Vila Melodija :: Šumadija :: Gornji Milanovac

Osnovni podaci

Ime: Vila Melodija

Vrsta: Vila

Rejting: (****) 4 Zvezdice

Grad: Gornji Milanovac, Šumadija

E-mail:
vila_melodija@yahoo.com

Sajt:
www.vilamelodija.com

Mobilni: +381 63 18 22 684

Pogodnosti

Vila se nalazi 6 km od Gornjeg Milanovca

Četiri izvora vode u blizini

Voćnjak i povrtnjak, štale na imanju

Radionica suvenira

Mogućnost uključivanja gostiju u seoske poslove

Mogućnost organizovanja izleta i obilazaka okoline

Zeleno dvorište sa igralištem za decu, baštenskim garniturama

Zajednička trpezarija

Mogućnost dodavanja krevetića sa ogradicom

Pansionska ishrana bazirana na organskoj hrani

Mogućnost kupovine proizvoda i suvenira

Masaža malinama

Obezbeđen besplatan parking

Vila Melodija, Gornji Milanovac slike i cene za smeštaj Srbija 2019

Na putu ka Kragujevcu, 6 km od Gornjeg Milanovca, nalazi se seoce Grabovica, predeo bogat gustom šumom, prostranim pašnjacima, i brdima sa kojih se pruža čudesan pogled na prelepe okolne krajolike. Vila Melodija smeštena je ovde u Grabovici, na 650m nadmorske visine, mestu koje inspiriše čula živopisnim predelima koje čine ova brda, livade, šume četinara i lišćara. U blizini vile nalaze se četiri izvora vode, a veoma je interesantna i obližnja staza zdravlja koja prodire u listopadnu šumu do stepenastih izvora i izlazi na pašnjake koji pružaju velelepan pogled na okolinu.

U okviru domaćinstva se nalaze voćnjak, povrtnjak i objekat sa domaćim životinjama. Vila Melodija pravi je predstavnik razvijenog seoskog turizma u punom potencijalu, a svoje ime duguje zaljubljenicima u prirodu i muziku koji su je i izgradili, dirigentu Milivoju Ivanoviću i njegovoj supruzi. Domaćinstvo je okruženo predivnim, zelenim dvorištem, koje ukrašava čeza sa cvećem, pletena ležaljka za neverovatna sanjarenja u hladu drveća, i vajat koji pokazuje da tradiciju vredi negovati. Tu je i više garnitura za sedenje od kojih su neke potpuno uklopljene u tradicionalni ambijent, sačinjene od panjeva i niskih tronožaca. Naše seosko domaćinstvo odgaja i male životnje kojima se, prosto, ne može odoleti, pa mališani kod nas uživaju u igri sa macama, kucama i zečevima.

Soba za 3 osobe

Vila Melodija raspolaže sa dve sobe koje su kao stvorene za romantičan ili porodičan odmor, te su idealne za parove, roditelje sa decom, male porodice ili nerazdvojna tročlana društva. Obe imaju francuski ležaj i jedan prošireni odvojen krevet, a jedna je dovoljno prostrana da u nju možemo uneti i krevetac sa ogradom. Ova soba ima i sopstvenu terasu.

Čitava kuća se centralno greje na drva, pa je topla, udobna i ugodna tokom čitave godine, a ove dve sobe dele jedno potpuno opremljeno kupatilo. Enterijeri soba su obogaćeni lepim nameštajem od prirodnih materijala i punog drveta, ručno tkanim ćilimima i lepim dekorativnim detaljima i ukrasima. U sobama su i ormani, komode i natksane, pa ćete ovde moći da se sasvim udobno smestite i raskomotite. Boravak kod nas baziran je na pansionu koji je sastavljen od bažljivo biranih, organskih namirnica uzgajenih na imanju, a obroci se služe u zajedničkoj trpezariji koja je malo, tradicionalno carstvo za sebe.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: vila_melodija@yahoo.com

Soba za 4 osobe

Savršena za porodice sa decom i nerazdvojna društva, ova soba se centralno greje, prostrana je, topla i udobna, pa ćete moći da se raskomotite i u njoj osećate kao kod kuće u bilo koje doba godine. Ima francuski ležaj i dva odvojena kreveta, a na vaš zahtev, možemo uneti i krevetac sa ogradom za bebe.

