Vikendica Marijana :: Zapadna Srbija :: Divčibare

Osnovni podaci

Ime: Vikendica Marijana

Vrsta: Vikendica

Rejting: (**) 2 Zvezdice

Grad: Divčibare, Zapadna Srbija

E-mail:
marijanamil70@gmail.com

Telefon: +381 64 190 74 70

Pogodnosti

Vikendica se nalazi 400 metara od centra Divčibara
Otvoreno za rentiranje tokom čitave godine
Kombinovano grejanje – peć na drva i panelni radijatori
Potpuno opremljena kuhinja
Dve terase sa stolom i stolicama
TV sa domaćim kanalima
Obezbeđen parking prostor u dvorištu ili suturenu vikendice

Vikendica Marijana, Divčibare slike i cene za smeštaj Srbija 2019

Vikendica Marijana smeštena je u jednom od najlepših delova Divčibara, a do centra ove srpske planinske lepotice ima svega 400 metara peške ili 1,4 km kolima, asfaltiranim putem. Ovde u centru možete naći dobar izbor kafića i prodavnica pa vam ništa neće nedostajati za udoban i opušten odmor. Vikendica je na raspolaganju gostima tokom čitave godine i pruža odlične uslove bilo letnje opuštanje ili zimske čarolije, a locirana je na 973 metara nadmorske visine.

Vikendica Marijana se nalazi u neposrednoj blizini asfaltnog i osvetljenog puta, ali je u isto vreme okružena prelepom brezovom i borovom šumom. Za one koji kod nas dolaze svojim kolima imamo obezbeđen parking bilo u dvorištu ispred vikendice, bilo u garaži koja se nalazi u suturenu.

Vikendica za 5 osoba

Ova komforna vikendica idealna je za boravak parova, porodični odmor ili za grupu prijatelja koja želi da podeli uspomene bilo sa letovanja ili zimovanja. Površine je 60m², a sastoji se od dve spavaće sobe, ugodnog dnevnog boravka, potpuno opremljene kuhinje, hodnika i kupatila.

U jednoj spavaćoj sobi nalazi se bračni krevet, dok druga ima dva pojedinačna ležaja, dok je krevet za petog gosta smešten u dnevnom boravku. Grejanje je kombinovano, a sastoji se od peći na drva i panelnih radijatora, dok tokom leta nije potreban čak ni klima uređaj, s obzirom na izuzetno povoljne klimatske uslove na Divčibarima.

U trenucima odmora možete gledati neki od domaćih kanala na TV-u, a kada je lepo vreme izađite na jednu od dve terase koje ima vikendica i prepustite se opojnim mirisima i nepreglednmom zelenilu koje vas okružuje. Iz jedne spavaće sobe izlazi se na gornju terasu, dok iz dnevnog boravka možete pristupiti terasi u prizemlju. Tu su i sto i stolice, pa će i vaša prva jutarnja kafa biti mnogo ukusnija, uz ćaskanje sa dragim osobama i predivne prirodne prirodne lepote, koje vas okružuju.

Cena rentiranja vikendice u proseku je 25 € za noćenje, u zavisnosti od broja osoba i dela sezone.
Za više informacija u vezi tačnih cena, kao i oko slobodnih termina kontaktirajte nas na mejl: marijanamil70@gmail.com

Divčibare


Priča o ovoj planini nema srećan početak. Legenda kaže da joj je ime nastalo tako što se jedna mlada devojka, čobanica gonjena zlom sudbom udavila u reci zloslutnog imena koja tuda protiče, Crnoj Kamenici. Visoravni su potom meštani nadenuli ime Devojačke bare, što je kasnije preraslo u Divčibare, u znak sećanja na nju, ali i u znak upozorenja da čovek treba da bude pažljiv kada se hodi planinom, čak i ako, kao Divčibare, nije divlja, već pitoma i blaga. Ali, često se dešava da priče koje nemaju srećan početak, imaju srećan kraj. Tako je danas ova visoravan poznato odmaralište, letovalište i zimovalište, obučeno u prelepu prirodu i kristalne vode, voljeno i čuvano.


Pročitajte više

Zapadna Srbija


Za Zapadnu Srbiju se, uslovno rečeno, može reći da je Srbija u malom; sa jedne strane plodna i ravna Mačva, ušuškana između Save i Drine, a sa druge, brdoviti kolubarski okrug sa Maljen planinom na čelu. Oba okruga obiluju prirodnim dobrima, zaštićenim zbog svoje lepote, kao i brojnim lekovitim i isceljivačkim osobenostima i istorijskim spomenicima koji datiraju još od davnih vremena pa do dana današnjeg.


Pročitajte više
Pročitajte više - Divčibare
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments