Oblasti

Zaječarski okrug

Zaječarski okrug se drugačije može opisati i kao zaječarski mozaik. Njega čine brojne reke, jezera, planine i brežuljci, prošarani lekovitim banjama, istorijskim gradovima i prelepom prirodom. Za svakog po nešto. Sam grad Zaječar, prostire se na obe obale Crnog Timoka, a Timok igra značajnu ulogu u ovom okrugu. Pored Crnog, postoje još i Beli Timok, Svrljiški Timok i Trgoviški Timok, a od izvora, do ušća – Velikog Timoka u Dunav, ova reka je dugačka 203km.

Pročitajte više - Zaječarski okrugRent-A-Car - Zaječarski okrugIzleti/Ekskurzije - Zaječarski okrug

Smeštaji Zaječarski okrug

 • Zaječarski okrug - Stara planina
  E-mail : vilababinzub@gmail.com
  Telefon : +381 64 124 99 09
  Vila Babin zub nalazi se na Staroj planini, u prelepom okruženju Parka prirode ’’Babin zub’’, u selu Balta Berilovac, na 15km od skijališta. Okružena je livadama, voćnjacima i pašnjacima, a pokraj same kuće protiče i Trgoviški Timok.

  Ovde ćete uživati u čarima netaknute prirode, specijalitetima domaće, nadaleko čuvene Nacine kuhinje, kao i tradicionalnom gostoprimstvu ljubaznih domaćina.
 • Zaječarski okrug - Zaječar
  E-mail : mojatisekipa@gmail.com
  Telefon : +381 19 422 540
  UTP Srbija-TiS nalazi se u samom centru Zaječara, na gradskom trgu, na nekoliko minuta od bogate kulturne i turističke ponude ovog prelepog grada istočne Srbije. Smeštaj je u potpunosti renoviran i njegova usluga unapređena kako bi maksimalno odgovorio na sve zahteve urbanog života, brze komunikacije, ali i vrhunskog komfora i odmora. U sklopu smeštaja naći ćete i različite prateće sadržaje, što ga čini idealnom destinacijom za organizovanje seminara, konferencija, koktela, kao i obeležavanja i proslava svih vaših posebnih prilika.

  U okviru smeštaja, nalazi se prodavnica, kao i menjačnica, a svi gosti koji kod nas dođu sopstvenim prevozom imaju obezbeđen parking sa video nadzorom, uz doplatu. Kod nas će vas dočekati i uvek otvorena recepcija, kao i izuzetno ljubazno i komunikativno osoblje.
 • Zaječarski okrug - Rtanj
  E-mail : info@balasevicrtanj.com
  Telefon : +381 30 463 316
  U podnožju planine Rtanj, na 15-ak km od Sokobanje i 7 km od Boljevca, nalazi se kompleks Etno hotela Balašević. Ovde, pored magistralnog puta naći ćete staru, tradicionalnu trpezu, već čuveno kiselo mleko i gibanicu, kao i predivan ambijent i udobne smeštaj, savršen bilo da ste željni kratkog predaha od puta, ili odmora od užurbanog i stresnog urbanog života.

  Sa tajnovitom i uzbudljivom planinom Rtanj nadohvat ruke, boravak ovde sasvim izvesno vam neće biti dosadan. Krenite na obilazak zelene, divlje okoline, istražite sve misterije ove čudesne planine sa svojim rečicama, izvorima, pećinama i vrhovima, i vratite se kući bogatiji za jedno nezaboravno iskustvo. Okolina ove planine nudi raznovrsne mogućnosti za aktivan i angažovan odmor, pa se možete okušati i planinskom biciklizmu, planinarenju, lovu i ribolovu, kao i speleološkim istraživanjima. Lokaciju koju Etno hotel Balašević ima možete iskoristiti i kao polaznu tačku za izlete u Sokobanju, Bor i Zajčar, a možete posetiti i čuvenu Felix Romulianu ili Lazarevu pećinu.
 • Zaječarski okrug - Stara planina
  E-mail : info@vila-bogdanovic.rs
  Telefon : +381 19 760-302
  Vila Bogdanović se nalazi u podnožju Stare planine, u selu Kalna, 29 km daleko od Knjaževca. Ovo bajkovito planinsko selo smešteno je na obalama dvaju reka, Trgoviškog Timoka i Izvorske reke. Od vile do ski-centra Stara planina ima 18 km, a do četvorosedne žičare stiže se automobilom za oko 20-ak minuta, i svi zainteresovani gosti imaju mogućnost korišćenja organizovanog prevoza do skijališta i iznajmljivanja ski opreme. Prvu prodavnicu naći ćete 150 metara od našeg dvorišta, a jedan lep tradicionalni etno restoran nalazi se na oko 2 km.

  Vila Bogdanović rekonstruisana je 2009. godine, ali je sačuvan njen tradicionalni izgled autentične arhitekture ovog podneblja, sa starinskim prozorima, gradnjom od kamena i cigle, i velikim tremom ili "ćoškom", kako se to u ovom kraju zove, sa moravskim lukovima i drvenom ogradom. Pored vile u dvorištu se nalazi i pansion, gde borave domaćini i u kome se sprema hrana za goste. Ova pomoćna kuća je rađena po uzoru na stare "kalkane", koji predstavljaju specifičnost narodnog graditeljstva Stare planine, sa velikim tremom ispod koga se gostima u letnjem periodu služi hrana i gde oni najčešće odmaraju i uživaju.
 • Zaječarski okrug - Stara planina
  E-mail : veselakuca965@gmail.com
  Telefon : +381 64 159 50 89
  Sajt:
  U netaknutoj prirodi i miru sela Jalovik Izovr, nalazi se Vila Vesela Kuća - pravo mesto za aktivan odmor i rekreaciju. Vilu odlikuje stara srpska arhitektura, te odiše autentičnim ambijentom, sa velikim dvorištem i izvrsnim etno restoranom gde ćete uživati u srpskoj kuhinji, voću, povrću, mleku i mesu iz naše bašte i sa naše farme.

  Vila Vesela Kuća pravo je mesto i za proslave. Tokom zime možemo organizovati slavlja i veselja za 40 gostiju, a leti do 50. Kao registrovano poljoprivredno gazdinstvo, možemo ugostiti i organizovane grupe turista, a Stara planina je sve primamljivija za tim bildinge, i korporativne izlete.
 • Zaječarski okrug - Knjaževac
  E-mail : timokselecta@gmail.com
  Telefon : +381 19 31 00 108
  Sajt:
  Konak Timok smešten je u strogom centru i istovremeno najlepšem delu grada Knjaževca, na levoj obali Timoka, sa pogledom na gradski park i šetalište uz reku. U neposrednoj blizini nalazi se sportski centar koji ima tri fudbalska terena, od kojih jedan poseduje atletsku stazu, kao i teniske terene pokrivene šljakom.

  Na 3 km od Konaka Timok nalazi se olimpijski Bazen „Banjica“ koji se napaja termalnom, lekovitom vodom, a poseduje i saunu i dva manja bazena sa programom namenjenim deci. Ovaj kompleks je funkcionalan i u letnjem i u zimskom periodu. Uz to, na oko 40-ak kilometara od Knjaževca su Stara planina i Ski centar Stara planina, idealni za izlete tokom čitave godine.