Vrelo Mlave Žagubica, Istočna Srbija

Vrelo Mlave

Žagubica, Istočna Srbija

Smeštaj Vrelo Mlave nalazi se u Žagubici. Inače, vrelo reke Mlave je turistička atrakcija Homolja. Nalazi se u samoj Žagubici, ispod severnih obronaka planine Beljanice, na nadmorskoj visini od 314 metara i predstavlja malo jezero odakle izvire reka Mlava.

Objekat Vrelo Mlave nudi gostima restoran, vrt i terasu sa pogledom na samo vrelo. Smeštajne jedinice poseduju flat-screen TV i privatno kupatilo sa tušem. Besplatan Wi-Fi internet je dostuapn u objektu, dok se u blizini mogu naći javna parking mesta.

Osnovne informacije
VrstaPrivatan smeštaj
LokacijaŽagubica, Istočna Srbija
Emailzagubicavrelomlave@gmail.com
Telefon 1+381 12 764 3139
wi-fi

Wi Fi

javni-parking

Javni parking

vrt

Vrt

restoran

Restoran

reka

Reka

Smeštaj
Atrakcije u blizini
Vrelo Mlave

Manastir Tumane (XIV vek)

Golubac, Istočna Srbija

Manastir Tumane nalazi se na 120 km od Beograda i na oko 9 km od Golupca, na levoj obali Tumanske reke. Osnovan je najverovatnije u drugoj polovini XIV veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića, a manastirska crkva posvećena je sv. Arhangelu Gavrilu.

Detaljnije
Vrelo Mlave

Reka Pek

Istočna Srbija

Zlatonosni Pek! Ono najinteresantnije vezano za ovu reku svakako je u vezi sa hemijskim simboilom Au. Ali, pre nego što pređemo na priču o ljuspicama zlata koje ova reka zajedno sa peskom, muljem i šljunkom nosi sa sobom, prvo osnovni podaci o ovoj najvećoj reci jugoistočne Srbije.

Detaljnije
Vrelo Mlave

Rajačke Pivnice (ili Pimnice)

Rajac, Istočna Srbija

Rajačke Pivnice, ili Pimnice, kako ih domaćini u selu nazivaju, naziv dobijaju po imenu kojim lokalno stanovništvo naziva vinske podrume u kojima se proizvodilo i čuvalo vino i rakija. U isto vreme Rajačke Pivnice predstavljaju i jedinstveni kulturno-istorijski spomenik vinu i vinovoj lozi.

Detaljnije