Pansion Veličković Niška Banja, Južna Srbija

Pansion Veličković

Niška Banja, Južna Srbija

Pansion Veličković se nalazi u Niškoj Banji, 100 metara od centra, i nekoliko stotina metara od raskrsnice puteva Niš - Pirot - Niška Banja. Takođe, pansion je smešten neposredno uz glavnu ulicu koja vodi u centar banje. Niška Banja je oko 4 km udaljena od Sićevačke klisure, dugačke 17 km koja predstavlja raj za ljubitelje netaknute prirode, raftinga, alpinizma, planinarenja i paraglajdinga. Uz to, na distanci od 5 km nalazi se i Jelašnička klisura, koja je zbog svoje jedinstvene flore i faune proglašena za Specijalni rezervat prirode I kategorije.

Pansion Veličković nudi gostima vrt sa priborom za pripremu roštilja, a okolina je pogodna za pešačenje i vožnju bicikala. Gostima pansiona na raspolaganju je i besplatan Wi-Fi internet, kao i privatni parking.

Osnovne informacije
VrstaPrivatan smeštaj
LokacijaNiška Banja, Južna Srbija
Emailpansionvelickovic@gmail.com
Telefon 1+381 18 548 932
Telefon 2+381 63 457 411
wi-fi

Wi Fi

parking

Parking

vrt

Vrt

rostilj

Roštilj

centar-grada

Centar grada

Smeštaj
Atrakcije u blizini
Pansion Veličković

Caričin grad - Justiniana Prima

Lebane, Južna Srbija

Možda najvrednije kulturno nasleđe iz prošlosti, koje se nalazi u blizini Lebana, Sijarinske banje i Leskovca, su arheološki ostaci Caričinog grada, iz VI veka. Ovaj grad, poznat i pod imenom Justiniana Prima, predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih Romejskih gradova u unutrašnjosti Balkana.

Detaljnije
Pansion Veličković

Ćele Kula

Niš, Južna Srbija

Kula je bila visoka 3 metra i sadržala je 952 lobanje, koje su se nalazile na sve četiri strane tornja, u 14 redova. Pretpostavlja se da je na vrhu bila glava Stevana Sinđelića i ona danas stoji izložena na posebnom mestu.

Detaljnije
Pansion Veličković

Ćorov vodopad

Sijarinska banja, Južna Srbija

U Srbiji postoji toliko vodopada, da mnogi čak nisu ni obeleženi na mapi. Za njih samo znaju lokalci, kao i po koji putnik namernik koji slučajno nabasa na njih. Takav slučaj je i sa Ćorovim vodopadom, koji se nalazi na pola puta između Medveđe i Tulara, a na samo 8,2 km od Sijarinske banje.

Detaljnije
Pansion Veličković

Manastir Nova Pavlica

Kopaonik, Južna Srbija

Manastir Nova Pavlica nalazi se u selu Pavlica, na zapadnim padinama Kopaonika, nedaleko od Stare Pavlice, u blizini Ibra, i na oko 2 km od srednjevekovnog grada Brvenika, odnosno njegovih ostataka.

Detaljnije
Pansion Veličković

Manastir Stara Pavlica

Kopaonik, Južna Srbija

Na oko 6 km severno od Raške, u selu Pavlica, na stenovitoj zaravni iznad reke Ibar i seoskog groblja, ponosno stoji mali, ali veoma lep i interesantan manastir Stara Pavlica, tačnije ono što je od njega ostalo. Ovaj manastir predstavlja jedan od najstarijih spomenika crkvene arhitekture u Srbiji.

Detaljnije