Smeštaj u gradu

Rožanstvo apartmani, smeštaj, cene 2019

Zapadna Srbija obiluje predivnom, divnom i netaknutom prirodom zbog koje avanturisti najviše vole da je obilaze i upoznaju. Jedno od interesantnih mesta iz ovog dela Srbije je i selo Rožanstvo koje je tipičan primer zlatiborskog kraja i nosilac ovdašnje tradicije. Nalazi se na 800 metara nadmorske visine i broji nešto manje od 500 stanovnika. Selo je udaljeno svega 16 kilometara od centra Zlatibora, na putu za Sirogojno.

Pročitajte više - RožanstvoRent-A-Car - RožanstvoIzleti/Ekskurzije - RožanstvoSmeštaji - Rožanstvo

 • Zlatiborski okrug - Rožanstvo
  E-mail : domacinstvo.melovic@gmail.com
  Telefon : +381 31 835 023
  Etno domaćinstvo Melović nalazi se u selu Rožanstvo, i smešteno je 17 km od turističkog centra Zlatibora. Ovo planinsko selo rasuto je po zatalasanim obroncima Zlatibora, čiji su vetrovi i klima doneli planini status vazdušne banje, posebno pogodne za odmor, rekreaciju i rehabilitaciju tela i duha. Rožanstvo je povezano sa Užicem i Zlatiborom direktnim autobuskim linijama, a postoji mogućnost ugovorenog prevoza. Naše domaćinstvo je idealno mesto za nezaboravan odmor od užurbanosti i vreve savremenog gradskog života. Ovde ćete naći mir, čist vazduh, staze za duge šetnje kroz prelepe seoske predele, znamenitosti prirode i uživati u specijalitetima tradicionalne srpske kuhinje.

  Domaćinstvo Melović poseduje šume, pašnjake, voćnjake, povrtnjak, kao i lepo uređeno dvorište sa bazenom, ležaljkama i suncobranima (tokom leta) i deo prostora opremljen za zabavu najmlađih gostiju. Ovde se gaje domaće životinje i samostalno proizvodi sve što je potrebno za zdravu ishranu. Domaćinstvo ima i salu za ručavanje sa 25 mesta plus još 25 mesta na velikoj terasi. Takođe, svim gostima koji kod nas dođu sopstvenim prevozom obezbeđen je parking, a nudimo i posebnu povoljnost za grupne odmore, kada u saradnji sa drugim domaćinstvima možemo da ugostimo do 50 gostiju u letnjem periodu, dok zimi možemo da ugostimo grupe do 25 osoba.
 • Zlatiborski okrug - Rožanstvo
  E-mail : rozanstvoseloveselo@gmail.com
  Telefon : +381 65 31 64 422
  Apartmani Rožanstvo nalaze se u malom istoimenom selu koje broji svega nešto manje od 500 stanovnika, smeštenom na 16 kilometara od centra Zlatibora. Kroz selo Rožanstvo i u neposrednoj blizini apartmana Rožanstvo protiče i prelepa reka Prištavica.

  Banja Vapa, za koju se veruje da je pogodna za lečenje očnih i kožnih oboljenja, kao i Stopića Pećina, jedna od najlepših pećina na našim prostorima nalaze se nedaleko od Rožanstva. Ukoliko dolazite do sela automobilom možete se parkirati kod sportskog terena, preko puta kafane "Lipov cvet". Uz sam teren nalazi se staza koja vodi do stepenica, gde se sa desne strane nalaze naši apartmani Rožanstvo. U neposrednoj blizini apartmana su i restoran, pošta, prodavnica, kao i teren za male sportove.
 • Zlatiborski okrug - Rožanstvo
  E-mail : budnispokoj@obidjisrbiju.com
  Telefon :
  Sajt:
  Vikendica Budni Spokoj nalazi u selu Rožanstvo, na 900 metara nadmorske visine, na obroncima planine Zlatibor, pokraj reke Prištavice. Do centra Zlatibora, jedne od najlepših planina Srbije ima svega 9km, a tu pored mnogobrojnih prodavnica, kafića i restorana možete naći i ski, kao i mnogštvo šetačkih staza. Uživajte u prirodnim lepotama zlatiborskih pejzaža, za koje se ne zna da li su lepši zimi ili leti.

  Dok ste ovde obavezno posetite vodopad Gostilje, pravi dragulj prirode, zatim Stopića pećinu, udaljenu 6 km od vikendice, a ne oklevajte da produžite i još 4 km kako biste došli do Etno sela Sirogojno koje je nadaleko poznato je po muzeju ,,Staro selo" i čuvenim pletiljama. Ono se prvi put pominje još davne 1476. godine u turskom katastarskom popisu, a danas je čuvar materijalnog i duhovnog nasleđe srpskog sela. Kuće su autentične i nameštene kao u staro doba, a čini ih oko 50-ak orginalnih zlatiborskih brvnara, sa preko dve hiljade eksponata.