Vila Milenović :: Istočna Srbija :: Rajac

Osnovni podaci

Ime: Vila Milenović

Vrsta: Etno selo

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Rajac, Istočna Srbija

E-mail:
eminazoki@gmail.com

Sajt:
www.rajackepivnice.com

Telefon: +381 64 3981 604

Mobilni: +381 65 9666 205

Pogodnosti

Vila se nalazi u blizini Rajačkih pivnica
Digitalna TV (u četvorokrevetnoj sobi)
Stoni tenis
Košarka
Mogućnost iznajmljivanja bicikala
Etno kuhinja i trpezarija sa kaminom
Organizovanje obilaska sela traktorom

Vila Milenović, Rajac slike i cene za smeštaj Srbija 2020

Vila Milenović smeštena je u predivnom ambijentu malog, ali slikovitog srpskog sela po imenu Rajac koje se nalazi između Zaječara i Negotina. Tačnije do Zaječara treba preći 50km, a do Negotina svega 25km, što u prevodu znači da od Negotina do Rajca i Rajačkih pivnica ima svega pola sata vožnje, tokom koje možete da uživate u razgledanju sela Kobišnice, Veljkova, Rogljeva i drugih zaista interesantnih mesta smeštenih usput.

Mesto Rajac poznato je po izuzetno kvalitetnom vinu koje se čuva u buradima u kamenim podrumima te ih stoga i odlikuje jedinstveni ukus, miris i boja. Ovom vinu se pripisuje čak i lekovito dejstvo ukoliko se konzumira u ograničenim količinama. Ove Rajačke pivnice smeštene su na brdu iznad sela, svega 2km od vile Milenović. Ovde se nalazi i staro groblje koje svoju jedinstvenost duguje peščanom kamenu od koga su podignuti spomenici. Od istog ovog kamena izgrađene su i Rajačke pivnice.

Soba za 1 osobu

Vila Milenović raspolaže sa dve sobe u kojima se može udobno smestiti jedna osoba. Sobe su ukrašene motivima iz Timočke Krajine te ćete ovde moći da vidite primerke nošnje, slike sa motivima Hajduk Veljka i drugo. Osim toga što se ovde može smestiti jedna osoba, ove sobe su ipak nešto više od običnog smeštaja. One predstavljaju i svojevrsno putovanje kroz vreme i istoriju zbog mnogih vrednih starina koje se nalaze u njima, ali i zbog duha, stila i načina na koje su uređene.

U jednokrevetnim sobama se nalazi po jedan udoban ležaj na kome ćete moći da utonete u miran san. Veliki garderoberi biće sasvim dovoljni da u njima smestite sav pritljag koji ste poneli sa sobom. Pored kreveta nalazi se još i noćni stočić, kao i lampa za sve ljubitelje književnosti i čitanja do kasno u noć. Tranzistor, kucaća mašina i ostali vredni primerci krase obe sobe, a tu je naravno i kompletno opremljeno i čisto kupatilo stoji vam na raspolaganju.

Cena noćenja sa doručkom po osobi iznosi 1500 RSD.
Za više informacija o cenama, slobodnim terminima, mogućnosti uplate ručka i večere u okviru smeštaja obratite nam se na mejl eminazoki@gmail.com

Soba za 2 osobe

U okviru vile Milenović postoje i dve sobe u kojima se udobno mogu smestiti dvoje prijatelja ili par. Jedna od ovih soba smeštena je u zasebnoj etno kući, sa posebnim kupatilom koje je potpuno opremljeno i čisto.

U ovim sobama nalaze se potpuno opremljeni kreveti i veliki garderoberi koji vam stoje na raspolaganju. Sobe su čiste i prostrane, kraj svakog kreveta imate i noćni stočić sa lampom, a ambijentu sobe umnogome doprinose razni predmeti i slike od velikog značaja te ćete imati osećaj da putujete kroz vreme. Sve je u etno stilu, pa će ljubitelji tradicije i kulture ovde posebno uživati.

Cena noćenja sa doručkom po osobi iznosi 1500 RSD.
Za više informacija o cenama, slobodnim terminima, mogućnosti uplate ručka i večere u okviru smeštaja obratite nam se na mejl eminazoki@gmail.com

Soba za 4 osobe

U sobi za 4 osobe može se udobno smestiti jedna porodica ili četvoro prijatelja. Svi ležajevi su u potpunosti opremljeni kompletnom čistom posteljinom te od kuće nećete morati ništa da nosite. Tu su, naravno i veliki. prostrani garderoberi gde možete da smestite ama baš sve što ste poneli, a dostupne su vam i lampe za čitanje do kasno u noć, i stočići pokraj kreveta.

Osim mnoštva vrednih predmeta koje poreklo vode iz čitave Timočke Krajine, u sobi za 4 osobe nalazi se i TV na kome ćete moći da gledate digitalnu televiziju i uživate uz mnoštvo kanala među kojima će se svakako naći neki koji vas interesuje i relaksira. Tu je, naravno i kompletno opremljeno kupatilo koje vam stoji na raspolaganju.

Cena noćenja sa doručkom po osobi iznosi 1500 RSD.
Za više informacija o cenama, slobodnim terminima, mogućnosti uplate ručka i večere u okviru smeštaja obratite nam se na mejl eminazoki@gmail.com

O smeštaju Vila Milenović

U okviru Vile Milenović nalaze se dve etno kuće u kojima je smešteno mnoštvo vrednih starina iz čitave Timočke Krajine. Osim kuća, imaćete priliku da uživate i u čuvenoj etno kuhinji ovog kraja Srbije, a sve to možete probati u našoj trpezariji sa kaminom. Do najbliže prodavnice ima samo 400 metara, te vam neće biti problem da odete za samo par minuta i dokupite bilo koju namirnicu kako biste spremili ukusnu večeru za vas i vaše najdraže.

U vili Milenović možete da se oprobate u stonom tenisu i košarci, iznajmite bicikl kako biste mogli da se vozite po ovom slikovitom krajoliku. Dvorište raspolaže klupom, stolovima i stolicama na kojima ćete moći da odmorite i uživate uz prijatnu kafu sa ratlukom. Ovde obavezno popijte prirodnu izvorsku vodu koja se uzima sa obližnjeg kladenca.

Domaćini vile Milenović mogu organizovati obilazak sela, pivnica i starih spomenika, a ukoliko ste avanturističkog duha probajte i oblilazak sela traktorom koji je prilagođen za turiste. Degustacija nadaleko poznatih vina se uopšte i ne dovodi u pitanje, a na vama će ostati samo da uživate. Moguća je degustacija i domaće komove rakije, a u selu ćete moći da kupite i suvenire kako bi vas sećali na vaš prijatan boravak u Rajcu.

Rajac


Rajac je selo smešteno na krajnjem istoku Srbije, između Negotina i Zaječara. Ovo interesantno mesto ima veoma razvijen turizam budući da se, između ostalih predivnih primeraka arhitekture i narodnih običaja, na brežuljku iznad sela, u Rajačkim pivnicama čuvaju neka od najkvalitetnijih vina koja svakako morate probati!


Pročitajte više

Istočna Srbija


Istok Srbije je oduvek podrazumevao mistiku, tajnovitost, posebnu filozofiju i verovanja kojima se tumači život. Moćne i nekada zlatonosne reke ove regije Mlava i Pek su svojim tokom uvek određivale živote ljudi, a njena plodna i zdrava zemlja, uslovili su da se uz obale nastanjuju ljudi, bave ribolovom, podižu voćnjake, a posebno vinograde.


Pročitajte višePročitajte više - Rajac
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments