Zornića Kuća Baćevac, Centralna Srbija

Zornića Kuća

Baćevac, Centralna Srbija

Konaci, kamp i restoran etno-domaćinstva Zornića Kuća nalaze se u selu Baćevac i prostiru se na tri i po hektara idiličnog šumadijskog krajolika, sa pogledom na Kosmaj s jedne i Lipovačku šumu s druge strane. Konaci su moderno uređeni, odišu prošlim vremenima, dok su funkcionalnost i komfor na najvišem nivou.

Što se smeštaja tiče u ponudi su 3 sobe sa razdvojenim krevetima, 6 soba sa bračnim krevetom, 2 porodične spojene sobe i 1 apartman za dvoje. Svaka soba ima moderno kupatilo sa tuš-kabinom i neophodnom kozmetikom. Podno grejanje doprineće udobnošću i komforom, a tu je i LCD TV sa kablovskim kanalima.

U okviru ovog kompleksa nalazi se i recepcija-kafe, bašta, mini zoo vrt, škola jahanja i igralište sa dečjim animatorima, kao i moderno opremljena konferencijska sala kapaciteta do 15 osoba. Tu je i moderan kamp na oko 0,5 hektara zemljišta. Kamp broji ukupno 30 mesta, sa elektro i vodoinstalacijama i mokrim čvorom, u koji su integrisane tuš-kabine i hemijski toalet. Posebna draž kampa jeste logorište koje se nalazi u centralnom delu.

Zornića Kuća u ponudi ima i restoran koji se nalazi u sto godina staroj zgradi. Tu je i nekoliko prostranih bašti za sedenje ispred i iza kuće, ili u šumi. Čitav kompleks je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, a nudi i privatni parking.

Osnovne informacije
VrstaEtno-domaćinstvo
LokacijaBaćevac, Centralna Srbija
Emailrecepcija@zornicakuca.rs
Telefon 1+381 69 254 0 454
wi-fi

Wi Fi

parking

Parking

vrt

Vrt

bar

Bar

sala-za-konferenciju

Sala za konferenciju

restoran

Restoran

Smeštaj
Atrakcije u blizini
Zornića Kuća

Manastir Tresije (XIV vek)

Kosmaj, Centralna Srbija

U severozapadnom delu vrhova Kosmaja, iznad strmo usečenog korita potoka Male Tresije, nalazi se manastir posvećen Saboru Svetih Arhangela, u narodu poznat pod imenom Tresije po potoku koji protiče pokraj njega. Kameni nadgrobnik iz trećeg veka i olovne cevi vodovoda dodatno svedoče o prisustvu starih Rimljana na ovim prostorima.

Detaljnije
Zornića Kuća

Jezero Trešnja

Beograd, Centralna Srbija

Ako ste ljubitelj filma “Maratonci trče počasni krug”, onda Vam je sigurno poznata čuvena scena u kojoj Bora Todorović, odnosno Đenka snima umetnički film na jezeru u kome se brčka Kristina koju tumači fenomenalna Seka Sablić. Većini je nepoznato da je ova kultna scena nastala upravo na jezeru Trešnja.

Detaljnije
Zornića Kuća

Jezero Pariguz

Beograd, Centralna Srbija

U Beogradu postoji nekoliko jezera za koje većina stanovnika glavnog grada nikada nije čula. Takav slučaj je i sa jezerom Pariguz u Resniku. Ovo je veštačko jezero koje je napravljeno radi zaštite naselja Resnik od poplava.

Detaljnije
Zornića Kuća

Tvrđava Maglič

Kraljevo, Centralna Srbija

Grad – tvrđava Maglič se nalazi 30 km jugozapadno od Kraljeva na vrhu teško pristupačnog brda. Ovo utvrđenje opasano debelim zidovima krasi i osam kula, a tu su i dve kapije. Poreklo grada nikada nije rasvetljeno, što ovo mesto, dostojno divljenja dodatno obavija zadonetnošću. Pretpostavlja se da je grad podignut oko 1240. godine nakon mongolske provale u ove krajeve.

Detaljnije
Zornića Kuća

Manastir Žiča (XIII vek)

Kraljevo, Centralna Srbija

Kada krenete od Kraljeva ka Mataruškoj Banji, na šestom kilometru, u plodnoj ravnici sela Kruševica, ugledaćete Manastir Žiču, koji se ponosno uzdiže, prepoznatljiv po svojoj crvenoj boji. Ovo je jedna od najvećih svetinja srpskog naroda.

Detaljnije
Zornića Kuća

Planina Avala

Beograd, Centralna Srbija

Jedan od simbola Beograda svakako je i planina Avala, koja ima svoju burnu istoriju kako zbog strateški važnog položaja koji zauzima, tako i zbog rudnog bogatstva koje su proslavile čitavo ovo područje.

Detaljnije
Zornića Kuća

Planina Kosmaj

Kosmaj, Centralna Srbija

Ako ste iz Beograda i okoline, ili Šumadije, onda Vam je planina Kosmaj verovatno poznata kao savršeno mesto za odlazak na dnevni izlet ili vikend turu. Ako ovu aktivnost do sada niste praktikovali, spremite se, i već sledeći vikend posetite ovu vazdušnu banju i jednu od najpitomijih planina u Srbiji.

Detaljnije
Zornića Kuća

Oplenac i Topola

Topola, Centralna Srbija

Brdo Oplenac koje se nalazi iznad Topole, dobilo je ime po drvenom delu za seljačka kola, koji se ranije nazivao oplen, a za čiju izradu je bila korišćena posebna vrsta hrasta, čije su grane prirodno nepravilnog, račvastog oblika, koja raste baš na obroncima brda Oplenac.

Detaljnije