Konak Šarene Taljige :: Srem :: Fruška Gora

Osnovni podaci

Ime: Konak Šarene Taljige

Vrsta: Konak

Rejting: (**)2 Zvezdice

Grad: Fruška Gora, Srem

E-mail:
sarenetaljige@obidjisrbiju.com

Pogodnosti

Prelpo uređen vrt konaka
Nalazimo se u blizini najmlađe banje u Srbiji (Banja Vrdnik)
U potpunosti opremljena kuhinja (u apartmanu)
TV
Solidno snabdevene prodavnice i pijaca u blizini
Povrće, posebno ističemo paradajz kakav teško da ćete naći na drugom mestu, sezonsko voće, pileće meso, med, i drugo možete kupiti kod nas
Vaša ljubazna domaćica Suzana sprema maestralno srpske, slovačke ili nemačke specijalitete (ukoliko se odlučite da uzmete obrok kod nas – opciono)
Besplatan bežični internet u čitavom konaku

Konak Šarene Taljige, Fruška Gora slike i cene za smeštaj Srbija 2020

Konak Šarene Taljige je romantično mesto, kako za dvoje koji znaju da uživaju u životu, tako i za porodični odmor jer pruža udobnost i atmosferu doma. Konak je sagrađen davne 1907. godine, a smešten je u banji Vrdnik na oko 300m nadmorske visine, na južnim padinama prelepe Fruške gore. Inače, Vrdnik je najmlađa banja u Srbiji, koja je nedavno proglašena banjom zbog tople mineralne vode koja je lekovita.

Konak Šarene Taljige nalazi se u ulici nazvanoj po jedinoj srpskoj pesnikinji Milici Stojadinović (iz XIX veka), koja je rodom iz ovog kraja, a narod ulicu zove Gospodski red, jer su u njoj stanovali visoki činovnici zaposleni u rudniku u vreme Austrougarske.

Apartman za 2 osobe

Dva apartmana u konaku Šarene Taljige pre svega su savršeni za boravak parova. To su Dominik i Niko-Martin, prostrani i komforni apartmani koji mogu da ugoste i porodice sa decom za čiji smeštaj takođe ima besprekornih uslova i sadržaja.

Apartmani su opremljeni vrlo udobnim francuskim krevetima i svime što je potrebno da se osećate kao kod kuće. Nemaju klima uređaje, jer za njima nema ni potrebe, pošto njihovu ulogu vrše 60cm debeli zidovi od mađarske cigle koje prave odličnu prirodnu izolaciju. U oba apartmana postoje zasebna kupatila sa kadama i bideom, zatim potpuno opremljene kuhinje, garderobni orman, noćni stočići, TV, kao i aktivan telefonski priključak koji se može koristiti po potrebi.

Obroke po želji možete spremati u kuhinjama, a nabavka namirnica nije nikakav problem. Solidno snabdevene prodavnice i pijaca su blizu. A, takođe, možete se opredeliti i da deo namirnica (povrće, posebno ističemo paradajz kakav teško da ćete naći na drugom mestu, sezonsko voće, pileće meso, med, i drugo) kupite od nas. Druga mogućnost je da uživate u srpskim, slovačkim ili nemačkim jelima koje maestralno sprema vaša ljubazna domaćica Suzana.

Zimi ćete u apartmanima uživati u promicanju pahulja koje polako prave beli tepih ispred vašeg prozora, dok cetralno grejanje održava danju i noću u celom prostoru prijatnih 22 stepena C˚. Posebno lepa mesta su natkrivene terase koje pružaju divne trenutke za odmor i opuštanje uz šolju kafe ili omiljenog napitka. Takođe, svim našim gostima na raspolaganju je i besplatan bežični internet u čitavom konaku.

Za sve informacije u vezi cena, kao i slobodnim terminima kontaktirajte nas na mejl: sarenetaljige@obidjisrbiju.com

Soba za 3 osobe

Dve trokrevetne sobe – Bosiljka i Suzana sa zajedničkom kuhinjom i trpezarijom pogodne su za smeštaj grupe prijatelja ili parove sa decom. U sobama pored tri osobe može boraviti i još dodatnih, bez gubljenja komfora. Sobe imaju poseban WC, dok se TV nalazi u zajedničkoj trpezariji. Sobe nemaju klima uređaje, jer za njima nema ni potrebe, pošto njihovu ulogu vrše 60cm debeli zidovi od mađarske cigle koje prave odličnu prirodnu izolaciju.

Obroke po želji možete spremati u kompletno opremljenoj zajedničkoj kuhinji, a nabavka namirnica nije nikakav problem. Solidno snabdevene prodavnice i pijaca su veoma blizu. Takođe, možete se opredeliti i da deo namirnica (povrće, posebno ističemo paradajz kakav teško da ćete naći na drugom mestu, sezonsko voće, pileće meso, med, i drugo) kupite od nas. Druga mogućnost je da uživate u srpskim, slovačkim ili nemačkim jelima koje maestralno sprema vaša domaćica domaćica Suzana.

Zimi ćete u sobama uživati u promicanju pahulja koje polako prave beli tepih ispred vašeg prozora, dok cetralno grejanje održava danju i noću u celom prostoru prijatnih 22 stepena C˚. Posebno lepa mesta su natkrivene terase koje pružaju divne trenutke za odmor i opuštanje uz šolju kafe ili omiljenog napitka. Takođe, svim našim gostima na raspolaganju je i besplatan bežični internet u čitavom konaku.

Za sve informacije u vezi cena, kao i slobodnim terminima kontaktirajte nas na mejl: sarenetaljige@obidjisrbiju.com

soba3

Konak Šarene Taljige

Blagi vetrić koji dolazi sa padina Fruške gore, igra veverica u našem dvorištu, zviždukanje žutokljunih kosova sa drveća upotpunjuju osećaj potpunog opuštanja. Ovde postoji i obezbeđen parking prostor za sve koji nas posete svojim kolima.

Idilično okruženje motivisalo nas je da sa vama, kao našim gostima, podelimo deo zadovoljstva koje nam Vrdnik i Fruška gora pružaju. Uživajte u bazenima banje, treningu u fitnes centru hotela Termal, šetnji kroz šume Fruške gore, poseti nekom od prelepih manastira ovog područja ili ukusnim jelima ovog podneblja u nekom od restorana u Vrdniku. Posetite nas sa vama dragim osobama i doživite divne trenutke odmora u našem udobnom smeštaju i prirodnom okruženju.

Fruška Gora


Fruška gora je usamljena planina u Panonskoj niziji, a veruje se da je nekada bila ostrvo u Panonskom moru. Naziv „Fruška“ potiče od reči Franak što ukazuje da su Franci naseljavali ili kontrolisali ovu oblast pre mnogo vekova. Prema jugu i severu jako je razuđena planinskim i rečnim tokovima, pri čemu se od glavnog uskog grebena pružaju pojedinačni, bočni grebeni, najčešće sa vrlo strmim padinama.


Pročitajte više

Srem


Srem je geografski region u Panonskoj niziji između reke Dunav, na severu i istoku, kao i reke Save do ušća u Dunav, na jugu. Tokovi ovih dveju reku po mnogo čemu određuju zanimljivu i specifičnu osobenost ove regije, čija plodna ravnica i pitome padine Fruške gore privlače ljude od najstarijih vremena. Prirodne karakteristike ovog podneblja, kao i bogata kulturno-istorijska prošlost su glavni aduti Srema kao predela neiscrpnih lepota.


Pročitajte više
Pročitajte više - Fruška Gora
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments