Dunjin konak Rogljevo, Istočna Srbija

Dunjin konak

Rogljevo, Istočna Srbija

Dunjin konak se nalazi u selu Rogljevu, 14 km južno od Negotina. Ovo je porodična kuća stara 82 godine sa autentičnom arhitekturom, koja nudi smeštaj gostima u lepo uređenim tradicionalnim sobama. Inače, selo Rogljevo je čuveno po svojim pimnicama ili pivnicama. U pitanju su kuće koje su stare i po 200-300 godina, od kamena i blata, polu-ukopane, u kojima ljudi nikada nisu živeli. Današnje naselje povezuju dve odvojene celine: Rogljevo, glavni deo naselja sa dva „kraja“ (Gornji i Donji) i Rogljevske pivnice (sezonsko naselje gde se prerađuje grožđe i drži vino i rakija).

Prelepi vrt Dunjinog konaka se sastoji iz dva dela. U jednom je prostor za sedenje, dečije trčkaranje i igranje stonog tenisa i badmintona, a u drugom delu je prostor za roštiljanje, pečenje (hleba, proje i pica), zatim pripremu specijaliteta pod sačem, a ovde se mogu okretati prase ili jagnje na ražnju, kuvati razna jela u kotliću (kačamak, gulaš, vojnički pasulj, belmuz), pa i svadbarski kupus u grnetu.

Takođe, u okviru dvorišta je i prostrana letnja učionica (prostor pod tremom) koja može da posluži za razna predavanja, radionice, ili seminare na otvorenom – sjajan prostor za team building. Uz to, čitav kompleks je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, a obezbeđen je i parking prostor.

U centralnom holu konaka koji ima funkciju dnevne sobe nalazi se TV, a tu su i društvene igare (šah, monopol, ne ljuti se čoveče, domine, karte, puzzle). Drugi hol služi kao trpezarija gde se serviraju doručak, ručak i večera. Ovde može da se smesti do 30 osoba, pa je pogodan i za organizaciju svih vrsta manjih slavlja.

Dunjin konak okružuje samo mir i tišina, tako da je pravo uživanje boraviti ovde. U ranim jutarnjim satima osluškujte cvrkut slavuja iz obliznjeg šumarka, a uz samo dvorište protiče potok tako se njegov žubor čuje dok se odmara pod tremom letnje učionice. Gosti koji borave ovde mogu da obiđu jedinstvena vinska sela u Rogljevu i Rajcu, poznatija kao pivnice (pimnice), zatim Vratnjanske kapije, Negotin - Muzej Krajine, rodnu kuću Stevana Stojanovića Mokranjca, manastir Bukovo i još dosta toga.

Osnovne informacije
VrstaKonak
LokacijaRogljevo, Istočna Srbija
Emailofficedunja@yahoo.com
Telefon 1+381 19 532 624
Telefon 2+381 64 0023 726
wi-fi

Wi Fi

parking

Parking

stoni-tenis

Stoni tenis

rostilj

Roštilj

vrt

Vrt

Smeštaj
Dunjin konakDunjin konakDunjin konakDunjin konak

Soba za 3 osobe

wi-fi

Wi Fi

kupatilo

Kupatilo

Dunjin konakDunjin konak

Soba za 4 osobe

wi-fi

Wi Fi

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Dunjin konak

Pećina Ceremošnja

Kučevo, Istočna Srbija

Ukoliko Vas put navede u netaknutu prirodu Homoljskih planina, gde huči zlatonosni Pek, gde je broj ogromnih napuštenih viletina od 600+ m2 veći od broja stanovnika i tamo gde kuće bukvalno više liče na zamkove iz Lego kocki nego na kuće.

Detaljnije
Dunjin konak

Golubačka tvrđava

Golubac, Istočna Srbija

Na samom ulasku u Đerdapsku klisuru, tamo gde je Dunav najširi, nedaleko od grada Golubac, smeštena je Golubačka tvrđava. Ova tvrđava danas izgleda kao scenografija za neku visokobudžetnu seriju ili film i predstavlja pravi magnet za domaće i inostrane turiste.

Detaljnije
Dunjin konak

Manastir Tumane (XIV vek)

Golubac, Istočna Srbija

Manastir Tumane nalazi se na 120 km od Beograda i na oko 9 km od Golupca, na levoj obali Tumanske reke. Osnovan je najverovatnije u drugoj polovini XIV veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića, a manastirska crkva posvećena je sv. Arhangelu Gavrilu.

Detaljnije
Dunjin konak

Reka Pek

Istočna Srbija

Zlatonosni Pek! Ono najinteresantnije vezano za ovu reku svakako je u vezi sa hemijskim simboilom Au. Ali, pre nego što pređemo na priču o ljuspicama zlata koje ova reka zajedno sa peskom, muljem i šljunkom nosi sa sobom, prvo osnovni podaci o ovoj najvećoj reci jugoistočne Srbije.

Detaljnije
Dunjin konak

Grad Golubac

Istočna Srbija

Grad Golubac smešten je na 130 km istočno od Beograda, na desnoj obali Dunava. O nastanku imena grada postoji više legendi sa sličnom sadržinom, a naravno sve one su vezane za čuvenu tvrđavu koja je do XIX veka bila glavno središte čitavog ovog kraja.

Detaljnije