Kuća Đurđević Divčibare, Zapadna Srbija

Kuća Đurđević

Divčibare, Zapadna Srbija

Kuća Đurđević (80㎡) smeštena je na 1 km od centra Divčibara, u neposrednoj blizini Dečijeg odmarališta „Stevan Filipović“. U centru se nalazi dobar broj restorana, kafića, prodavnica i svega drugog što gostima može zatrebati na odmoru. Tu je i ski staza Centar, dok do ski staze Crni vrh ima oko 4 km.

Kuća Đurđević je smeštena na impresivnih 950 metara nadmorske visine nedaleko od jednog od tri najviša vrha Divčibara – Golupca (1060m). Do ovog vrha stiže se za svega 15-ak minuta laganog hoda, a kada se dođe na vrh Golupca otvara se panoramski pogled na sve strane. Na zapadu se vide valjevske planine: Povlen, Maljen, Jablanik i Medvednik, na severu u daljini se uzdiže moćni Cer, a na istočnoj i južnoj strani pogled je uperen na Kraljev sto, Veliku pleć, Crni vrh i Paljbu, kao i celu divčibarsku visoravan.

Kuća Đurđević je na raspolaganju gostima tokom čitave godine, a u njenom dvorištu nalaze se klupe i sto, kao i roštilj i veliki kotlić za spremanje jela po želji. Kada je vreme lepo ovde je idilična atmosfera, pa se može uživati u prirodnom ambijentu i ukusnim zakuskama, po vašim receptima. Uz to, ovde postoji i prostor za parking.

Osnovne informacije
VrstaVila
LokacijaDivčibare, Zapadna Srbija
Emailcaca_va@yahoo.com
Telefon 1+381 69 4046 968
parking

Parking

ski-centar

Ski centar

rostilj

Roštilj

vrt

Vrt

planina

Planina

Smeštaj
Kuća ĐurđevićKuća ĐurđevićKuća ĐurđevićKuća ĐurđevićKuća ĐurđevićKuća Đurđević

Komforna kuća za 7-10 osoba (80 ㎡)

kuhinja

Kuhinja

kupatilo

Kupatilo

tv

TV

Atrakcije u blizini
Kuća Đurđević

Zlatarsko jezero

Zlatar, Zapadna Srbija

Kada iz obližnjih kafana čujete stihove “Kokin brod, Kokin brod, ja sam mala oktopod.” Znajte da se nalazite u neposrednoj blizini Zlatarskog jezera. Ovo veštačko jezero, nastalo je u dolini reke Uvac, izgradnjom brane za potrebe hidroelektrane.

Detaljnije
Kuća Đurđević

Manastir Mileševa (XIII vek)

Prijepolje, Zapadna Srbija

Često se kaže da je Prijepolje izraslo u krilu manastira Mileševe, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Podignuta je u Raškom stilu tokom 1218. i 1219. godine, u pitomini doline oko 5 kilometra od ušća Mileševke u Lim.

Detaljnije
Kuća Đurđević

Manastir Tronoša (XIV vek)

Loznica, Zapadna Srbija

U blizini Tršića, a na 17 kilometara od Loznice se nalazi pravoslavni manastir Tronoša sa crkvom posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice. Manastir je poznat i po tome što se u njemu opismenjavao Vuk Stefanović Karadžić, tako da se u okviru manastirskog kompleksa nalazi i Muzej ranog Vukovog školovanja.

Detaljnije
Kuća Đurđević

Tršić

Tršić, Zapadna Srbija

Tršić je rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, čuvenog reformatora i tvorca modernog srpskog ćiriličnog pisma. Nalazi se na 9 km od Loznice. Danas se u selu nalazi etnografski park sa spomen-kućom Vuka Karadžiča i objekti narodne arhitekture kao i nekoliko etno restorana.

Detaljnije
Kuća Đurđević

Banja Koviljača

Banja Koviljača, Zapadna Srbija

Banja Koviljača je jedna od najlepših i najstarijih banja u Srbiji. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, ušuškana između planine Gučevo i reke Drine. Deo je Podrinja u čijoj blizini su brdoviti Jadar, brežuljcima isprekidana Pocerina i planina Cer, te plodne mačvanske ravnice.

Detaljnije
Kuća Đurđević

Planina Gučevo

Loznica, Zapadna Srbija

Planina Gučevo predstavlja još jedno bajkovito mesto u Srbiji, pogodno za begstvo od gradske vreve i udoban boravak u prelepom prirodnom ambijentu. Nalazi se iznad Loznice i Banje Koviljače, severno od Boranje, dinarske planine u Podrinju, zapadnom delu Srbije i u prostoru koji Drina u luku zatvara sa zapada i severozapada.

Detaljnije
Kuća Đurđević

Planina Golija

Golija, Zapadna Srbija

Pomalo tajanstvene, ali svakako jedinstvene lepote, ova planina smatra se jednom od najlepših i šumama najbogatijih planina u čitavoj Srbiji. Nalazi se na zapadu zemlje, na granici između Moravičke i Raške oblasti i u obliku latiničnog slova S se prostire dužinom od 32km.

Detaljnije
Kuća Đurđević

Manastir Studenica (XII vek)

Ivanjica, Zapadna Srbija

Manastir Studenica nalazi se u srcu stare srpske zemlje Raške, i predstavlja jednu od najvećih svetinja kod Srba. Smešten je na 39 km južno od Kraljeva, a podigao ju je rodonačelnik loze Nemanjića, Stefan Nemanja.

Detaljnije
Kuća Đurđević

Manastir Sopoćani (XIII vek)

Novi Pazar, Zapadna Srbija

Manastir Sopoćani se nalazi na jedinstvenom mestu u prelepom prirodnom okruženju, na oko 15 km zapadno od Novog Pazara i nedaleko od izvora reke Raške. To je još jedan od bisera srpske srednjovekovne gradnje, i važi za jednu od najvećih svetinja u narodu. Naziv manastira vodi poreklo od staroslovenske reči ''sopot'' što znači izvor.

Detaljnije