Vila Albedo :: Zapadna Srbija :: Varna

Osnovni podaci

Ime: Vila Albedo

Vrsta: Vila

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Varna, Zapadna Srbija

E-mail:
vilaalbedo@mts.rs

Sajt:
www.vilaalbedo.rs

Telefon: +381 15 284 233

Telefon: +381 15 284 322

Mobilni: +381 64 46 99 220

Pogodnosti

Autentična etno kuća izuzetnih arhitektonskih karakteristika
Veliko imanje sa voćnjakom, vrtom i okućnicom
Atelje
Kreativna radionica
Kovačnica
Tereni za odbojku i badminton
Autentičan etno enterijer
Stilski i etno nameštaj od prirodnih materijala
Besplatan bežični internet
Salon uređen u stilu građanske srpske kuće XIX veka
Biblioteka sa velikim izborom beletristike
Uslužni računar
Televizor
Mogućnost organizovanja izleta
Usluge turističkog vodiča
Besplatan parking u okviru dvorišta

Vila Albedo, Varna slike i cene za smeštaj Srbija 2019

Nadomak Šapca, u ataru sela Varna podno planine Cer, nalazi se rustična Vila Albedo, nagrađivani etno-kompleks koji je redefinisao ponudu kulturnog i seoskog turizma čitave regije kojoj pripada. Ovo imanje morate doživeti u njegovom punom potencijalu, o kojem mnogo govore i kulturne manifestacije koje se ovde održavaju. Do sada je bila inspirativno okruženje za 16 slikarskih i umetničkih kolonija, a vi se možete uključiti u bilo koju umetničku aktivnost, etno radionice ili seoske poslove, i otkriti jednostavnost i lepotu starih načina života ovog kraja.

Ovo ”ukradeno” parčence prošlosti, ponudiće apsolutni mir i tišinu, kao i sav komfor i udobnost onima kojima je potrebno da se opuste od stresnog i napornog života, ali i svima onima čiji kreativni rad zahteva inspirativna i drugačija mesta, koja će vas podstaći na rad ne samo dozvoljavajući mir vašem umu, već i zdravo okruženje vašem telu. U uspomeni na nas svakako će vam ostati autentičnost doživljaja, romantičan spoj umetnosti i prirode, naša velika biblioteka i salon, ali i posebni momenti kao što je jutarnja kafa na stolu ukrašenom autentičnim, ručno izrađenim mozaikom, pa i čarobne zimske večeri uz pucketanje vatre, knjigu ili razgovor.

Kuća za 15 osoba (12+3)

U našu vilu najviše se može smestiti petnaestak osoba, u sve ukupno sedam soba. Kuća raspolaže sa četiri kupatila i toaleta, a u centralnom delu kuće nalaze se zajedničke prostorije za sve goste. Tu ćete naći autentičan salon sa stilskim nameštajem iz vremena Jevrema Obrenovića, koji odiše pravim duhom građanske Srbije XIX veka.

Pravi dragulj čitave kuće je svakako bibilioteka, u kojoj ćete naći veliki izbor beletristike, ali i uslužni računar, kao i sve turističke informacije o izletištima ili mestima koja treba postetiti. U zajedničkim prostorijama nalazi se i više televizora za časove dokolice, a ovaj čaroban ambijent možete iskoristiti za nova poznanstva, inspiraciju i razmenu iskustva.

Istočno krilo kuće, ima sopstveni ulaz i sadrži tri sobe u kojima su raspoređena četiri francuska ležaja i jedno kupatilo. U ovom apartmanu se može udobno smestiti najviše šest osoba. Smeštaj je idealan za veća društva ili porodice sa decom, a zbog kombinovanog grejanja kuće, izdaje se samo u toku lepše polovine godine. U sve tri sobe, pored kreveta, naći ćete stolove, stolice ili fotelje, komode ili natkasne, jer je svaka soba zaista jedinstveni svet za sebe.

Čitava kuća je ”pokrivena” besplatnom bežičnom internet konekcijom. Takođe, svi gosti mogu koristiti i zajednički centralni deo kuće, u kome je stilski salon za pravo uživanje, garniture za sedenje i opuštanje ispred televizora, kao i velika bibiloteka u kojoj ćete naći i uslužni računar, dosta zanimljive beletristike, kao i truističke brošure. Sve sobe mogu biti izdate i zasebno, u kom slučaju dele kupatilo. Boravak u kući je na bazi pansiona, i sve što poželite, mi ćemo spremiti za vas.

Ljupki apartman koji zauzima zapadno krilo kuće ima takođe svoj sopstveni ulaz. Sastoji se od dve spavaće sobe i kupatila. Ovde se udobno mogu smestiti i dva para, četvročlano društvo ili porodice sa decom. U autentčnom duhu kuće, i u ovim sobama ćete naći francuske ležajeve dekorisane prekrivačima i ćilimima, stolove, stolice, komode, toaletne stočiće sa ogledalima, koji oplemenjuju prostor i garantuju da će vam ostanak biti ugodan i veoma zanimljiv.