Četvorokrevetna soba ima sopstveno kupatilo radi vaše što veće privatnosti, a njen enterijer je usklađen sa tradicionalnim etno-motivima, i oplemenjen nameštajem od punog drveta i prirodnim materijalima, zastrt ćilimima i ukrašen lepim dekorativnim detaljima predmeta upotrebne vrednosti. Tu su i ormani, komode i natksane, pa ćete moći ovde da se sasvim udobno smestite i raskomotite. Boravak kod nas baziran je na pansionu koji je sastavljen od bažljivo biranih, organskih namirnica uzgajenih na imanju, a obroci se služe u zajedničkoj trpezariji koja je malo, tradicionalno carstvo za sebe.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: vila_melodija@yahoo.com

O smeštaju Vila Melodija

Na našem imanju očekuje vas tradicionalna srpska trpeza, pripremana od svežeg voća i povrća uzgajanog naravno ovde, a kako bi bili ispoštovani stari recepti, većina jela spravlja se u zemljanim sudovima. Enterijer zajedničke trpezarije oplemenjen je detaljima suvenirskog karaktera, ručne izrade. Sa svojim posebnim ambijentom, gostoljubivošću, srdačnošću i iskrenom radošću domaćina, vila Melodija je pravo mesto da pobegnete od stresa, zagađenja i buke velikih urbanih sredina, i vratite se prirodi i starim običajima.

 

Ako ste zaljubljenici u prirodu, zdravu hranu i fantastičnu vodu, Grabovici i našoj vili Melodiji vrlo rado ćete se vraćati. Na našem imanju možete kupiti ručno rađene i oslikane suvenire, kao i domaće rakije, likere i druge proizvode, i poneti sa sobom malo mira i sećanja na šarmantnu Šumadiju. Takođe, kod nas se možete opustiti i uz jednu potpuno novu, maštovitu i lekovitu masažu malinama i projinim brašnom.

 

Ukoliko vam išta bude zafalilo, seoska prodavnica se nalazi na oko pola kilometra od naše vile, a kafići, restorani i diskoteke su u Gornjem Milanovcu, udaljenom 6 km, što je jedna lepa šetnja od oko sat i petnaest minuta. U našoj blizini nalazi se i spomenik ustaničkom Takovu, sa muzejem, kao i dva lepa manastira Vujan i Vraćevšnica.

 

Svi gosti i posetioci ovog sela mogu se oprobati u seoskim poslovima kao što su branje voća, lekovitih biljaka ili sakupljanje gljiva. Domaćini organizuju ture do najbližih vidikovaca, obilaske okoline i upoznavanje sa bogatstvom šumadijskog kraja. Boravak kod nas baziran je na pansionskoj ishrani, a svi gosti koji kod nas dođu sopstvenim prevozom, mogu naravno računati na besplatan parking.

Gornji Milanovac


Srbija je bogata zemlja, zemlja od davnina. Mnoge njene gradove, banje i sela naseljavala su još paganska plemena, pre starih Rimljana, dok se tragovi rimskih metropola mogu naći među arheološkim iskopinama u blizini ili u centrima mnogih od ovih mesta. Ipak, nisu baš svi gradovi u Srbiji iste sudbine. Gornji Milanovac je jedan od njih, mladić među gradovima. Stasao je u srcu blago zatalasane i pitome Šumadije, među planinama Vujan, Rudnik i Ješevac, Suvobar i donekle Maljen, u dolini kroz koju protiču reke Čemernica, Dičina, Gruža i Despotovica.


Pročitajte više

Šumadija


Jasno je, mada pomalo šturo obrazloženje da je Šumadija dobila ime po šumama. Danas je teško zamisliti kakve su te šume bile i koliko ih je bilo. Francuski pesnik i akademik Alfons de Lamartin (1790-1869), nakon svog proputovanja Balkanom, o Šumadiji je zabeležio: „Šume su ovde takve, da se danima može ići, a da se sunce ne vidi.” Bile su guste, neprohodne i toliko rasprostranjene, sve do XIX veka, da su se morale, kako kažu, godinama krčiti i paliti kako bi se zauzelo samo jedno parče zemlje.


Pročitajte višePročitajte više - Gornji Milanovac
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments