Pansion Nebo Rudno :: Raška :: Rudno

Osnovni podaci

Ime: Pansion Nebo Rudno

Vrsta: Pansionski kompleks

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Rudno, Raška

E-mail:
srnjaca@gmail.com

E-mail 2:
ssretovickv@gmail.com

Sajt:
www.facebook.com/pansionnebo

Telefon: +381 64 117 3262

Pogodnosti

Zaštićeni rezervat prirode i vazdušna banja
Celogodišnja destinacija
Pansionski restoran u okviru kompleksa
Pun ili polupansion na bazi tradicionalnih jela i domaćih namirnica
Seosko imanje sa brojnim domaćim životinjama
Bicikli, skije, sanke bez dodatne nadoknade
Otvoreni kamin na drva
Jedna brvnara ima i svoju malu kuhinju
TV
Besplatan bežični internet
Obezbeđen besplatan parking

Pansion Nebo Rudno, Rudno slike i cene za smeštaj Srbija 2019

Selo Rudno nalazi se na obroncima planine Radocelo koja je deo planinskog masiva Golija.Celokupna povrsina sela je na visoravni tako da nema velikih nagiba i veoma je povoljna za pesacenje, planinski biciklizam i slicne aktivnosti. Ova oblast je od strane UNESCOa proglasena za Rezervat biosfere. Ispod Rudna sa severne strane nalazi se manastir Studenica, a sa juzne manastir Gradac.

Vekovima na rasksnici puteva ali i vazdusnih strujanja sa Mediterana i kontinenta koja izuzetno povoljno uticu na lecenje i oporavak, posebno dece. Do Rudna se stize ibarskom magistralom Kraljevo-Raska, a u mestu Brvenik skrece se desno i preostaje jos 23 km asfaltnog puta do centra sela Rudno. Kada stignete u centar sela nastavljate ka selu Bzovik i posle 3,8 km makadamskog puta stizete u seosko turisticko domacinstvo Nebo.

Pansion Nebo Rudno

Cini Vam se da se tesko stize ali verujte da se jos teze odlazi,a do sada nema onih koji se i nisu vratili. Nebo je mali kompleks od tri brvnare i centralnog restoranskog dela sa kuhinjom okruzen samo livadama i cetinarskom sumom. Na velikom porodicnom imanju mozete videti sve domace zivotinje, a nedavno je stigao i novi clan poni Rasa.

Sve sto ovde dobijete kroz polupansion ili pansion proizvodi se na imanju bez pesticida. Vecina gostiju odlucuje se za pansion koji pored tri domaca obroka i bez ogranicenja u kolicini,obuhvata i domacu rakiju,sokove,cajeve i kafu.Naravno,mozete koristiti  besplatno nase bicikle ili u zimskoj sezoni skije i sanke. Nedaleko se nalazi reka Izubra sa svojim vodopadima koji su sve cesce omiljena destinacija za kanjoning ili opustajucu setnju.

U vreme Turaka mestani su svoje crkvice pravili u sumama kako ih ne bi spalili.Mnoge od njih su sada obnovljene i veoma interesantne za obilazak.Ukoliko niste cesto u ovim krajevima mozete u toku dela dana planirati i obilazak Sopocana ii ili Djurdjevih stupova na nekih 50 km od nas kod Novog Pazara.

U zavisnosti od vasih zelja mozete sebi priustiti veoma aktivan odmor ili se jednostavno opustiti na 1260 m n.v. opijeni mirisom trave i cetinara. Sigurno je da cete uzivati u domacoj hrani i opustenoj atmosferi koja ovde vlada vec desetak godina. Imamo i internet,ako bas morate…

Pansion Nebo Rudno

pansion1 pansion2 pansion3 pansion4 pansion5

Rudno


Selo Rudno se nalazi na 1100 metara nadmorske visine, na obroncima planina Radočelo i Golije. Rudno se, takođe smatra delom prirodnog rezervata, Golija – Strudenica i okruženo je gustim šumama, bogatim i raskošnim pašnjacima, livadama i mnoštvom gorskih reka i potoka izuzetnog kvaliteta, s obzirom da se u okolini ne nalaze nikakvi industrijski centri. Najveće su reke Brevine, Izubra i Vrelo. Sve tri reke bogate su potočnom pastrmkom, koja se može prepoznati po karakterističnoj crvenoj pegi, i rečnim rakom.


Pročitajte više

Raška


Oblast Raška nalazi se u jugozapadnom delu Srbije. Opština Raška je dobila ime po istoimenoj reci, a zahvata središnji deo doline reke Ibra, zapadne delove Kopaonika i istočne padine Golije. Oblast graniče Kraljevo na severu, Aleksandrovac na severoistoku, Brus na istoku, Ivanjica na severozapadu, Novi Pazar na jugozapadu i Leposavić na jugu.


Pročitajte više
Pročitajte više - Rudno
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments