Hotel Hammeum Prokuplje, Južna Srbija

Hotel Hammeum

Prokuplje, Južna Srbija

Hotel Hammeum je hotel sa 4 zvezdice, a nalazi se u samom centru grada Prokuplja. Izgrađen je 1967. godine, a potpuno renoviran 2019. godine i prilagođen najvišim standardima hotelijerstva. Smešten je u srcu grada Prokuplja, a predstavlja pravi izbor za one koji zahtevaju najbolju i najkvalitetniju uslugu.

Prokuplje je grad koji je okružen sa pet brda i pet prelepih planina, a u svom centru krije biser u obliku Hotela Hammeum, u čijem sastavu se nalazi i restoran Festina Lente sa 350 sedećih mesta. Moderno uređen hedonistički prostor ovog restorana zadovoljiće želje i najzahtevnijih gostiju, kojima je svaki detalj bitan. Meni restorana Festina Lente čini pažljivo odabrana hrana, pripremljena tako da se uživa u svakom zalogaju.

Restoran može ponuditi domaće vrste predjela, čorbi, salata, kao i roštilja koji je pripremljen na ćumuru, mesa ispod sača, kao i jagnjeće i praseće pečenje koje se takođe sprema u kuhinji restorana. Sastavni deo restorana je i picerija, u kojoj se pica peče u peći na drva i pravi od najkvalitetnijih, pažljivo odabranih sastojaka. Tu je Caffe poslastičara koja se može pohvaliti aromatičnom Molinari kafom, a u ponudi su još i domaći kolači i italijanski zanatski sladoled, koji garantuje pun ledeni užitak.

Sala za konferencije Hotela Hammeum nalazi se u sastavu restorana Festina Lente, a opremljena je savremenom tehničkom opremom. Na usluzi gostima je LCD TV prečnika 165 cm, lap top, internet pristup (LAN), table za informacije i flipchart. Pogodna je za sastanke, prezentacije, kao i privatna okupljanja.

U svim prostorijama hotela Wi-Fi internet besplatan je za goste. Hotel Hammeum raspolaže besplatnim privatnim parkingom, a na oko 400 metara od hotela nalazi se parking prostor koji je predviđen za parkiranje autobusa. Vozila na parkingu obezbeđena su 24-oro časovnim video nadzorom, a uz to parking je dobro osvetljen i zatvoren rampom.

Hotel Hammeum u svom sastavu ima 36 smeštajnih jedinica, podeljenih u kategorije economy, standard, standard superior i apartman.

Economy soba ima ukupno 6 i one su moderno opremljene, a ima dva odvojena kreveta sa dušecima od memorijske pene, koji se, po želji gostiju, mogu spojiti. Takođe, u economy sobama se nalazi i noćni stočić, TV, orman, telefon, minibar, sef, umetnička slika. Uz to, sobe su opremljene najmodernijom klimatizacijom, koja je potpuno bešumna.

Standard soba je po kvadraturi veća od economy sobe i ima terasu. Hotel raspolaže sa 21 standard sobom i one su opremljene po standardima kategorije 4 zvezdice. Sobe raspolažu sa dva kreveta sa dušecima od memorijske pene, koji se, po želji gostiju, mogu spojiti. Takođe, u standard sobama se nalazi noćni stočić, TV, orman, telefon, minibar, sef, umetnička slika. Uz to, sobe su opremljene najmodernijom klimatizacijom, koja je potpuno bešumna.

Standard superior soba ima ukupno 3 i one su, takođe, opremljene po najvišim standardima ugostiteljstva. U svom sastavu imaju dva odvojena ležaja, koja se mogu spojiti i činiti francuski krevet. Od standard sobe se razlikuju po tome što imaju veću terasu i veće kupatilo. Takođe, u Standard superior sobama se nalazi noćni stočić, TV, orman, telefon, minibar, sef, umetnička slika. Uz to, sobe su opremljene najmodernijom klimatizacijom, koja je potpuno bešumna.

Hotel Hammeum se može pohvaliti sa 6 Apartmana, koji se sastoje iz 2 dela. Prvi deo svakog apartmana čini dnevna soba, koja predstavlja idealno mesto za opuštanje i uživanje. U sastavu tog dela nalazi se sofa, fotelja, TV, minibar, umetnička slika. Drugi deo apartmana je spavaća soba sa najudobnijim francuskim ležajem i perjanim jastucima. U spavaćoj sobi nalazi se i noćni stočić, orman, TV, telefon i sef. Apartmani su pravi izbor za porodično uživanje, ali i poslovno opuštanje.

Osnovne informacije
VrstaHotel
LokacijaProkuplje, Južna Srbija
Emailrecepcija@hammeumhotel.rs
Telefon 1+381 27 81 55 100
Telefon 2+381 66 867 33 01
wi-fi

Wi Fi

parking

Parking

bar

Bar

restoran

Restoran

sala-za-konferenciju

Sala za konferenciju

centar-grada

Centar grada

Smeštaj
Hotel Hammeum

Economy soba za 1-2 osobe

wi-fi

Wi Fi

klima

Klima

kupatilo

Kupatilo

Hotel HammeumHotel Hammeum

Standard soba za 1-2 osobe

wi-fi

Wi Fi

klima

Klima

kupatilo

Kupatilo

Hotel Hammeum

Standard Superior soba za 1-2 osobe

wi-fi

Wi Fi

klima

Klima

kupatilo

Kupatilo

Hotel HammeumHotel HammeumHotel HammeumHotel HammeumHotel HammeumHotel HammeumHotel Hammeum

Apartman za 1-4 osobe

wi-fi

Wi Fi

klima

Klima

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Hotel Hammeum

Caričin grad - Justiniana Prima

Lebane, Južna Srbija

Možda najvrednije kulturno nasleđe iz prošlosti, koje se nalazi u blizini Lebana, Sijarinske banje i Leskovca, su arheološki ostaci Caričinog grada, iz VI veka. Ovaj grad, poznat i pod imenom Justiniana Prima, predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih Romejskih gradova u unutrašnjosti Balkana.

Detaljnije
Hotel Hammeum

Ćele Kula

Niš, Južna Srbija

Kula je bila visoka 3 metra i sadržala je 952 lobanje, koje su se nalazile na sve četiri strane tornja, u 14 redova. Pretpostavlja se da je na vrhu bila glava Stevana Sinđelića i ona danas stoji izložena na posebnom mestu.

Detaljnije
Hotel Hammeum

Ćorov vodopad

Sijarinska banja, Južna Srbija

U Srbiji postoji toliko vodopada, da mnogi čak nisu ni obeleženi na mapi. Za njih samo znaju lokalci, kao i po koji putnik namernik koji slučajno nabasa na njih. Takav slučaj je i sa Ćorovim vodopadom, koji se nalazi na pola puta između Medveđe i Tulara, a na samo 8,2 km od Sijarinske banje.

Detaljnije
Hotel Hammeum

Manastir Nova Pavlica

Kopaonik, Južna Srbija

Manastir Nova Pavlica nalazi se u selu Pavlica, na zapadnim padinama Kopaonika, nedaleko od Stare Pavlice, u blizini Ibra, i na oko 2 km od srednjevekovnog grada Brvenika, odnosno njegovih ostataka.

Detaljnije
Hotel Hammeum

Manastir Stara Pavlica

Kopaonik, Južna Srbija

Na oko 6 km severno od Raške, u selu Pavlica, na stenovitoj zaravni iznad reke Ibar i seoskog groblja, ponosno stoji mali, ali veoma lep i interesantan manastir Stara Pavlica, tačnije ono što je od njega ostalo. Ovaj manastir predstavlja jedan od najstarijih spomenika crkvene arhitekture u Srbiji.

Detaljnije