Smeštaj u gradu

Stara planina apartmani, smeštaj 2020

Stara planina je visokoplaninski masiv umereno kontinentalne klime, pod snegom gotovo pet meseci godišnje, a njen krajolik čine strme padine i oštri usponi, vodopadi neverovatne lepote, proplanci sa planinskim lekovitim biljem i šume bogate voćem. Raskošna lepota ove planine pleni tokom čitave godine i pravi je skriveni dragulj za sve ljubitelje netaknute prirode.

Pročitajte više - Stara planinaRent-A-Car - Stara planinaIzleti/Ekskurzije - Stara planinaSmeštaji - Stara planina

 • Zaječarski okrug - Stara planina
  E-mail : vilababinzub@gmail.com
  Telefon : +381 64 124 99 09
  Vila Babin zub nalazi se na Staroj planini, u prelepom okruženju Parka prirode ’’Babin zub’’, u selu Balta Berilovac, na 15km od skijališta. Okružena je livadama, voćnjacima i pašnjacima, a pokraj same kuće protiče i Trgoviški Timok.

  Ovde ćete uživati u čarima netaknute prirode, specijalitetima domaće, nadaleko čuvene Nacine kuhinje, kao i tradicionalnom gostoprimstvu ljubaznih domaćina.
 • Zaječarski okrug - Stara planina
  E-mail : info@vila-bogdanovic.rs
  Telefon : +381 19 760-302
  Vila Bogdanović se nalazi u podnožju Stare planine, u selu Kalna, 29 km daleko od Knjaževca. Ovo bajkovito planinsko selo smešteno je na obalama dvaju reka, Trgoviškog Timoka i Izvorske reke. Od vile do ski-centra Stara planina ima 18 km, a do četvorosedne žičare stiže se automobilom za oko 20-ak minuta, i svi zainteresovani gosti imaju mogućnost korišćenja organizovanog prevoza do skijališta i iznajmljivanja ski opreme. Prvu prodavnicu naći ćete 150 metara od našeg dvorišta, a jedan lep tradicionalni etno restoran nalazi se na oko 2 km.

  Vila Bogdanović rekonstruisana je 2009. godine, ali je sačuvan njen tradicionalni izgled autentične arhitekture ovog podneblja, sa starinskim prozorima, gradnjom od kamena i cigle, i velikim tremom ili "ćoškom", kako se to u ovom kraju zove, sa moravskim lukovima i drvenom ogradom. Pored vile u dvorištu se nalazi i pansion, gde borave domaćini i u kome se sprema hrana za goste. Ova pomoćna kuća je rađena po uzoru na stare "kalkane", koji predstavljaju specifičnost narodnog graditeljstva Stare planine, sa velikim tremom ispod koga se gostima u letnjem periodu služi hrana i gde oni najčešće odmaraju i uživaju.
 • Zaječarski okrug - Stara planina
  E-mail : veselakuca965@gmail.com
  Telefon : +381 64 159 50 89
  Sajt:
  U netaknutoj prirodi i miru sela Jalovik Izovr, nalazi se Vila Vesela Kuća - pravo mesto za aktivan odmor i rekreaciju. Vilu odlikuje stara srpska arhitektura, te odiše autentičnim ambijentom, sa velikim dvorištem i izvrsnim etno restoranom gde ćete uživati u srpskoj kuhinji, voću, povrću, mleku i mesu iz naše bašte i sa naše farme.

  Vila Vesela Kuća pravo je mesto i za proslave. Tokom zime možemo organizovati slavlja i veselja za 40 gostiju, a leti do 50. Kao registrovano poljoprivredno gazdinstvo, možemo ugostiti i organizovane grupe turista, a Stara planina je sve primamljivija za tim bildinge, i korporativne izlete.