Brvnara Murtenica :: Zlatiborski okrug :: Zlatar

Osnovni podaci

Ime: Brvnara Murtenica

Vrsta: Brvnara

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Zlatar, Zlatiborski okrug

E-mail:
drperisic@vektor.net

Sajt:
www.facebook.com/brvnaramurtenica/

Telefon: +381 62 294 323

Pogodnosti

Ambijent je idealan za odmor bez buke i gužve

Na desetak minuta hoda od objekta nalazi se odlično snabdevena prodavnica prehrambenih proizvoda

U blizini nas je prelepo jezero

Po želji gostiju seoske domaćice mogu da pripreme pitu savijaču ili uštipke sa kajmakom i sirom

Besplatan parking

Brvnara Murtenica, Zlatar slike i cene za smeštaj Srbija 2019

Brvnara Murtenica, sa krovom koji je izgrađen po uzoru na nekadašnji čobanski kućer, nalazi se u podnožju Murtenice, na periferiji zaseoka Perišići. Tihuje u nesvakidašnjem šumskom miru, okružena stogodišnjim crnim borovima. Ambijent je idealan za odmor bez buke i gužve, kojih su prepuni veliki turistički centri.

Pravi je izbor za sve koji žele istinski spokoj bez nemira modernog života. Užitak je druženje sa planinskim cvećem, pašnjacima, drvećem i pticama. U neposrednom okruženju brvnare nalaze se tereni koji su u zimskom  periodu pogodni za sankanje i skijanje na način kako su to nekada radila seoska deca, bez instruktora i ski-liftova

Brvnara Murtenica za 4 osobe ili 2 odrasle osobe i 3 dece

Brvnara Murtenica udaljena je svega 1 km od mesta Tavnik, odnosno od magistralnog puta, a na desetak minuta hoda od objekta nalazi se odlično snabdevena prodavnica prehrambenih proizvoda. Takođe, na svega par stotina metara od brvnare miruje jezero rođeno u bivšem rudniku, mesto nesvakidašnjih doživljaja i izvorište fantazija. Voda u jezeru je čista i u letnjim mesecima idealna za kupanje.

Sa obilaskom Murtenice kao autentične prašume ne mogu se porediti posete drugim planinama. Ovde možete susresti jeremičak, bukvu, crni bor, jelu, pa birajte društvo! Ko poznaje šumsko bilje i lekovite travke naći će dovoljno ”prijatelja” na obrocima ove divljine. Inače, objašnjenje značenja reči divljina je „diviti se, ostati zabezeknut“.

Ako želite da poklonite svom telu priliku za predah od parizera, pašteta, viršli i majoneza, tokom druženja sa seljacima probajte ukuse ljute rakije, tvdog sira ili kajmaka. Po želji gostiju seoske domaćice mogu da pripreme pitu savijaču ili uštipke sa kajmakom i sirom.

Mesto na kome se nalazi Brvnara Murtenica udaljeno je 20-ak kilometara od Nove Varoši, odnosno planine Zlatar, i isto toliko od centra Zlatibora. Na osam kilometara udaljenosti je i prelepo Zlatarsko jezero. Sa kratkotrajnom vožnjom automobilom možete posetiti kanjon reke Uvac sa staništem beloglavog supa, a na istom putu je i Manastir Dubnica. U realitvno bliskoj okolini nalaze se i drugi verski objekti, među kojima i crkve brvnare u Peti i Dobroselici i Manastir Mileševa.

Brvnara Murtenica se iznajmljuje kao celina i ima dve velike prostorije uz predsoblje, kuhinju i kupatilo. Raspolaže sa tri ležaja raspoređena u dva zasebna prostora, uz još jedan pomoćni ležaj, i namenjena je za boravak maksimalno četiri odrasle osobe. Izuzetak su situacije sa decom kada može da boravi dvoje odraslih i do troje dece. Brvnara je na raspolaganju gostima tokom čitave godine, a za one koji dođu svojim kolima, obezbeđen je natkriveni privatni parking. Uz sve ovo, zainteresovanim gostima na raspolaganju su besplatni stručni saveti lekara specijaliste!

Cena boravka:

• 35 eura dnevno – ceo objekat, za boravak do tri odrasle osobe ili dve odrasle osobe i dvoje dece;

• 45 eura dnevno – ceo objekat, za boravak četiri odrasle osobe ili dve odrasle osobe i troje dece ili tri odrasle osobe i jednog deteta.

Sve informacije na mejl: drperisic@vektor.net ili putem telefona: +381 62 294 323

1 2 3 4 5

Zlatar


Poslovica: „Nije zlato sve što sija“ odlična je, primenjiva na mnoge pojave, predele i situacije, međutim, nikako se ne odnosi na planinu koja u svom imenu sadrži reč zlato i koja usled svoje lepote, blagorodnosti, čistoće i privlačnosti kojom, prosto pleni, zaista sija – Zlatar. Ova planina nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, iznad Nove Varoši, a okružuju je reke Lim, Uvac, u čiju dolinu se sa severne strane blago spuštaju njene padine, Mileševka, čija klisura je sa južne strane oštro seče i reka Bistrica.


Pročitajte više

Zlatiborski okrug


Zlatiborski okrug nalazi se u jugozapadnom delu Republike Srbije i čini 11% ukupne površine čitave zemlje. Oivičen je na severu planinama Maljenom i Povlenom, na jugu je granica reka Uvac, na istoku tu su Ovčar i Kablar, dok je na zapadu granica reka Drina. Zlatiborski okrug udobno je smešten na tromeđi Republike Srbije, Republike Crne Gore i Republike Srpske (BIH).


Pročitajte više
Pročitajte više - Zlatar
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments