Šomin Lagum :: Srem :: Sremski Karlovci

Osnovni podaci

Ime: Šomin Lagum

Vrsta: Lagum

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Sremski Karlovci, Srem

E-mail:
info@sominlagum.com

Sajt:
www.sominlagum.com

Telefon: +381 62 1643865

Pogodnosti

Kuća je stara oko 200 godina

U samom centru Sremskih Karlovaca

Moguć doručak

Vinski podrum

Besplatan Wi-Fi

Besplatan parking

Šomin Lagum, Sremski Karlovci slike i cene za smeštaj Srbija 2019

Šomin Lagum je kuća stara oko 200 godina, a nalazi se u samom centru Sremskih Karlovaca. Vlasnici kuće, Šomini (nadimak stare karlovačke porodice Janković), odlučili su da kuću preurede u pansion za izdavanje. Romantični enterijer i uređena bašta pružiće posetiocima povratak u neka prošla vremena, ničim ometan odmor i uživanje u vojvođanskoj kulturi i tradiciji.

Pansion Šomin Lagum raspolaže sa tri dvokrevetne sobe (svaka sa svojim kupatilom), u koje se može dodati još po jedan krevet, pa ovde udoban smeštaj mogu naći porodice, parovi i prijatelji. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra.

U dvorištu se nalazi i vinski podrum (lagum) gde se nekada proizvodilo vino, a danas je ovde muzej vinarstva, koji se može posetiti, kao i degustirati kvalitetna lokalna vina. Širom pansiona obezbeđen je besplatan Wi-Fi internet. Parking je obezbeđen u dvorištu za dva automobila, dok za treći ima rezervisano mesto ispred kuće, na ulici.

Soba Svetozar za 2+1 osobu

1 2 3

Soba Irina za 2+1 osobu

1 2 3

Soba Stevan za 2+1 osobu

1 2 3

Sremski Karlovci


Na desnoj obalo Dunava u podnožju Fruške gore i na samo 10km od Novog Sada, nalaze se Sremski Karlovci. Grad u kojem živi svega desetak hiljada stanovnika predstavlja centar srpske duhovnosti i kulture. Zbog svoje zanimljive arhitekture često ga nazivaju i „grad muzej“. Ovo je grad u kojem je vreme stalo i koji podseća na neka davna lepša vremena, a priča o njemu svakako počinje na Centralnom trgu koji krase mnoga istorijska i kulturna zdanja, svako je staro više od 100 godina i svako ima svoju priču.


Pročitajte više

Srem


Srem je geografski region u Panonskoj niziji između reke Dunav, na severu i istoku, kao i reke Save do ušća u Dunav, na jugu. Tokovi ovih dveju reku po mnogo čemu određuju zanimljivu i specifičnu osobenost ove regije, čija plodna ravnica i pitome padine Fruške gore privlače ljude od najstarijih vremena. Prirodne karakteristike ovog podneblja, kao i bogata kulturno-istorijska prošlost su glavni aduti Srema kao predela neiscrpnih lepota.


Pročitajte više
Pročitajte više - Sremski Karlovci
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments