Etno selo Bogut Bogutovac, Centralna Srbija

Etno selo Bogut

Bogutovac, Centralna Srbija

Etno selo Bogut nalazi se u neposrednoj blizini Doline jorgovana, u selu Bogutovac, na nadmorskoj visini od oko 500 metara. Ova lokacija je na 4 km od regionalnog puta M-22 i na 23 km od Kraljeva. U prelepoj okolini sela Bogutovac može se uživati u različitim aktivnostima, kao što su vožnja bicikla, pešačenje ili tandem paraglajding na planinama Troglav i Stolovi, zatim kupanje u rečnim virovima i bazenima u okolini (leti), sportski ribolov, rafting na Ibru, branje bilja i gljiva, obilazak Studenice i hodanje na krpljama (zimi). Uz to, srednjovekovna tvrđava Maglič udaljena je svega 8 km i nju svakako vredi obići, kao i manastir Žiču (20km).

Lokalni specijaliteti po tradicionalnoj recepturi služe se u sali za ručavanje Etno selo Bogut koji je kapaciteta do 30 mesta u zatvorenom delu i do 50 mesta na terasi. Ovde postoji mogućnost organizovanja manjih proslava i zabava ili svečanog ručka. Na meniju su nacionalna jela poput sarme, kupusa, pasulja, gulaša, zatim pečenje i jela sa roštilja, domaće supe i čorbe, gibanica, proja, kačamak, suhomesnati proizvodi, kravlji sir i kraljevački kajmak, sezonske salate iz bašte i zimnica, domaći sok, slatko, med i drugo.

U velikom vrtu Etno sela Bogut na raspolaganju gostima je pribor za pripremu roštilja, a tu je i privatni parking prostor.

Osnovne informacije
VrstaEtno selo
LokacijaBogutovac, Centralna Srbija
Emailinfo@etnoselobogut.com
Telefon 1+381 60 0426 002
Telefon 2+381 36 426 002
parking

Parking

bicikl

Bicikl

pecanje

Pecanje

rostilj

Roštilj

vrt

Vrt

Smeštaj
Etno selo BogutEtno selo BogutEtno selo Bogut

Soba za 2 osobe

kupatilo

Kupatilo

radio

Radio

kuhinja

Kuhinja

Etno selo BogutEtno selo BogutEtno selo Bogut

Vajat za 3 osobe

kupatilo

Kupatilo

radio

Radio

kuhinja

Kuhinja

Etno selo BogutEtno selo BogutEtno selo BogutEtno selo Bogut

Bungalov za 4 osobe

kupatilo

Kupatilo

radio

Radio

kuhinja

Kuhinja

Atrakcije u blizini
Etno selo Bogut

Manastir Tresije (XIV vek)

Kosmaj, Centralna Srbija

U severozapadnom delu vrhova Kosmaja, iznad strmo usečenog korita potoka Male Tresije, nalazi se manastir posvećen Saboru Svetih Arhangela, u narodu poznat pod imenom Tresije po potoku koji protiče pokraj njega. Kameni nadgrobnik iz trećeg veka i olovne cevi vodovoda dodatno svedoče o prisustvu starih Rimljana na ovim prostorima.

Detaljnije
Etno selo Bogut

Jezero Trešnja

Beograd, Centralna Srbija

Ako ste ljubitelj filma “Maratonci trče počasni krug”, onda Vam je sigurno poznata čuvena scena u kojoj Bora Todorović, odnosno Đenka snima umetnički film na jezeru u kome se brčka Kristina koju tumači fenomenalna Seka Sablić. Većini je nepoznato da je ova kultna scena nastala upravo na jezeru Trešnja.

Detaljnije
Etno selo Bogut

Jezero Pariguz

Beograd, Centralna Srbija

U Beogradu postoji nekoliko jezera za koje većina stanovnika glavnog grada nikada nije čula. Takav slučaj je i sa jezerom Pariguz u Resniku. Ovo je veštačko jezero koje je napravljeno radi zaštite naselja Resnik od poplava.

Detaljnije
Etno selo Bogut

Tvrđava Maglič

Kraljevo, Centralna Srbija

Grad – tvrđava Maglič se nalazi 30 km jugozapadno od Kraljeva na vrhu teško pristupačnog brda. Ovo utvrđenje opasano debelim zidovima krasi i osam kula, a tu su i dve kapije. Poreklo grada nikada nije rasvetljeno, što ovo mesto, dostojno divljenja dodatno obavija zadonetnošću. Pretpostavlja se da je grad podignut oko 1240. godine nakon mongolske provale u ove krajeve.

Detaljnije