Domaćinstvo Tomašević :: Zapadna Srbija :: Struganik

Osnovni podaci

Ime: Domaćinstvo Tomašević

Vrsta: Seosko domaćinstvo

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Struganik, Zapadna Srbija

E-mail:
domacinstvo.tomasevic@gmail.com

Sajt:
www.facebook.com/profile.php?id=100009710615570&fref=ts

Telefon: +381 14 265 124

Mobilni: +381 64 387 61 85

Pogodnosti

Domaćinstvo Tomašević nalazi se 800 metara od rodne kuće Živojina Mišića, muzeja i memorijalnog spomenika
Veliko imanje sa voćnjakom, povrtnjakom i vajatom
Zeleno dvorište sa cvetnim baštama i domaćim životinjama
Primamo vaučere (5000 dinara)
Ozidani roštilj i kotlić sa sofrom
Ishrana bazirana na domaćim proizvodima koje možete i kupiti
Tri sobe imaju televizore sa kablovskim kanalima
Grejanje na drva i uljane radijatore
Velika terasa
Obezbeđen parking prostor u dvorištu

Domaćinstvo Tomašević, Struganik slike i cene za smeštaj Srbija 2019

Idilično i mirno seosko domaćinstvo Tomašević nalazi se u selu Struganik kod Mionice, nadaleko čuvenom rodnom mestu velikog generala srpske vojske, Živojina Mišića. Ovo porodično domaćinstvo nalazi se na oko 100 km od Beograda, odnosno na 17 km od Ljiga. Naša vrata su otvorena svim gostima koji žele da se u potpunosti odmore od buke i stresa urbanog života, približe prirodi i starim, tradicionalnim načinima življenja u uživanja.

Na samo 800 metara od domaćinstva Tomašević smeštena je rodna kuća srpskog vojvode Živojina Mišića, sa spomenikom i muzejskom postavkom koja prikazuje život u Struganiku s kraja XIX veka, a takođe Banja Vrujci se nalazi na samo nekoliko minuta vožnje kolima. Naše domaćinstvo na odličnoj je lokaciji ukoliko želite da obiđete Ravnu Goru, Rajac, planinu Suvobor, ali i Divčibare, kanjon reke Ribnice, i mnogobrojne stare crkve i manastire, jer se sva ova kulturna i prirodna dobra nalaze u krugu od oko 20 km od nas.

Naša vrata otvorena su vam tokom čitave godine, a naše zeleno dvorište, bogato cvećem i voćem mesto je za pravo uživanje, sa stolovima i stolicama i klupama, ozidanim mestom za roštilj i kotlić, te će vam garantovano pružiti pravi užitak. Naravno, mislili smo i na naše najmlađe goste pošto su za njih tu ljuljaške, kao i veliki zeleni prostor za igru i zabavu.

Takođe, vaši ljubazni domaćini Ratko i Nina Tomašević mogu vas uključiti u neke od radova u seoskim domaćinstvima poput spremanja zimnice, odlaska u tradicionalno branje gljiva, lekovitog bilja, sađenje povrća/voća, kupljenje šljiva, ili u bilo koju drugu aktivnost po želji i dogovoru. Ukoliko ste se uželeli prave porodične atmosfere i želite da pobegnete od zagađenja, buke i obaveza, domaćinstvo Tomašević je pravo mesto za vas. Naravno, svi koji nas posete svojim kolima imaće obezbeđen parking prostor u dvorištu za svog četvorotočkaša, a treba napomenuti da primamo i državne vaučere (5000 dinara).

Soba za 2-3 osobe

Naše domaćinstvo raspolaže sa četiri dvokrevetne sobe, idealne za porodice sa decom, parove, veća ili manja društva, a više soba ili čak sve mogu biti izdate istoj grupi. Od ove četiri sobe dve su odličan smeštaj ako ste raspoloženi da sami provedete nekoliko dana u potpunom miru i odmoru ili radu, dok dve sobe imaju i pomoćne ležajeve pa mogu udobno da smeste i tročlana društva, roditelje sa decom ili male porodice.

Ove četiri sobe dele tri toaleta i jedno kupatilo sa kadom i kompletnim toaletnim priborom, pa je kuća zaista komforna za veća društva. U svim sobama naći ćete udoban i funkcionalan, domaćinski nameštaj, i na raspolaganju su vam i komode i ormari, mali kućni aparati i sve što vam može zatrebati za potpun komfor i sasvim prijatan odmor. Grejanje tokom hladnijih meseci je kombinovano, na drva i uljanim radijatorima, pa su sve sobe udobne i tople u bilo koje doba godine. Za trenutke odmora i dokolice, tri sobe imaju svoje televizore sa kablovskim kanalima. Boravak i odmor kod nas baziran je na polupansionu ili pansionu, uz izvrsnu domaću ishranu.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: domacinstvo.tomasevic@gmail.com

O smeštaju Domaćinstvo Tomašević

Naše domaćinstvo je udaljeno od prometnih saobraćajnica i urbanih sredina, pa se najbliže prodavnice, kafići i kafane nalaze u Vrujcima i Mionici, a prva prodavnica je 4 km udaljena od nas, i stoga odmor kod nas uključuje domaću i zdravu ishranu, sa obrocima spravljenim od isključivo svežih namirnica iz naših bašta. Takođe vršimo organizaciju tradicionalnih doručaka ili ručkova kod nas za grupe (penzioneri, planinari, deca, studenti…) tj. grupe koje idu na neki izlet u našoj okolini.

Struganik


Selo Struganik se nalazi u centralnoj Srbiji, u opšini Mionica, a najpoznatije je po tome što je rodno mesto vojvode Živojina Mišića. Tu se i danas nalazi kuća u kojoj je rođen i gde je proveo detinjstvo. Do nje se stiže uzanim makadamskim putem, kroz raskošnu i zaista impresivnu prirodu. Ova prostrana monumentalna građevina impozantnih dimenzija, jedna je od zadružnih porodičnih zgrada sačuvannih na ovom prostoru. To je polubrvnara-polučatmara, tipična kuća za ovaj kraj, i do danas je sačuvana u autentičnom stanju, a zakonom je zaštićena 1974. godine kao kulturno dobro od velikog značaja.


Pročitajte više

Zapadna Srbija


Za Zapadnu Srbiju se, uslovno rečeno, može reći da je Srbija u malom; sa jedne strane plodna i ravna Mačva, ušuškana između Save i Drine, a sa druge, brdoviti kolubarski okrug sa Maljen planinom na čelu. Oba okruga obiluju prirodnim dobrima, zaštićenim zbog svoje lepote, kao i brojnim lekovitim i isceljivačkim osobenostima i istorijskim spomenicima koji datiraju još od davnih vremena pa do dana današnjeg.


Pročitajte višePročitajte više - Struganik
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments