Vojna ustanova Morović – Pogon Karađorđevo :: Bačka :: Karađorđevo

Osnovni podaci

Ime: Vojna ustanova Morović – Pogon Karađorđevo

Vrsta: Karađorđevo

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Karađorđevo, Bačka

E-mail:
recepcija.vum@mod.gov.rs

E-mail 2:
office.vum@mod.gov.rs

Sajt:
www.vumorovic.mod.gov.rs

Telefon: +381 22 736 026

Telefon: +381 22 736 033

Pogodnosti

Kompleks se nalazi u Specijalnom rezervatu prirode
Karađorđevo je poznato po ergeli rasnih konja, najvećoj u Srbiji i u ovom delu Evrope
Zastakljeni letnjikovac zatvorenog tipa
Kamin sala
Restoran kapaciteta 100 mesta
IPTV
Besplatan bežični internet u Lovačkoj kući
Centralno grejanje (Lovačka kuća)
TA peći (bungalovi)
Lov i ribolov, jahanje, vožnja fijakerom i saonicama kroz lovišta
Vožnja čamcem kroz prelepe rukavce Dunava
Obezbeđen parking prostor

Vojna ustanova Morović – Pogon Karađorđevo, Karađorđevo slike i cene za smeštaj Srbija 2020

Nedaleko od Bačke Palanke, nalazi se Karađorđevo u kome je smešten istoimeni pogon Vojne ustanove Morović, oaza odmora, lova i konjičkog sporta. Pogon Karađorđevo je poznat po ergeli rasnih konja, najvećoj u Srbiji i u ovom delu Evrope. Za turističke posete postoji mogućnost obilaska lovišta, ergele, hipodroma i poseta Muzeju ergele – koji je otvoren 1983. godine, i u kome se nalaze pehari osvojeni u proteklih nekoliko decenija.

Najznačajniji eksponati su saonice i kočije iz Titovog perioda, fotografije na kojima su nastupi grla galopera i preponaša, kao i fotografija na kojoj je zabeležena poseta britanske kraljice Elizabete Karađorđevu, matična knjiga grla sa početka XX veka kao i knjiga utisaka, otvorena 1924. godine za koju se pretpostavlja da je najstarija u našoj zemlji.

Soba za 2 osobe

Lovačka kuća Dijana raspolaže sa pet dvokrevetnih soba koje ugodno mogu smestiti parove ili dvoje prijatelja koji su se zaputili u lov ili na odmor. Pored komfornih kreveta, sobe imaju i svoja kupatila, kao i veliki garderobni ormar gde možete smestiti sve stvari i upotpunosti se raskomotiti.

Tokom hladnijih meseci sobe se greju putem centralnog grejanja, te je u njima uvek ušuškano i toplo. U trenucima odmora na raspolaganju vam je TV sa IPTV osnovnim paketom kanala, a takođe, za sve goste koji ni na odmoru ne mogu bez društvenih mreža i omiljenih sajtova, obezbeđena je besplatna bežična internet konekcija.

Za sve informacije u vezi cena, kao i slobodnim terminima kontaktirajte nas na mejl: office.vum@mod.gov.rs

Soba za 3 osobe

Dve trokrevetne sobe nalaze se u Lovačkoj kući Dijana, namenjenje su prvenstveno lovcima, ali ovde se naravno i gosti koji ne dolaze isključivo zbog lova mogu veoma ugodno i komforno smestiti. Pored kreveta, trokrevetne sobe imaju i svoja kupatila, kao i veliki garderobni ormar za raspremanje stvari.

Tokom hladnijih meseci sobe se greju putem centralnog grejanja, te je u njima uvek ušuškano i toplo. U trenucima odmora na raspolaganju vam je TV sa IPTV osnovnim paketom kanala, a takođe, za sve goste koji ni na odmoru ne mogu bez društvenih mreža i omiljenih sajtova, obezbeđena je besplatna bežična internet konekcija.

Za sve informacije u vezi cena, kao i slobodnim terminima kontaktirajte nas na mejl: office.vum@mod.gov.rs

Apartman za 2 osobe

Više komfora i ugodnosti čeka vas u naša dva apartmana Lovačke kuće Dijana. Prostraniji su od soba, i idealni za boravak dvoje prijatelja, parove ili supružnike koji uživaju u lovu ili prirodnom lepotama specijalnog rezervata. Pored kreveta, apartmani imaju i svoja kupatila, kao i veliki garderobni ormar za raspremanje stvari.

