Etno Selo Boškova voda Zlatibor, Zapadna Srbija

Etno Selo Boškova voda

Zlatibor, Zapadna Srbija

Etno Selo Boškova voda nalazi se u selu Ljubiš, na oko 25 km udaljenosti od centra Zlatibora. U toku letnjih meseci gosti ovde mogu da se rashlade i uživaju u bazenu koji se nalazi odmah do konaka, a tu je i teren za odbojku koji će doprineti zdravom životu na blagotvornom planinskom vazduhu. Za najmlađe goste na raspolaganju su klackalice, kompleks je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, a nudi i privatna parking mesta.

Etno Selo Boškova voda u svom sastavu ima i restoran domaće kuhinje, gde se hrana priprema sa posebnom pažnjom i ljubavlju. Specijaliteti između ostalih su: jagnjetina i teletina ispod sača, kuvani kupus u zemljanom loncu, domaći sir i kajmak, proja i mnogi drugi. Inače, u sklopu sela radi i vodenica, gde se melju razne vrste brašna na tradicionalan način.

Kolibe se, kako spoljnim izgledom tako i unutrašnjim uređenjem savršeno uklapaju u idilični planinski ambijent koji gostima omogućava poseban ugođaj, kako tokom toplih letnjih, tako i tokom idiličnih zimskih dana i noći. U blizini Etno Sela Boškova voda postoji skijalište, pa ljubitelji zimskih sportova ovde mogu da uživaju u svom omiljenom sportu na snegu, dok do Tornika ima oko 23 km. Takođe. nedaleko od sela staju lokalni autobusi koji saobraćaju do Zlatibora.

Osnovne informacije
VrstaKolibe
LokacijaZlatibor, Zapadna Srbija
Emailboskova.voda@gmail.com
Telefon 1+381 64 156 51 61
bazen

Bazen

igraliste-za-decu

Igralište za decu

teren-za-odbojku

Teren za odbojku

vrt

Vrt

restoran

Restoran

parking

Parking

wi-fi

Wi Fi

Smeštaj
Etno Selo Boškova vodaEtno Selo Boškova vodaEtno Selo Boškova vodaEtno Selo Boškova vodaEtno Selo Boškova voda

Koliba za 2 osobe

grejanje

Grejanje

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Etno Selo Boškova vodaEtno Selo Boškova vodaEtno Selo Boškova vodaEtno Selo Boškova vodaEtno Selo Boškova vodaEtno Selo Boškova voda

Koliba za 4 osobe

grejanje

Grejanje

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Etno Selo Boškova voda

Zlatarsko jezero

Zlatar, Zapadna Srbija

Kada iz obližnjih kafana čujete stihove “Kokin brod, Kokin brod, ja sam mala oktopod.” Znajte da se nalazite u neposrednoj blizini Zlatarskog jezera. Ovo veštačko jezero, nastalo je u dolini reke Uvac, izgradnjom brane za potrebe hidroelektrane.

Detaljnije
Etno Selo Boškova voda

Manastir Mileševa (XIII vek)

Prijepolje, Zapadna Srbija

Često se kaže da je Prijepolje izraslo u krilu manastira Mileševe, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Podignuta je u Raškom stilu tokom 1218. i 1219. godine, u pitomini doline oko 5 kilometra od ušća Mileševke u Lim.

Detaljnije
Etno Selo Boškova voda

Manastir Tronoša (XIV vek)

Loznica, Zapadna Srbija

U blizini Tršića, a na 17 kilometara od Loznice se nalazi pravoslavni manastir Tronoša sa crkvom posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. Manastir je poznat i po tome što se u njemu opismenjavao Vuk Stefanović Karadžić, tako da se u okviru manastirskog kompleksa nalazi i Muzej ranog Vukovog školovanja.

Detaljnije
Etno Selo Boškova voda

Tršić

Tršić, Zapadna Srbija

Tršić je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, čuvenog reformatora i tvorca modernog srpskog ćiriličnog pisma. Nalazi se na 9 km od Loznice. Danas se u selu nalazi etnografski park sa spomen-kućom Vuka Karadžiča i objekti narodne arhitekture kao i nekoliko etno restorana.

Detaljnije
Etno Selo Boškova voda

Banja Koviljača

Banja Koviljača, Zapadna Srbija

Banja Koviljača je jedna od najlepših i najstarijih banja u Srbiji. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, ušuškana između planine Gučevo i reke Drine. Deo je Podrinja u čijoj blizini su brdoviti Jadar, brežuljcima isprekidana Pocerina i planina Cer, te plodne mačvanske ravnice.

Detaljnije
Etno Selo Boškova voda

Planina Gučevo

Loznica, Zapadna Srbija

Planina Gučevo predstavlja još jedno bajkovito mesto u Srbiji, pogodno za begstvo od gradske vreve i udoban boravak u prelepom prirodnom ambijentu. Nalazi se iznad Loznice i Banje Koviljače, severno od Boranje, dinarske planine u Podrinju, zapadnom delu Srbije i u prostoru koji Drina u luku zatvara sa zapada i severozapada.

Detaljnije
Etno Selo Boškova voda

Planina Golija

Golija, Zapadna Srbija

Pomalo tajanstvene, ali svakako jedinstvene lepote, ova planina smatra se jednom od najlepših i šumama najbogatijih planina u čitavoj Srbiji. Nalazi se na zapadu zemlje, na granici između Moravičke i Raške oblasti i u obliku latiničnog slova S se prostire dužinom od 32km.

Detaljnije
Etno Selo Boškova voda

Manastir Studenica (XII vek)

Ivanjica, Zapadna Srbija

Manastir Studenica nalazi se u srcu stare srpske zemlje Raške, i predstavlja jednu od najvećih svetinja kod Srba. Smešten je na 39 km južno od Kraljeva, a podigao ju je rodonačelnik loze Nemanjića, Stefan Nemanja.

Detaljnije
Etno Selo Boškova voda

Manastir Sopoćani (XIII vek)

Novi Pazar, Zapadna Srbija

Manastir Sopoćani se nalazi na jedinstvenom mestu u prelepom prirodnom okruženju, na oko 15 km zapadno od Novog Pazara i nedaleko od izvora reke Raške. To je još jedan od bisera srpske srednjovekovne gradnje, i važi za jednu od najvećih svetinja u narodu. Naziv manastira vodi poreklo od staroslovenske reči ''sopot'' što znači izvor.

Detaljnije