Vila Dođi Tara, Zapadna Srbija

Vila Dođi

Tara, Zapadna Srbija

Vila Dođi nalazi se u neposrednoj blizini Hotela Beli Bor, na Kaluđerskim barama, na putu za manastir Srpskih Svetitelja. Ovaj deo srpske planinske lepotice Tare ima dosta toga da ponudi svojim gostima, pa tako u blizini možete posetiti Ergelu konja, Manastirske stanove i Crkvu, vidikovac Crnjeskovo sa koga se pruža lep pogled na Bajinu Baštu, kao i manastir Raču. Tokom zimske sezone ovde rade ski staze sa školom skijanja, a tu je i nacionalni restoran Radmilovac, kao i Hotel Omorika.

Dvorište Vile Dođi je lepo uređeno sa velikim letnjikovcem sa roštiljem i garniturama za sedenje, savršeno mesto za opuštanje i odmor kada vreme to dozvoljava. Inače, vila je na raspolaganju gostima tokom čitave godine za rentiranje, a ovde vas čeka i besplatan Wi-Fi internet, kao i obezbeđeno parking mesto.

Osnovne informacije
VrstaVila
LokacijaTara, Zapadna Srbija
Emailborivojebb@gmail.com
Telefon 1+381 31 861 356
Telefon 2+381 62 286 903
wi-fi

Wi Fi

vrt

Vrt

rostilj

Roštilj

planina

Planina

parking

Parking

Smeštaj
Vila DođiVila DođiVila DođiVila DođiVila DođiVila DođiVila DođiVila DođiVila DođiVila DođiVila DođiVila Dođi

Vila za 8 osoba

wi-fi

Wi Fi

kuhinja

Kuhinja

tv

TV

grejanje

Grejanje

ves-masina

Veš mašina

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Vila Dođi

Zlatarsko jezero

Zlatar, Zapadna Srbija

Kada iz obližnjih kafana čujete stihove “Kokin brod, Kokin brod, ja sam mala oktopod.” Znajte da se nalazite u neposrednoj blizini Zlatarskog jezera. Ovo veštačko jezero, nastalo je u dolini reke Uvac, izgradnjom brane za potrebe hidroelektrane.

Detaljnije
Vila Dođi

Manastir Mileševa (XIII vek)

Prijepolje, Zapadna Srbija

Često se kaže da je Prijepolje izraslo u krilu manastira Mileševe, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Podignuta je u Raškom stilu tokom 1218. i 1219. godine, u pitomini doline oko 5 kilometra od ušća Mileševke u Lim.

Detaljnije
Vila Dođi

Manastir Tronoša (XIV vek)

Loznica, Zapadna Srbija

U blizini Tršića, a na 17 kilometara od Loznice se nalazi pravoslavni manastir Tronoša sa crkvom posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. Manastir je poznat i po tome što se u njemu opismenjavao Vuk Stefanović Karadžić, tako da se u okviru manastirskog kompleksa nalazi i Muzej ranog Vukovog školovanja.

Detaljnije
Vila Dođi

Tršić

Tršić, Zapadna Srbija

Tršić je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, čuvenog reformatora i tvorca modernog srpskog ćiriličnog pisma. Nalazi se na 9 km od Loznice. Danas se u selu nalazi etnografski park sa spomen-kućom Vuka Karadžiča i objekti narodne arhitekture kao i nekoliko etno restorana.

Detaljnije
Vila Dođi

Banja Koviljača

Banja Koviljača, Zapadna Srbija

Banja Koviljača je jedna od najlepših i najstarijih banja u Srbiji. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, ušuškana između planine Gučevo i reke Drine. Deo je Podrinja u čijoj blizini su brdoviti Jadar, brežuljcima isprekidana Pocerina i planina Cer, te plodne mačvanske ravnice.

Detaljnije
Vila Dođi

Planina Gučevo

Loznica, Zapadna Srbija

Planina Gučevo predstavlja još jedno bajkovito mesto u Srbiji, pogodno za begstvo od gradske vreve i udoban boravak u prelepom prirodnom ambijentu. Nalazi se iznad Loznice i Banje Koviljače, severno od Boranje, dinarske planine u Podrinju, zapadnom delu Srbije i u prostoru koji Drina u luku zatvara sa zapada i severozapada.

Detaljnije
Vila Dođi

Planina Golija

Golija, Zapadna Srbija

Pomalo tajanstvene, ali svakako jedinstvene lepote, ova planina smatra se jednom od najlepših i šumama najbogatijih planina u čitavoj Srbiji. Nalazi se na zapadu zemlje, na granici između Moravičke i Raške oblasti i u obliku latiničnog slova S se prostire dužinom od 32km.

Detaljnije
Vila Dođi

Manastir Studenica (XII vek)

Ivanjica, Zapadna Srbija

Manastir Studenica nalazi se u srcu stare srpske zemlje Raške, i predstavlja jednu od najvećih svetinja kod Srba. Smešten je na 39 km južno od Kraljeva, a podigao ju je rodonačelnik loze Nemanjića, Stefan Nemanja.

Detaljnije
Vila Dođi

Manastir Sopoćani (XIII vek)

Novi Pazar, Zapadna Srbija

Manastir Sopoćani se nalazi na jedinstvenom mestu u prelepom prirodnom okruženju, na oko 15 km zapadno od Novog Pazara i nedaleko od izvora reke Raške. To je još jedan od bisera srpske srednjovekovne gradnje, i važi za jednu od najvećih svetinja u narodu. Naziv manastira vodi poreklo od staroslovenske reči ''sopot'' što znači izvor.

Detaljnije