Tokom hladnijih meseci tu je centralno grejanje, te je u apartmanima uvek ušuškano i toplo. U trenucima odmora na raspolaganju vam je TV sa IPTV osnovnim paketom kanala, a takođe, za sve goste koji ni na odmoru ne mogu bez društvenih mreža i omiljenih sajtova, obezbeđena je besplatna Wi-Fi konekcija.

Za sve informacije u vezi cena, kao i slobodnim terminima kontaktirajte nas na mejl: office.vum@mod.gov.rs

Bungalov Vranjak za 4 osobe

Dva bungalova Vranjak iste sadržine i pogodnosti nalaze se u ponudi naše vojne ustanove i oni mogu veoma komforno ugostiti porodice sa decom, parove ili grupu do četiri prijatelja koji su došli zbog lova ili prirodnih lepota ovoga kraja.

Svaki bungalov ima dnevni boravak, mini kuhinju, po dve spavaće sobe, kupatilo i terasu. Izgrađeni su u lovačkom stilu i lepo se stapaju sa prirodom okruženjem, a tokom hladnih dana gostima su na raspolaganju TA peći koje će odlično ugrejati prostorije bungalova.

Za sve informacije u vezi cena, kao i slobodnim terminima kontaktirajte nas na mejl: office.vum@mod.gov.rs

Vojna ustanova Karađorđevo

U sastavu pogona Karađorđevo se nalazi i Specijalni rezervat prirode Karađorđevo, u jugozapadnoj Bačkoj, na području srednjeg toka Dunava. Ovaj specijalni rezervat prirode je stavljen pod režim zaštite III stepena i obuhvata kompleks Vranjaka i Guvništa, površine 1.638,53 hektara gde se nalaze sastojine hrasta, kao i bagrema.

Probirljivom turističkom tržištu Karađorđevo pruža veoma atraktivan program, počev od lova i ribolova, preko jahanja, pa sve do vožnji fijakerom i saonicama kroz lovište i čamcem kroz prelepe rukavce Dunava. Sve ovo na izuzetan način upotpunjuju smeštajno-ugostiteljski objekti Vojne ustanove Karađorđevo – Lovačka kuća Dijana i restoran sa dvokrevetnim bungalovima Vranjak. Restoran je kapaciteta 100 mesta, i ovde gosti mogu probati raznovrsne specijalitete od divljači, ribe, a po želji ih mogu zabavljati poznati tamburaški orkestri iz ovog dela Bačke.

Takođe, Lovačka kuća u svom sastavu ima i salu za ručavanje kapaciteta 20 osoba, odvojenu kamin salu koja je bogato ukrašena lovačkim trofejima, a neposredno pored ”Dijane”, nalazi se i naš zastakljeni letnjikovac zatvorenog tipa. Inače, LK Dijana i Vranjak udaljeni su 7 km jedno od drugog, kroz šumu-lovište, potpuno asfaltiranim putem.

Uz sve ovo, Karađorđevo raspolaže i sa pet fijakera, ali je za njihovo korišćenje neophodna blagovremena najava grupe. Svi koji nas posete svojim kolima imaće na raspolaganju obezbeđen parking prostor.

Karađorđevo


Nedaleko od Bačke Palanke nalazi se prava oaza odmora, konjičkog sporta i lova. Rezervat prirode i Vojna ustanova Morović – Pogon Karađorđevo najpoznatiji su po najvećoj ergeli rasnih konja, ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope. Razvoj ovog predivnog mesta počinje još davne 1885. godine kada su činovnici Austorugraske monarhije zaključili da je ovo zemljište izuzetno povoljno za uzgoj konja.


Pročitajte više

Bačka


Bačka je geografski region, administrativno podeljen između Srbije i Mađarske. Srpski deo Bačke je lociran u Vojvodini, dok je mađarski deo Bačke uključen u mađarsku županiju Bač-Kiškun. Granice Bačkog regiona čine reka Tisa na istoku – od Banata, reka Dunav: na jugu – od Srema, na zapadu sa Baranjom i Slavonijom. Sama Bačka je podeljena na okruge: Južnobački, Severnobački i Zapadnobački.


Pročitajte višePročitajte više - Karađorđevo
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments