Smeštaj u gradu

Banja Rusanda apartmani, smeštaj, cene 2019

U naizgled beskrajnoj banatskoj ravnici nalazi se jedna od najstarijih banja na ovim prostorima. Slano jezero Rusanda nalazi se oko 17 kilometara od Zrenjanina, u netaknutom ataru sela Melenci, gde još možete sresti stada ovaca i videti neke od tradicionalnih načina obdelavanja zemlje i starih zanata. Manje od 100 kilometara od Beograda i Pančeva, Banja je udaljena 67 kilometara od Novog Sada i 110 kilometara od Vršca i Subotice.

Pročitajte više - Banja RusandaRent-A-Car - Banja RusandaIzleti/Ekskurzije - Banja Rusanda


Smeštaji - Banja Rusanda

  • Banat - Banja Rusanda
    E-mail : office@banjarusanda.rs
    Telefon : +381 23 315 0409 (recepcija)
    Specijalna bolnica za rehabilitaciju Rusanda nalazi se u istoimenoj Banji, u Banatu, na oko 17 kilometara od Zrenjanina. Ovo jedinstveno, lekovito mesto smešteno je na obalama jedinog slanog jezera u Srbiji, u šumovitom parku. Lekovitost blata ili pelioda predmet je legendi i priča od davnine, a ovo je i jedna od najstarijih banja u Srbiji - osnovana daleke 1867. godine, pa se svrstava i u jednu od najstarijih turističkih destinacija na ovim prostorima.

    Lekovito blato i dalje se vadi na tradicionalne načine sa dna jezera, a ima izuzetno važnu ulogu u lečenju povreda ili oboljenja nervnog sistema, reumatskih bolesti i tegoba, rehabilitacije nakon hirurških intervencija, ali i oboljenja srca i krvnih sudova, dermatoloških problema i posebno, deformacije lokomotornog sistema kod dece.