Za časove dokolice, ako ne u sobama, možete se poslužiti televizorom u salonu ili velikoj trpezariji, bibliotekom, odabrati neku turističku destinaciju, a radi vašeg zadovoljstva ili posla, a uz sve ovo čitav kompleks je ”pokriven” besplatnom bežičnom internet konekcijom. I ove sobe, po potrebi, mogu biti zasebno izdate, u kom slučaju dele kupatilo. Boravak kod nas je na bazi pansiona, te ne treba da brinete za hranu, a za sve što poželite, stojimo vam na raspolaganju.

Jedna dvokrevetna soba se nalazi u centralnom delu kuće, ali ima svoj zasebni ulaz i odličnu komunikaciju sa drugim prostorijama u vili. Pravi raj za parove, ali i za sve koji su radi posla, zadovoljstva ili inspiracije žele da uživaju u potpunoj, nenarušenoj privatnosti. Soba je opremljena francuskim ležajem, toaletnim stočićem sa velikim zidnim ogledalom, tabureima, foteljom, komodama, te ćete moći da se u potpunosti raskomotite. Gosti ove sobe mogu koristiti kupatilo u prizemlju. Boravak kod nas je uvek na bazi pansiona, i za sve što poželite, stojimo vam na raspolaganju.

Još jedna soba za 2 osobe, sa zasebnim ulazom, idealna je za romantična putovanja, ali i one koji su rešili da na putovanje krenu sami. Ova soba ima raskošan krevet, luster, sto, tabure, nekoliko komoda, a rustični zidovi su ukrašeni slikama. Soba ima čak i svoj trem, na kome možete uživati u prirodi i zelenilu vrta, dok njeni gosti mogu koristiti kupatilo u prizmelju.

Za sve informacije u vezi cena, kao i slobodnim terminima kontaktirajte nas na mejl: vilaalbedo@mts.rs

vila1 vila2 vila3 vila4 vila5 vila6 vila7

O smeštaju Vila Albedo

Kompleks vile Albedo se nalazi na velikom, zelenom imanju površine od oko 3000 kvadratnih metara, koje je izuzetno lepo uređeno i čiji su delovi iskorišćeni i za izložbeni prostor, pa ćete u autentičnom, prirodnom zelenilu i seoskom ambijentu moći da vidite i umetničke i etno eksponate. U okućnici same vile nalaze se kuhinje i trpezarije za goste, veliki trem, furuna za hleb, sušara, pa stari tip nadstrešnice sa etno eksponatima, ali i kačara, ambar, veliki atelje, kreativna radionca, a tu je i prava kovačnica u kojoj ćete moći da se oprobate u starim zanatima.

Sam enterijer vile Albedo je iskustvo za sebe, koji se, kako godine prolaze, približava nekakvom muzejskom prostoru. Samonikla zbirka predmeta u kući je u određenom delu upotrebna, jer su neki komadi namešataja, komode, stolice, fotelje pravi eksponati, a zidove ukrašavaju podjednako moderne slike, i stari satovi, ćilimi, lampe i drugi predmeti raznovrsne izrade. Boravak ovde pruža raznovrsne mogućnosti za aktivan odmor – od izleta na obližnji Cer ili u Šabac, badimintona, odbojke, sve do etno ili umetničkih radionica, pa vam ovde sasavim izvesno neće biti dosadno. Za sve goste naše vile obezbeđen je besplatan parking u dvorištu, a za sve druge posetioce postoji i veliki parking van dvorišta.

v1 v2 v3 v4 v5

Varna


Malo brežuljkasto seoce Varna smešteno na samo 10 km od Šapca, i 90 kilometara od prestonice Srbije, Beograda, sa oko 2000 stanovnika pripada Pocerskoj regiji. S obzirom da je drugo selo od Šapca, prilično je urbano, a njegovi stanovnici pored stočarstva i zemljoadnje, pretežno se bave voćarstvom. Već devet godina ovo selo je ucrtano na turističku mapu Srbije kao turističko selo, jer u njoj Vila Albedo, kao začetnik seoskog rurizma Šabačkog kraja – vredno radi, razvijajući turizam i kulturni život u selu kroz svoje jedinstvne projekte. Kroz redefinisan odnos prema kulturnom turizmu postala je ozbiljna konkurencija mnogo razvijenijim mestima.


Pročitajte više

Zapadna Srbija


Za Zapadnu Srbiju se, uslovno rečeno, može reći da je Srbija u malom; sa jedne strane plodna i ravna Mačva, ušuškana između Save i Drine, a sa druge, brdoviti kolubarski okrug sa Maljen planinom na čelu. Oba okruga obiluju prirodnim dobrima, zaštićenim zbog svoje lepote, kao i brojnim lekovitim i isceljivačkim osobenostima i istorijskim spomenicima koji datiraju još od davnih vremena pa do dana današnjeg.


Pročitajte višePročitajte više - Varna
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments