Drinski Konak Rakić Zvorničko jezero, Zapadna Srbija

Drinski Konak Rakić

Zvorničko jezero, Zapadna Srbija

Na samoj obali Zvorničkog jezera, pored magistralnog puta koji vodi od Malog Zvornika ka Ljuboviji nalazi se Drinski Konak Rakić. Ovaj Konak krasi autentična arhitektura i on predstavlja najlepši deo inače fenomenalnog turističkog naselja Velika Reka. Veliko, uređeno dvorište prepuno zelenila ima svoj privatni sezonski bazen, kao i rečnu plažu uređene obale sa tušem i lepim prilazom.

Na samoj obali reke nalazi se letnjikovac sa ognjištem na drva, plin i ćumur, gde se mogu pripremati specijaliteti i uživati u kuvanju na otvorenom. Takođe, gostima je na raspolaganju čamac, za uživanje na jezeru, splav idealan za pecanje, kao i još drugih sadržaja. Sa zadnje strane kuće postoje dva natkrivena parking mesta.

Ovaj kamenom ozidani konak ima svoju veliku terasu sa pogledom na luksuzni porodični bazen sa terasom za sunčanje, ali i reflektorima kako bi gosti mogli uživati i u noćnom kupanju. Konak Rakić nalazi se na fantastičnom mestu za obilazak prirode i znamenitosti u okolini, poput Soko Grada ili kanjona reke Trešnjice.

Osnovne informacije
VrstaVila
LokacijaZvorničko jezero, Zapadna Srbija
Emaildrinskikonakrakic@gmail.com
Telefon 1+381 15 876 463
Telefon 2+381 63 7736 646
udaljenost-od-plaze

Na 5m od plaže

parking

Parking

bazen

Bazen

rostilj

Roštilj

pecanje

Pecanje

jezero

Jezero

vrt

Vrt

Smeštaj
Drinski Konak RakićDrinski Konak RakićDrinski Konak RakićDrinski Konak RakićDrinski Konak RakićDrinski Konak RakićDrinski Konak Rakić

Vila za 6 osoba

kuhinja

Kuhinja

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Drinski Konak Rakić

Zlatarsko jezero

Zlatar, Zapadna Srbija

Kada iz obližnjih kafana čujete stihove “Kokin brod, Kokin brod, ja sam mala oktopod.” Znajte da se nalazite u neposrednoj blizini Zlatarskog jezera. Ovo veštačko jezero, nastalo je u dolini reke Uvac, izgradnjom brane za potrebe hidroelektrane.

Detaljnije
Drinski Konak Rakić

Manastir Mileševa (XIII vek)

Prijepolje, Zapadna Srbija

Često se kaže da je Prijepolje izraslo u krilu manastira Mileševe, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Podignuta je u Raškom stilu tokom 1218. i 1219. godine, u pitomini doline oko 5 kilometra od ušća Mileševke u Lim.

Detaljnije
Drinski Konak Rakić

Manastir Tronoša (XIV vek)

Loznica, Zapadna Srbija

U blizini Tršića, a na 17 kilometara od Loznice se nalazi pravoslavni manastir Tronoša sa crkvom posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. Manastir je poznat i po tome što se u njemu opismenjavao Vuk Stefanović Karadžić, tako da se u okviru manastirskog kompleksa nalazi i Muzej ranog Vukovog školovanja.

Detaljnije
Drinski Konak Rakić

Tršić

Tršić, Zapadna Srbija

Tršić je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, čuvenog reformatora i tvorca modernog srpskog ćiriličnog pisma. Nalazi se na 9 km od Loznice. Danas se u selu nalazi etnografski park sa spomen-kućom Vuka Karadžiča i objekti narodne arhitekture kao i nekoliko etno restorana.

Detaljnije
Drinski Konak Rakić

Banja Koviljača

Banja Koviljača, Zapadna Srbija

Banja Koviljača je jedna od najlepših i najstarijih banja u Srbiji. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, ušuškana između planine Gučevo i reke Drine. Deo je Podrinja u čijoj blizini su brdoviti Jadar, brežuljcima isprekidana Pocerina i planina Cer, te plodne mačvanske ravnice.

Detaljnije
Drinski Konak Rakić

Planina Gučevo

Loznica, Zapadna Srbija

Planina Gučevo predstavlja još jedno bajkovito mesto u Srbiji, pogodno za begstvo od gradske vreve i udoban boravak u prelepom prirodnom ambijentu. Nalazi se iznad Loznice i Banje Koviljače, severno od Boranje, dinarske planine u Podrinju, zapadnom delu Srbije i u prostoru koji Drina u luku zatvara sa zapada i severozapada.

Detaljnije
Drinski Konak Rakić

Planina Golija

Golija, Zapadna Srbija

Pomalo tajanstvene, ali svakako jedinstvene lepote, ova planina smatra se jednom od najlepših i šumama najbogatijih planina u čitavoj Srbiji. Nalazi se na zapadu zemlje, na granici između Moravičke i Raške oblasti i u obliku latiničnog slova S se prostire dužinom od 32km.

Detaljnije
Drinski Konak Rakić

Manastir Studenica (XII vek)

Ivanjica, Zapadna Srbija

Manastir Studenica nalazi se u srcu stare srpske zemlje Raške, i predstavlja jednu od najvećih svetinja kod Srba. Smešten je na 39 km južno od Kraljeva, a podigao ju je rodonačelnik loze Nemanjića, Stefan Nemanja.

Detaljnije
Drinski Konak Rakić

Manastir Sopoćani (XIII vek)

Novi Pazar, Zapadna Srbija

Manastir Sopoćani se nalazi na jedinstvenom mestu u prelepom prirodnom okruženju, na oko 15 km zapadno od Novog Pazara i nedaleko od izvora reke Raške. To je još jedan od bisera srpske srednjovekovne gradnje, i važi za jednu od najvećih svetinja u narodu. Naziv manastira vodi poreklo od staroslovenske reči ''sopot'' što znači izvor.

Detaljnije