Vila Jelena Zlatibor, Zapadna Srbija

Vila Jelena

Zlatibor, Zapadna Srbija

Vila Jelena nalazi se na odličnom mestu – svega 300 metara od autobuske stanice i tržnog centra, i samo 100 metara od najbliže ski staze na srpskoj planinskoj lepotici – Zlatiboru. Uz to, u neposrednoj okolini vile nižu se brojni restorani, kafići, sportski i rekreativni sadržaji, te je ona pravi izbor za aktivan i praktičan boravak na Zlatiboru.

U okviru Vile Jelena nalazi se i izvrstan restoran sa prijatnom etno atmosferom i odličnom domaćom kuhinjom. Tokom letnje polovine godine gostima je dostupna i velika, otvorena terasa sa stolovima i stolicama, a obezbeđen je i parking prostor ispred same vile.

Osnovne informacije
VrstaVila
LokacijaZlatibor, Zapadna Srbija
Emailsutrjelena@mts.rs
Telefon 1+381 31 841 463
Mobilni+381 64 28 33 330
vrt

Vrt

restoran

Restoran

planina

Planina

ski-centar

Ski centar

parking

Parking

Smeštaj
Vila JelenaVila JelenaVila Jelena

Soba za 4-5 osoba

grejanje

Grejanje

tv

TV

balkon

Balkon

kupatilo

Kupatilo

Vila JelenaVila Jelena

Studio za 2 odraslih + 2 dece

kuhinja

Kuhinja

tv

TV

grejanje

Grejanje

balkon

Balkon

kupatilo

Kupatilo

Vila JelenaVila JelenaVila JelenaVila JelenaVila Jelena

Apartman za 4-5 osoba

kuhinja

Kuhinja

tv

TV

grejanje

Grejanje

balkon

Balkon

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Vila Jelena

Zlatarsko jezero

Zlatar, Zapadna Srbija

Kada iz obližnjih kafana čujete stihove “Kokin brod, Kokin brod, ja sam mala oktopod.” Znajte da se nalazite u neposrednoj blizini Zlatarskog jezera. Ovo veštačko jezero, nastalo je u dolini reke Uvac, izgradnjom brane za potrebe hidroelektrane.

Detaljnije
Vila Jelena

Manastir Mileševa (XIII vek)

Prijepolje, Zapadna Srbija

Često se kaže da je Prijepolje izraslo u krilu manastira Mileševe, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Podignuta je u Raškom stilu tokom 1218. i 1219. godine, u pitomini doline oko 5 kilometra od ušća Mileševke u Lim.

Detaljnije
Vila Jelena

Manastir Tronoša (XIV vek)

Loznica, Zapadna Srbija

U blizini Tršića, a na 17 kilometara od Loznice se nalazi pravoslavni manastir Tronoša sa crkvom posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. Manastir je poznat i po tome što se u njemu opismenjavao Vuk Stefanović Karadžić, tako da se u okviru manastirskog kompleksa nalazi i Muzej ranog Vukovog školovanja.

Detaljnije
Vila Jelena

Tršić

Tršić, Zapadna Srbija

Tršić je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, čuvenog reformatora i tvorca modernog srpskog ćiriličnog pisma. Nalazi se na 9 km od Loznice. Danas se u selu nalazi etnografski park sa spomen-kućom Vuka Karadžiča i objekti narodne arhitekture kao i nekoliko etno restorana.

Detaljnije
Vila Jelena

Banja Koviljača

Banja Koviljača, Zapadna Srbija

Banja Koviljača je jedna od najlepših i najstarijih banja u Srbiji. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, ušuškana između planine Gučevo i reke Drine. Deo je Podrinja u čijoj blizini su brdoviti Jadar, brežuljcima isprekidana Pocerina i planina Cer, te plodne mačvanske ravnice.

Detaljnije
Vila Jelena

Planina Gučevo

Loznica, Zapadna Srbija

Planina Gučevo predstavlja još jedno bajkovito mesto u Srbiji, pogodno za begstvo od gradske vreve i udoban boravak u prelepom prirodnom ambijentu. Nalazi se iznad Loznice i Banje Koviljače, severno od Boranje, dinarske planine u Podrinju, zapadnom delu Srbije i u prostoru koji Drina u luku zatvara sa zapada i severozapada.

Detaljnije
Vila Jelena

Planina Golija

Golija, Zapadna Srbija

Pomalo tajanstvene, ali svakako jedinstvene lepote, ova planina smatra se jednom od najlepših i šumama najbogatijih planina u čitavoj Srbiji. Nalazi se na zapadu zemlje, na granici između Moravičke i Raške oblasti i u obliku latiničnog slova S se prostire dužinom od 32km.

Detaljnije
Vila Jelena

Manastir Studenica (XII vek)

Ivanjica, Zapadna Srbija

Manastir Studenica nalazi se u srcu stare srpske zemlje Raške, i predstavlja jednu od najvećih svetinja kod Srba. Smešten je na 39 km južno od Kraljeva, a podigao ju je rodonačelnik loze Nemanjića, Stefan Nemanja.

Detaljnije
Vila Jelena

Manastir Sopoćani (XIII vek)

Novi Pazar, Zapadna Srbija

Manastir Sopoćani se nalazi na jedinstvenom mestu u prelepom prirodnom okruženju, na oko 15 km zapadno od Novog Pazara i nedaleko od izvora reke Raške. To je još jedan od bisera srpske srednjovekovne gradnje, i važi za jednu od najvećih svetinja u narodu. Naziv manastira vodi poreklo od staroslovenske reči ''sopot'' što znači izvor.

Detaljnije