Kuća za odmor Artemida Golubac (selo Dobra), Istočna Srbija

Kuća za odmor Artemida

Golubac (selo Dobra), Istočna Srbija

Kuća za odmor Artemida nalazi se u selu Dobra, u samom srcu Nacionalnog parka Đerdap, a pripada opštini Golubac. U neposrednoj je blizini Tvrđave Golubački grad, Arheološkog lokaliteta Lepenski vir, manastira Tuman i odlično je mesto za ljubitelje pešačenja, lova, ribolova, planinarenja i biciklizma.

Kuća za odmor Artemida locirana je u samom selu, uz crkvu i kafanu, a tu su i dve prodavnice mešovite robe i restoran u blizini. Gostima je na raspolaganju cela kuća sa dnevnom i spavaćom sobom, kuhinjom, kupatilom i prostranom natkrivenom terasom. Sastavni deo ponude je i ograđeno dvorište, gde postoji pribor za pripremu roštilja, kao i parking mesto. Kuća je pokrivena besplatnim Wi-Fi internetom.

Osnovne informacije
VrstaPrivatan smeštaj
LokacijaGolubac (selo Dobra), Istočna Srbija
Emailartemida.dobra@gmail.com
Telefon 1+381 63 397 545
Telefon 2+381 64 40 69 664
wi-fi

Wi Fi

parking

Parking

vrt

Vrt

rostilj

Roštilj

Smeštaj
Kuća za odmor ArtemidaKuća za odmor ArtemidaKuća za odmor ArtemidaKuća za odmor ArtemidaKuća za odmor ArtemidaKuća za odmor ArtemidaKuća za odmor ArtemidaKuća za odmor Artemida

Kuća za 4+2 osobe

wi-fi

Wi Fi

kuhinja

Kuhinja

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Kuća za odmor Artemida

Pećina Ceremošnja

Kučevo, Istočna Srbija

Ukoliko Vas put navede u netaknutu prirodu Homoljskih planina, gde huči zlatonosni Pek, gde je broj ogromnih napuštenih viletina od 600+ m2 veći od broja stanovnika i tamo gde kuće bukvalno više liče na zamkove iz Lego kocki nego na kuće.

Detaljnije
Kuća za odmor Artemida

Golubačka tvrđava

Golubac, Istočna Srbija

Na samom ulasku u Đerdapsku klisuru, tamo gde je Dunav najširi, nedaleko od grada Golubac, smeštena je Golubačka tvrđava. Ova tvrđava danas izgleda kao scenografija za neku visokobudžetnu seriju ili film i predstavlja pravi magnet za domaće i inostrane turiste.

Detaljnije
Kuća za odmor Artemida

Manastir Tumane (XIV vek)

Golubac, Istočna Srbija

Manastir Tumane nalazi se na 120 km od Beograda i na oko 9 km od Golupca, na levoj obali Tumanske reke. Osnovan je najverovatnije u drugoj polovini XIV veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića, a manastirska crkva posvećena je sv. Arhangelu Gavrilu.

Detaljnije
Kuća za odmor Artemida

Reka Pek

Istočna Srbija

Zlatonosni Pek! Ono najinteresantnije vezano za ovu reku svakako je u vezi sa hemijskim simboilom Au. Ali, pre nego što pređemo na priču o ljuspicama zlata koje ova reka zajedno sa peskom, muljem i šljunkom nosi sa sobom, prvo osnovni podaci o ovoj najvećoj reci jugoistočne Srbije.

Detaljnije
Kuća za odmor Artemida

Grad Golubac

Istočna Srbija

Grad Golubac smešten je na 130 km istočno od Beograda, na desnoj obali Dunava. O nastanku imena grada postoji više legendi sa sličnom sadržinom, a naravno sve one su vezane za čuvenu tvrđavu koja je do XIX veka bila glavno središte čitavog ovog kraja.

Detaljnije