Konak Mišić :: Zapadna Srbija :: Tršić

Osnovni podaci

Ime: Konak Mišić

Vrsta: Etno domaćinstvo

Rejting: (****) 4 Zvezdice

Grad: Tršić, Zapadna Srbija

E-mail:
misicpedja@gmail.com

Sajt:
www.trsic.co.rs

Telefon: +381 64 301 45 26

Pogodnosti

Ekskluzivna lokacija, pešačka zona Tršića, 4 km od manastira Tronoša
Etno domaćinstvo na 4 hektara imanja
Tradicionalni restoran
Pansionska usluga
Igralište za decu
Veliko zeleno dvorište sa klupama i stolovima
Amfiteatar sa pozornicom
Organizacija etno-radionica
Organizacija izleta i seoskih aktivnosti
Sve jedinice se greju centralno, podno ili kaljevim pećima
Apartmani u kući, kačari i vajatu imaju potpuno opremljene kuhinje
Vajat ima svoju furunu na drva
Vajat ima terasu
Apartmani imaju LCD Tv sa domaćim kanalima
Besplatan bežični internet u čitavom domaćinstvu
Obezbeđen besplatan parking prostor

Konak Mišić, Tršić slike i cene za smeštaj Srbija 2019

Konak Mišić je tradicionalno etno domaćinstvo u pešačkoj zoni Tršića, rodnom selu Vuka Stefanovića Karadžića. Ovo autentično mesto nalazi se svega 7 kilometara od Loznice i 146 kilometara od Beograda. Ovaj Etno Centar sadrži 35 objekata narodnog graditeljstva koji su pod zaštitom države – kuće, vajati, kačare, mlekare, čardaci, ambari i pletare povezane su makadamskim stazama i isprepletane plotovima. Ovo mesto je dom i mnogobrojnih muzejskih postavki, Vukove spomen kuće, Dositejevog muzeja, Muzeja jezika i pisma, a ovde se održavaju i mnoge kulturne manifestaciije i radionice.

Konak Mišić u potpunosti je uklopljen u ovaj jedinstveni prirodni i kulturni ambijent, među proplancima, gustim šumama i potocima, u idiličnom duhu stare, retko gde očuvane Srbije XVIII i XIX veka. Naše domaćinstvo čine tri objekta podignuta u duhu narodnog graditeljstva – kuća sa restoranom, vajat i kačara, a okružene su našim velikim zelenim imanjem gde se na 4 hektara prostire veliki voćnjak ispresecan brzim potocima, predivno uređeno dečije igralište, amfiteatar sa malom pozornicom i gde se krije mnogo kutaka u kojima možete pronaći duboku hladovinu, mir, osamu ili pravo mesto za sportske aktivnosti i druženje.

Soba u kući za 2 osobe

U našoj kući se, pored restorana koji je u prizemlju, nalaze i dve male dvokrevetne sobe u potkrovlju. Čitava kuća ima centralno grejanje, dok je leti izuzetno prijatno i bez klima uređaja na koje ste verovatno navikli u gradovima. Ove lepo i funkcionalno uređene sobe opremljene su odvojenim krevetima sa natkasnama, a kako biste se sasvim raspremili i raskomotili, tu su i komode, kao i starinski sto sa stolicama.

Ove ljupke sobe uređene su u romantičnom, tradicionalnom stilu, sa šarmantnim zavesama na prozorima, skladnim bojama i tkaninama, plementim materijalima, drvenim krevetima, prozorima i ramovima ogledala i slika. Ove dve sobe dele i spratno kupatilo sa još jednom četvorokrevetnom sobom, a sve tri sobe mogu se iznajmiti i kao potkrovni apartman. Kupatilo je moderno uređeno, sa zastakljenom tuš kabinom i kompletnim toaletnim priborom i peškirima.

Ukoliko ne želite da propustite neku važnu emisiju ili utakmicu, možete se opustiti uz veliki LCD TV u našem restoranu koji ima sve domaće srpske i kablovske kanale. Kako biste uživali u prednostima novih tehnologija, bili u brzoj komunikaciji i na drušvenim mrežama, u svim našim objektima i dvorištu obezbeđena je i besplatna, bežična internet konekcija. Slobodno vreme u Tršiću je odlična prilika da uživate u našem velikom dvorištu, u voćki, šetnjama, radionicama i opuštanju daleko od buke, gužve i stresa urbanih sredina.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: misicpedja@gmail.com

Soba u kući za 4 osobe

Naša porodična soba nalazi se u potkrovlju kuće i odličan je izbor ukoliko putujete sa decom, ili u društvu bliskih prijatelja. Ova prostrana, svedeno i lepo uređena soba centralno se greje, a leti je u ovom prirodnom okruženju veoma prijatno i bez klima uređaja na koje ste verovatno navikli u gradu. Ova soba sadrži veliki francuski ležaj i dva pojedinačna kreveta sa lepim uzglavljima, romantičnim, tradicionalnim natkasnama.

Kako bi vaš boravak bio što ugodniji, u sobi su i komode kako biste se raspremili, kao i rustični drveni sto sa stolicama. Ova soba deli lepo uređeno, spratno kupatilo sa još dve male dvokrevetne sobe, a čitavo potkrovlje se može izdavati i kao celina većim grupama i porodicama. Vaš boravak kod nas može biti zasnovan i na pansionskoj usluzi našeg restorana, a tu je i veliki LCD TV sa domaćim srpskim kanalima kako ne biste morali da propustite neke važne emisije ili utakmice.

Kako je dan bez omiljenih sajtova, društvenih mreža i brze komunikacije postao gotovo nezamisliv, u svim našim objektima i čitavom dovrištu obezbeđena je besplatna, bežična internet konekcija. Slobodno vreme možete provesti uživajući u bilo kom kutku našeg velikog imanja, obilaziti muzejske postavke ili uživati u organizovanim seoskim aktivnostima poput sakupljanja šumskog voća i bilja, izrade sitnih predmeta od keramike i drugih materijala, ili čuvenim kuhinjskim radionicama majka-Ljube.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: misicpedja@gmail.com

Apartman u kući za 4 osobe

U srednjem delu naše kuće nalazi se ovaj starinski uređeni apartman namenjen kako porodicama, tako i četvoročlanim društvima ili parovima. Ovaj prostrani apartman zauzima ceo sprat i pružiće vam obilje privatnosti, mira i slobode.

Apartman je opremljen jednim francuskim ležajem i sa dva pojedinačna kreveta. Čitava kuća greje se centralnim grejanjem, a leta u netaknutom prirodnom okruženju izuzetno su prijatna i bez klima uređaja na koje ste se u gradu verovatno navikli. Jednostavno, ali veoma maštovito dekorisan prostor obiluje malim predmetima od upotrebne vrednosti, drvenim policama i velikim ogledalima u drvenim ramovima zadržavajući izuzetnu prijatnost pravog porodičnog doma.

Ovaj apartman je i naša posebna ponuda, jer sadrži potpuno opremljenu kuhinju, pa vaša ishrana može biti samostalno organizovana, ili zasnovana na našim pansionskim uslugama. Pored svoje odlične opremljenosti i funkcionalnosti, ova kuhinja sa rustičnom trpezarijom u gvozdenim okovima pruža fantastičan ambijent za kuvanje, druženje i uživanje u omiljenim poslasticama. Ovaj apartman  ima i svoje privatno kupatilo sa tuš kabinom i kompletnim toaletnim priborom.

Trenutke odmora i dokolice možete provesti i uz veliki LCD TV sa domaćim srpskim kanalima i D3 prijemnim uređajem, a kako biste uživali u svojim omiljenim društvenim mrežama, aplikacijama i sajtovima, obezbeđena je i besplatna, bežična internet konekcija. Svoju jutarnju kafu možete popiti i u neverovatnom prirodnom ambijentu našeg dvorišta, a raznovrsne radionice i organizovane aktivnost mogu upotpuniti vaš doživljaj Tršića i njegovih značajnih kulturnih izložbi­.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: misicpedja@gmail.com

apartman1 apartman2 apartman3 apartman4 apartman5

Soba u kačari za 4 osobe

Kačara sa kuhinjom je samo srce našeg domaćinstva, a u njenom potrkovlju nalazi se izuzetno ljupka i simpatična soba namenjena porodicama sa decom ili bliskim četvoročlanim društvima. Maštovito uređenje, ogoljene krovne grede, i istaknuti kameni delovi enterijera čine ovu prostoriju izuzetno udobnom i prijatnom, pravim toplim gnezdom porodičnog doma.

Kačara se greje centralnim i podnim grejanjem, pa je ova soba fantastičan izbor za odmor i uživanje tokom čitave godine, a opremljena je velikim francuskim ležajem i sa dva odvojena kreveta. Ova porodična soba ima i svoje lepo uređeno i veoma uredno kupatilo sa zastakljenom tuš kabinom i kompletnim toaletnim priborom. Vaš boravak kod nas može biti zasnovan i na pansionskim uslugama, a u restoranu je i veliki LCD TV sa svim domaćim kablovskim kanalima, pa nećete morati da propustite ni neku važnu utakmicu ili emisiju.

Takođe, radi brze komunikacije, omiljenih društvenih mreža i moblinih aplikacija, u svim našim objektima i čitavom dvorištu, obezbeđena je besplatna, bežična internet konekcija. Slobodno vreme u ovoj predivnoj prirodi mami na šetanje, branje šumskih plodova, uživanje u miru i tišini našeg velikog imanja, a možete se uključiti i u neku od brojnih radionica starih zanata.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: misicpedja@gmail.com

Vajat apartman za 3+2 osobe

Vajat je u srpskoj prošlosti bio mali pomoćni objekat koji je većinu vremena služio kao dodatna ostava,  ali je imao i jednu sasvim retko spominjanu i gotovo tajnu namenu. U vreme kada su domaćinstva živela u veoma bliskim zajednicama, gde su sve generacije porodica spavale u istoj sobi, vajat je bio intimno i najprivatnije mesto domaćinstva, namenjeno mladencima i medenom mesecu. Tako je i naš vajat izuzetno privatno, rustično i romantilčno uređen apartman koj se prostire na dva nivoa.

Na galeriji se nalazi francuski ležaj i jedan odvojen krevet, dok je na donjem nivou ugodna dnevna soba sa dvosedom koji se može razmestiti. Kako je u pitanju sasvim zasebna zgrada u našem dvorištu, pružiće vam obilje mira i privatnosti, a pogodna je kako za parove, tako i za porodice sa decom, četovročlana ili petočlana društva.

Vajat se nalazi u severnom delu našeg imanja i zaklonjen je od centralnog dvorišta, oivičen pašnjacima i šumom. Čitav ovaj rustični prostor greje se odličnom kaljevom pećkom, a ima i svoju lepo opremljenu kuhinju, furunu za hleb i pribor za roštilj, pa tu možete uživati i u nekim domaćim receptima, kafama, ali i u specijalitetima našeg restorana. Divan rustični ambijent upotpunjuje trpezarija od masivnog drveta izrađena po ugledu na šank sa visokim stolicama, a trenutke odmora i dokolice možete provesti i uz LCD TV sa domaćim kanalima.

Vajat ima i svoje privatno kupatilo sa tuš kabinom i kompletnim toaletnim priborom. Radi brze komunikacije, omiljenih društvenih mreža i moblinih aplikacija, u svim našim objektima i čitavom dvorištu, obezbeđena je i besplatna, bežična internet konekcija. Vajat je i jedina zgrada koja ima svoju privatnu terasu – ovaj lepi trem okružen je cvetnim aranžmanima i pravo je mesto kako za jutarnju kafu ili doručak, tako i za uživanje u svežim večerima ili zajedničke aktivnosti.

Za sve informacije u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na mejl: misicpedja@gmail.com

vajat1 vajat2 vajat3 vajat4 vajat5 vajat6

O smeštaju Konak Mišić

U okviru našeg domaćinstva možete učestvovati u kreativnim radionicama i izraditi sasvim unikatne suvenire od keramike, prirodnih i reciklažnih materijala, a možete zaviriti i u majka-Ljubinu kuhinju, kupiti tradicionalne, domaće proizvode ili razmeniti recepte, ili učestvovati u kuhinjskim čarolijama pripremanja džemova, zimnica, sokova, rakija i drugih trajnih seoskih proizvoda.

Takođe, i naša kafana sa kačarom je naš zaštitni znak. Ovde možete probati fantastične specijalitete srpske trpeze pripremljene od proizvoda koje smo odgajili na načine koje su nam preneli naši preci. Organizujemo i pansionsku ishranu za naše goste, ali i igranke, posela i različite proslave.

konak1 konak2 konak3 konak4 konak5 konak6

Tršić


Verovatno najpoznatije selo u Srbiji, Tršić, nije samo rodno mesto jedne od najznačajnijih ličnosti srpske istorije, već je i apsolutno najposećenije ruralno naselje u Srbiji – a kako čujemo i čitavog regiona. Ovo maleno selo jedan je od prvih, pravih srpskih “brendova” kada je reč o turizmu, a nalazi se 7 kilometara od Loznice, na putu prema Valjevu. Ovo je i jedan od najlepših prirodnih predela Srbije, a očuvanje ove zelene sredine umnogome ima veze baš sa Tršićem.


Pročitajte više

Zapadna Srbija


Za Zapadnu Srbiju se, uslovno rečeno, može reći da je Srbija u malom; sa jedne strane plodna i ravna Mačva, ušuškana između Save i Drine, a sa druge, brdoviti kolubarski okrug sa Maljen planinom na čelu. Oba okruga obiluju prirodnim dobrima, zaštićenim zbog svoje lepote, kao i brojnim lekovitim i isceljivačkim osobenostima i istorijskim spomenicima koji datiraju još od davnih vremena pa do dana današnjeg.


Pročitajte višePročitajte više - Tršić
 1. TWIGGY-LOZNICA

  AKO POSTOJI RAJ NA PLANETI ZEMLJI, ONDA JE TO , NEMA SUMNJE , ETNO SELO MIŠIĆ U TRŠIĆU…!!!
  Pozdrav !!!
  Twiggy
  LOZNICA

 2. Maja i Tibor

  Znate onaj osećaj kada odete negde sa minimalnim očekivanjima, a provedete se maksimalno dobro?! E, tako je nama bilo u Tršiću, u Konaku “Mišić”. Dočekala nas je simpatična porodica u kompletnom sastavu :) Ugostili su nas evropski, ali na srpski domaćinski način, ako tako možemo da se izrazimo. Bilo je pregršt toplih osmeha, iskrenih reči, posvećenosti i truda. Ako želite da se osećate kao kod svoje kuće, a da sa sobom ponesete vredne uspomene, onda je ovo pravo mesto za vas.

Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments