Vikendica Forest Kosmaj, Centralna Srbija

Vikendica Forest

Kosmaj, Centralna Srbija

Vikendica Forest smeštena je na obroncima Kosmaja, do kojeg ima svega oko 6 km, odnosno na 45 km od Beograda, i pruža idealne uslove za pravo uživanje u prirodi sa porodicom ili prijateljima, za kraće ili produžene odmore i beg od gradske gužve i buke. Vikendica je na raspolaganju gostima tokom svih 12 meseci. Najbliža prodavnica udaljena je 1,5 km od vikendice, dok je Sopot na 3,5 km gde se može naći sve potrebno i neophodno za ugodan boravak.

U dvorištu Vikendice Forest koje je tokom toplih meseci prekriveno divnim zelenim travnjakom nalazi se roštilj na otvorenom, a tu je i trem sa stolom i stolicama. Deca se širom ovog prostranstva mogu potpuno bezbedno i bezbrižno igrati, a za one starije tu su i ležaljke između dva drveta odlične za dremku i opuštanje. Takođe, ovde postoji i rezervisani deo placa za parkiranje automobila.

Osnovne informacije
VrstaVikendica
LokacijaKosmaj, Centralna Srbija
Emailvikendicaforest@gmail.com
Telefon 1+381 65 555 31 35
parking

Parking

rostilj

Roštilj

stoni-tenis

Stoni tenis

Smeštaj
Vikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica ForestVikendica Forest

Vikendica za 10 osoba

kuhinja

Kuhinja

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

Atrakcije u blizini
Vikendica Forest

Manastir Tresije (XIV vek)

Kosmaj, Centralna Srbija

U severozapadnom delu vrhova Kosmaja, iznad strmo usečenog korita potoka Male Tresije, nalazi se manastir posvećen Saboru Svetih Arhangela, u narodu poznat pod imenom Tresije po potoku koji protiče pokraj njega. Kameni nadgrobnik iz trećeg veka i olovne cevi vodovoda dodatno svedoče o prisustvu starih Rimljana na ovim prostorima.

Detaljnije
Vikendica Forest

Jezero Trešnja

Beograd, Centralna Srbija

Ako ste ljubitelj filma “Maratonci trče počasni krug”, onda Vam je sigurno poznata čuvena scena u kojoj Bora Todorović, odnosno Đenka snima umetnički film na jezeru u kome se brčka Kristina koju tumači fenomenalna Seka Sablić. Većini je nepoznato da je ova kultna scena nastala upravo na jezeru Trešnja.

Detaljnije
Vikendica Forest

Jezero Pariguz

Beograd, Centralna Srbija

U Beogradu postoji nekoliko jezera za koje većina stanovnika glavnog grada nikada nije čula. Takav slučaj je i sa jezerom Pariguz u Resniku. Ovo je veštačko jezero koje je napravljeno radi zaštite naselja Resnik od poplava.

Detaljnije
Vikendica Forest

Tvrđava Maglič

Kraljevo, Centralna Srbija

Grad – tvrđava Maglič se nalazi 30 km jugozapadno od Kraljeva na vrhu teško pristupačnog brda. Ovo utvrđenje opasano debelim zidovima krasi i osam kula, a tu su i dve kapije. Poreklo grada nikada nije rasvetljeno, što ovo mesto, dostojno divljenja dodatno obavija zadonetnošću. Pretpostavlja se da je grad podignut oko 1240. godine nakon mongolske provale u ove krajeve.

Detaljnije
Vikendica Forest

Manastir Žiča (XIII vek)

Kraljevo, Centralna Srbija

Kada krenete od Kraljeva ka Mataruškoj Banji, na šestom kilometru, u plodnoj ravnici sela Kruševica, ugledaćete Manastir Žiču, koji se ponosno uzdiže, prepoznatljiv po svojoj crvenoj boji. Ovo je jedna od najvećih svetinja srpskog naroda.

Detaljnije
Vikendica Forest

Planina Avala

Beograd, Centralna Srbija

Jedan od simbola Beograda svakako je i planina Avala, koja ima svoju burnu istoriju kako zbog strateški važnog položaja koji zauzima, tako i zbog rudnog bogatstva koje su proslavile čitavo ovo područje.

Detaljnije
Vikendica Forest

Planina Kosmaj

Kosmaj, Centralna Srbija

Ako ste iz Beograda i okoline, ili Šumadije, onda Vam je planina Kosmaj verovatno poznata kao savršeno mesto za odlazak na dnevni izlet ili vikend turu. Ako ovu aktivnost do sada niste praktikovali, spremite se, i već sledeći vikend posetite ovu vazdušnu banju i jednu od najpitomijih planina u Srbiji.

Detaljnije