Etno selo Bogut :: Raška :: Bogutovac

Osnovni podaci

Ime: Etno selo Bogut

Vrsta: Etno selo

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Bogutovac, Raška

E-mail:
info@etnoselobogut.com

Sajt:
www.etnoselobogut.com

Telefon: +381 60 0426 002

Telefon: +381 36 426 002

Pogodnosti

Na nadmorskoj visini od oko 500 metara

Vožnja bicikla koje možete iznajmiti kod nas, pešačenje ili tandem paraglajding na planinama Troglav i Stolovi

Srednjovekovna tvrđava Maglič udaljena je svega 8 km

Manastir Žiču je udaljena 20km

Možete besplatno koristiti pribor za pripremu roštilja

Besplatan bežični internet

Obezbeđen privatni parking

Kupanje u rečnim virovima i bazenima u okolini (leti)

Sportski ribolov

Rafting na Ibru

Branje lekovitog bilja i gljiva

Spremanje zimnice i pečenje rakije

Obilazak Studenice

Hodanje na krpljama (zimi)

Etno selo Bogut, Bogutovac slike i cene za smeštaj Srbija 2019

Etno selo Bogut nalazi se u neposrednoj blizini Doline jorgovana, u selu Bogutovac, na nadmorskoj visini od oko 500 metara. Ovaj lokacija je na 4 km od regionalnog puta M-22 i na 23 km od Kraljeva. U prelepoj okolini sela Bogutovac možete uživati u različitim aktivnostima, kao što su vožnja bicikla koje možete iznajmiti kod nas, pešačenje ili tandem paraglajding na planinama Troglav i Stolovi, kupanje u rečnim virovima i bazenima u okolini (leti), sportski ribolov, rafting na Ibru, branje lekovitog bilja i gljiva, spremanje zimnice i pečenje rakije, obilazak Studenice, hodanje na krpljama (zimi). Uz to, srednjovekovna tvrđava Maglič udaljena je svega 8 km i nju svakako vredi obići, kao i manastir Žiču (20km).

Moderno opremljene brvnare, ukupnog kapaciteta do 12 osoba sa 9 ležajeva (3 apartmana i jedna soba sa francuskim ležajem) pružaju udobnost i komfor za duži boravak. Svaki apartman ima privatno kupatilo sa tuš kabinom, mini-kuhinju, terasu i sve uslove za miran odmor daleko od urbanih centara. Neposredno pored brvnara se nalazi prostran parking za goste.

U renoviranoj staroj kući se nalaze dve trokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom koje zajedno sa brvnarama daju maksimalan kapacitet etno selu do 16 osoba sa 14 ležajeva idealnim za smeštaj manjih grupa.

Lokalni specijaliteti po tradicionalnoj recepturi služe se u sali za ručavanje kapaciteta do 40 mesta u zatvorenom delu i do 20 mesta na terasi. Moguće je organizovati manje proslave i zabave ili svečani ručak. Na meniju su nacionalna jela poput sarme, kupusa, pasulja, gulaša, zatim pečenje i jela sa roštilja, domaće supe i čorbe, gibanica, proja, kačamak, suhomesnati proizvodi, kravlji sir i kraljevački kajmak, sezonske salate iz bašte i zimnica, domaći sok, slatko, med… Postoji mogućnost samostalne pripreme hrane.

U velikom vrtu Etno sela Bogut možete besplatno koristiti pribor za pripremu roštilja. Tu je i restoran gde se između ostalog služi i tradicionalni srpski doručak. Širom kompleksa je dostupan besplatan bežični internet, a za one koji kod nas dolaze svojim kolima imamo obezbeđen privatni parking.

Soba za 2 osobe

1 2 3

Vajat za 3 osobe

1 2 3

Bungalov za 4 osobe

1 2 3 4

Etno selo Bogut – Okruženje i aktivnosti

Dolina jorgovana čuva svetsku kulturnu baštinu, srednjevekovne manastire iz 12. i 13. veka, zadužbine srpskih vladara. Etno selo se nalazi na putu između manastira Žiča (20 km) i manastira Studenica (43 km) a samo 8 km od Magliča, jedne od bolje očuvanih srednjevekovnih tvrđava kod nas. Jednodnevni izlet vas može odvesti do manastira moravske škole, Kalenića, LJubostinje i Lazarice u Kruševcu ili uz reku Ibar prema manastirima Gradac, Stara Pavlica i Nova Pavlica, Končul, Petrova crkva i Sopoćani.

U neposrednom okruženju se nalazi veliki broj banja. Nama najbliže su Bogutovačka (neuro banja) i manje poznata banja Lopatnica, čije se vode koriste za bolesti perifernog i centralnog nervnog sistema. Najposećenija banja u Srbiji, Vrnjačka Banja, se nalazi na 45 km od etno sela a vredne posete su i Mataruška i Jošanička Banja. Kroz imanje domaćinstva protiče reka Lopatnica, leva pritoka reke Ibar, koja spuštajući se sa planine Čemerno predstavlja glavni resurs sela. Ova planinska brza i čista reka puna je rakova i riba. U svom gornjem toku krije interesantne virove a duž toka reke izgrađeno je više bazena gde se možete osvežiti u vrelim letnjim danima.

Žubor reke i cvrkut ptica slušate sa balkona brvnara, a uz miris livade i šume, ukusnu domaću kuhinju i pogled pun zelenila sva čula će biti zadovoljena. Iz domaćinstva pogled seže na šumovitu planinu Troglav (1177 mnv), koja dominira iznad sela a do čijeg vrha vas vode planinarske staze sa raznih strana. Tu se nalazi i jedno od lovišta gde u organizaciji lokalnog lovačkog društva možete biti gost u lovu na srnu ili divlju svinju.

U bližem okruženju se nalaze i planine Goč, Stolovi, Čemerno, pogodne za planinski biciklizam, planinarenje i sakupljanje čajeva i divljih plodova prirode. Brza planinska reka Ibar sa sasvojim brzacima pogodna je za rafting i kajak, pa se u mestu Ušće uzvodno uz Ibar održavaju kako državna tako i evropska prvenstva u kajaku na divljim vodama. Jedno od odmorišta tokom manifestacije Veseli spust je selo Bogutovac.

Zahvaljujući pogodnoj ruži vetrova, u Bogutovcu se održava i državno prvenstvo u paraglajdingu i tokom godine brojni preleti donose užitak ljubiteljima ovog sporta. Etno selo Bogut Vam nudi i zimski odmor u okrilju seoske zimske idile, šetnje zatrpanim stazama ili sankanje sa decom posle čega Vas očekuje bogata trpeza.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Bogutovac


Bogutovac Smeštaj – Potreban Vam je smeštaj u Bogutovcu? Sajt Obidji Srbiju Vam predstavlja povoljne cene i slike smeštaja u Bogutovcu. Stupite u direktan kontakt sa vlasnicima.


Pročitajte više

Raška


Oblast Raška nalazi se u jugozapadnom delu Srbije. Opština Raška je dobila ime po istoimenoj reci, a zahvata središnji deo doline reke Ibra, zapadne delove Kopaonika i istočne padine Golije. Oblast graniče Kraljevo na severu, Aleksandrovac na severoistoku, Brus na istoku, Ivanjica na severozapadu, Novi Pazar na jugozapadu i Leposavić na jugu.


Pročitajte višePročitajte više - Bogutovac
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments