Ivanjički konaci Ivanjica, Zapadna Srbija

Ivanjički konaci

Ivanjica, Zapadna Srbija

Ivanjički konaci udaljeni su 180 km od Beograda, a nalaze se na samo 5 km od centra Ivanjice, i upravo ovde možete naći savršene uslove za miran i opušten odmor. Savremeni smeštaj, predivni pejzaži, čist vazduh, domaća hrana, krčma, bazen i ležaljke su samo deo onoga što će vam odmoriti telo i dušu. A, ukoliko ste ipak više za aktivan odmor, možete poći u organizovane planinske šetnje, na izlete, vožnju bicikala i motornih kvadova, motornih sanki (u zimskom periodu), obilaske okolnih kulturno-umetničkih znamenitosti i još dosta toga.

U središtu kompleksa Ivanjički konaci nalaze se bazen i Krčma, izgrađena u etno stilu sa ciljem da objedini spoj tradicionalnog i modernog. Materijali koji dominiraju su drvo i cigla, tako da odiše posebnom toplinom. Krčma je klimatizovana, poseduje kamin, bežični internet i kablovsku televiziju. Takođe, širom kompleksa obezbeđen je besplatan Wi-Fi internet, kao i privatni parking.

Osnovne informacije
VrstaKonaci
LokacijaIvanjica, Zapadna Srbija
Emailivanjicki.konaci@gmail.com
Telefon 1+381 60 61 30 776
Telefon 2+381 60 065 11 90
Mobilni +381 32 651 190
wi-fi

Wi Fi

parking

Parking

bazen

Bazen

restoran

Restoran

igraliste-za-decu

Igralište za decu

Smeštaj
Ivanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaci

Soba za 2 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Ivanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaci

Soba za 3 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Ivanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaci

Soba za 4 osobe

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Ivanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaciIvanjički konaci

Porodična soba za 5 osoba

wi-fi

Wi Fi

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Ivanjički konaci

Zlatarsko jezero

Zlatar, Zapadna Srbija

Kada iz obližnjih kafana čujete stihove “Kokin brod, Kokin brod, ja sam mala oktopod.” Znajte da se nalazite u neposrednoj blizini Zlatarskog jezera. Ovo veštačko jezero, nastalo je u dolini reke Uvac, izgradnjom brane za potrebe hidroelektrane.

Detaljnije
Ivanjički konaci

Manastir Mileševa (XIII vek)

Prijepolje, Zapadna Srbija

Često se kaže da je Prijepolje izraslo u krilu manastira Mileševe, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Podignuta je u Raškom stilu tokom 1218. i 1219. godine, u pitomini doline oko 5 kilometra od ušća Mileševke u Lim.

Detaljnije
Ivanjički konaci

Manastir Tronoša (XIV vek)

Loznica, Zapadna Srbija

U blizini Tršića, a na 17 kilometara od Loznice se nalazi pravoslavni manastir Tronoša sa crkvom posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. Manastir je poznat i po tome što se u njemu opismenjavao Vuk Stefanović Karadžić, tako da se u okviru manastirskog kompleksa nalazi i Muzej ranog Vukovog školovanja.

Detaljnije
Ivanjički konaci

Tršić

Tršić, Zapadna Srbija

Tršić je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, čuvenog reformatora i tvorca modernog srpskog ćiriličnog pisma. Nalazi se na 9 km od Loznice. Danas se u selu nalazi etnografski park sa spomen-kućom Vuka Karadžiča i objekti narodne arhitekture kao i nekoliko etno restorana.

Detaljnije
Ivanjički konaci

Banja Koviljača

Banja Koviljača, Zapadna Srbija

Banja Koviljača je jedna od najlepših i najstarijih banja u Srbiji. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, ušuškana između planine Gučevo i reke Drine. Deo je Podrinja u čijoj blizini su brdoviti Jadar, brežuljcima isprekidana Pocerina i planina Cer, te plodne mačvanske ravnice.

Detaljnije
Ivanjički konaci

Planina Gučevo

Loznica, Zapadna Srbija

Planina Gučevo predstavlja još jedno bajkovito mesto u Srbiji, pogodno za begstvo od gradske vreve i udoban boravak u prelepom prirodnom ambijentu. Nalazi se iznad Loznice i Banje Koviljače, severno od Boranje, dinarske planine u Podrinju, zapadnom delu Srbije i u prostoru koji Drina u luku zatvara sa zapada i severozapada.

Detaljnije
Ivanjički konaci

Planina Golija

Golija, Zapadna Srbija

Pomalo tajanstvene, ali svakako jedinstvene lepote, ova planina smatra se jednom od najlepših i šumama najbogatijih planina u čitavoj Srbiji. Nalazi se na zapadu zemlje, na granici između Moravičke i Raške oblasti i u obliku latiničnog slova S se prostire dužinom od 32km.

Detaljnije
Ivanjički konaci

Manastir Studenica (XII vek)

Ivanjica, Zapadna Srbija

Manastir Studenica nalazi se u srcu stare srpske zemlje Raške, i predstavlja jednu od najvećih svetinja kod Srba. Smešten je na 39 km južno od Kraljeva, a podigao ju je rodonačelnik loze Nemanjića, Stefan Nemanja.

Detaljnije
Ivanjički konaci

Manastir Sopoćani (XIII vek)

Novi Pazar, Zapadna Srbija

Manastir Sopoćani se nalazi na jedinstvenom mestu u prelepom prirodnom okruženju, na oko 15 km zapadno od Novog Pazara i nedaleko od izvora reke Raške. To je još jedan od bisera srpske srednjovekovne gradnje, i važi za jednu od najvećih svetinja u narodu. Naziv manastira vodi poreklo od staroslovenske reči ''sopot'' što znači izvor.

Detaljnije