Smeštaj u gradu

Lopatnica apartmani, smeštaj, cene 2019

Naselje i reka Lopatnica, nalaze se na 25 km južno od Kraljeva u pravcu Raške, uz Ibarsku klisuru, poznatu kao dolina kraljeva, po mnogobrojnim manastirima koje su ovde sagradili srednjovekovni srpski vladari. Smeštena na pola puta između manastira Žiče i Studenice, nedaleko od srednjevekovnog grada Magliča, Lopatnicu okružuju pašnjaci sa obiljem lekovitog bilja i prekrasni planinski vrhovi Troglava, Stolova i Čemerna, kao i nekolko termalnih izvora lekovite vode. Inače, Lopatnica se pominje još u 15. veku kao rudarsko naselje.

Pročitajte više - LopatnicaRent-A-Car - LopatnicaIzleti/Ekskurzije - LopatnicaSmeštaji - Lopatnica

 • Raška - Lopatnica
  E-mail : info@biserlopatnice.org
  Telefon : +381 63 642 334
  Etno selo Biser Lopatnice nalazi se na ulasku u selo Lopatnica, udaljeno oko 25 kilometara od Kraljeva. Smešteno na izuzetno lepom mestu uz samu reku Lopatnicu, okruženo je i lepim mirisnim livadama i četinarskim šumama. Ukoliko ste se uželeli boravka u tišini prirode, jutara u kojima se čuje samo cvrkut ptica i žubor potoka, aktivnog odmora na čistom planinskom vazduhu ili vožnje biciklom, živopisnih prizora - Etno selo Biser Lopatnice je pravo mesto za vas.

  Naš kompleks se sastoji od tri brvnare i pansionskog restorana, sa letnjikovcima i paviljonima dostupnim našim gostima za uživanje u predivnoj prirodi. Takođe, za potpuni užitak u letnjoj polovini godine tu je i naš otvoreni bazen, savršeno uklopljen u prirodnu okolinu, koji je pomalo nalik na jezero. U našem zelenom dvorištu ima dosta prostora za bezbednu igru mališana, kao i mnogo drveća u čijoj senci možete parkitari i svoj automobil.
 • Raška - Lopatnica
  E-mail : domacinstvomilojevic@gmail.com
  Telefon : +381 36 825 005
  Daleko od gužve i svakodnevne žurbe, onde gde su čovek i priroda jedno drugom najbliži, ispod šumovitih obronaka planine Troglav skriveno uz kanjon planinske reke Lopatnice, smešteno je domaćinstvo Milojević. Selo Lopatnica udaljeno je svega 25 km od Kraljeva, a svega nekoliko minuta vožnje od sela Bogutovac, gde su i najbilža prodavnica, restoran i kafići.

  Ovo planinsko okruženje prošarano je pašnjacima, idealno za duge šetnje, sakupljanje šumskih plodova ili lekovitog bilja. Uz čist planinski vazduh, mir, cvrkut ptica, i kupanje u našim bazenima sa izvorom termo-mineralne vode, kao i uz specijalitete naše domaće kuhinje vaš odmor će biti, verujemo nezaboravan.