prijatelji. Moguć je i doručak na bazi švedskog stola.

U dvorištu se nalazi i vinski podrum (lagum) gde se nekada proizvodilo vino, a danas je ovde muzej, koji se može posetiti, kao i degustirati kvalitetna lokalna vina. Šomin Lagum ima besplatan Wi-Fi internet, parking za dva automobila obezbeđen je u dvorištu, dok za treći postoji mesto ispred kuće, na ulici.

Osnovne informacije
VrstaPrivatni smeštaj
LokacijaSremski Karlovci, Vojvodina
Emailinfo@sominlagum.com
Telefon 1+381 62 1643865
wi-fi

Wi Fi

parking

Parking

centar-grada

Centar grada

Smeštaj
Šomin LagumŠomin LagumŠomin Lagum

Soba Irina za 2+1 osobu

wi-fi

Wi Fi

kupatilo

Kupatilo

tv

TV

Šomin LagumŠomin LagumŠomin Lagum

Soba Stevan za 2+1 osobu

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Šomin LagumŠomin LagumŠomin Lagum

Soba Svetozar za 2+1 osobu

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Šomin Lagum

Carska bara

Zrenjanin, Vojvodina

Ne kraljevska, već carska! Specijalni rezervat prirode Carska bara nalazi se 17 kilometara južno od Zrenjanina i na oko 2 kilometara od magistralnog puta Zrenjanin – Beograd, na mestu gde je nekada davno moćni Begej plavio banatsku ravnicu.

Detaljnije
Šomin Lagum

Vračevgajsko jezero

Bela Crkva, Vojvodina

Vračevgajsko jezero nalazi se nadomak Bele Crkve (na oko 3 km), i to pored glavne saobraćajnice Beograd - Bela Crkva. Na obali ovog jezera postoje dva auto kampa sa mnoštvom kamp jedinica, restoranom, bungalovima, sanitarnim čvorom i tuševima sa toplom i hladnom vodom.

Detaljnije
Šomin Lagum

Gradsko jezero Bela Crkva

Bela Crkva, Vojvodina

Gradsko jezero je veoma lepo uređeno, i na njemu ima nekoliko plaža. Tu su Glavna plaža sa betonskim kejom i tuševima, šljunkovita Dečija plaža, osvetljeno plivalište sa skakaonicom, betonsko-šljunkovita plaža Jedriličarskog kluba i još nekolicina manjih.

Detaljnije
Šomin Lagum

Sremski Karlovci

Vojvodina

Na desnoj obali Dunava u podnožju Fruške gore i na samo 10 km od Novog Sada, nalaze se Sremski Karlovci. Ovo je grad u kojem danas živi desetak hiljada stanovnika i koji predstavlja centar srpske duhovnosti i kulture.

Detaljnije