Konaci Gradina :: Zlatiborski okrug :: Tara

Osnovni podaci

Ime: Konaci Gradina

Vrsta: Konak

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Tara, Zlatiborski okrug

E-mail:
tosicboban1974@gmail.com

E-mail 2:
tosicmaja77@gmail.com

Sajt:
www.konacigradina.com

Telefon: +381 60 571 5780

Telefon: +381 60 0571 578

Pogodnosti

Nalazimo se između dva jezera, na 900 metara nadmorske visine

U blizini Konaka Gradina mogu se naći i domaći proizvodi: sir, med, kajmak, pršut i slično

Besplatan Wi-Fi

TV

Besplatan parking

Konaci Gradina, Tara slike i cene za smeštaj Srbija 2020

Konaci Gradina se nalaze na srpskoj planinskoj lepotici Tari, tačnije na Zaovinama, smešteni između dva jezera, na 900 metara nadmorske visine. Povoljna klima ovog područja, nadmorska visina, atmosferski pritisak, njegov sastav i vlažnost, predstavljaju pravu vazdušnu lekovitu banju koja će prijati svima.

Planina Tara predstavlja retku turističku dragocenost Srbije i idealno je mesto za odmor i rekreaciju, kako za vrhunske sportiste i planinare, tako i za rekreativce i zaljubljenike u prirodu. Ovde raste čuvena Pančićeva Omorika – relikt još iz praistorije, koji je opstao samo na ovim prostorima. Omoriku je otkrio naš veliki naučnik Josif Pančić po kome je kasnije ova „nova fela četinara“ dobila ime „Pančićeva Omorika“.

Apartman 1 za 2 osobe

1 2 3

Apartman 2 za 4 osobe

1 3

Apartman 3 za 3 osobe

 

Apartman 4 za 4 osobe

1 2 3 4 5

Konaci Gradina

Svojim gostima Konaka preporučujemo šetnje pešačkim stazama, posetu čuvenim vidikovcima Tare, kao i druge vidove rekreacije: biciklizam i planinarenje, dok kristalno čisto Zaovljansko jezero omogućava rekreaciju i sportove na vodi, kao i plivanje i ronjenje. U blizini Konaka Gradina mogu se naći i domaći proizvodi: sir, med, kajmak, pršut i slično.

Tara i Zaovine nude dosta svojim gostima tokom vrelih letnjih dana. Planinska klima u kombinaciji sa nekoliko jezera idealna je prilika da se sklonite od gradskih vrućina. Udaljenost Konaka od jezera je svega nekoliko stotina metara ( 5 do 25 minuta hoda u zavisnosti od jezera). Inače, na velikom jezeru u Zaovinama, najbolje mesto za kupanje je kod brane Lazići. Plaža ovde nije uređena i u zavisnosti od nivoa jezera zavisi i veličina plaže. U blizini ovog mesta za kupanje je restoran sa lepim pogledom na malo jezero Spajići, dok je najbliža prodavnica na oko 7 km.

Konaci Gradina se sastoje od četiri novoizgrađena, prostrana i potpuno opremljena apartmana, savršena za potpuni odmor i užitak u netaktunoj prirodi planine Tare. Svi su kompletno opremljeni, a između ostalog obezbeđen je i besplatan Wi-Fi internet, televizija, kao i parking. Uz sve ovo, apartmani imaju i zasebne ulaze što omogućava maksimalnu privatnost svim gostima.

1 2 3

ponuda

U sklopu AKTIVNOG ODMORA nudimo tri varijante rekreacije: dve pešačke ture, različite težine I biciklističku turu oko jezera.

Pešačka tura – manje zahtevna
Šumskim I asfaltnim putem obilazak staništa Pančićeve omorike . Boravak na dva manja jezera, lekoviti izvor, lokalitet Ravna stena 6.vek.

Pešačka tura – srednje zahtevna
Od 700 m nadmorske visine do 1545 m vrh Zborište, šumskim putevima I stazama, stanište Pančićeve omorike, prolazak kroz stanište mrkog medveda.

Biciklistička tura – srednje zahtevna
Obilazak oko jezera Zaovine, od 900 m do 1300 m nadmorske visine. Panoramska vožnja, vidikovci. Oko 35 km dužine.

1 2 3 4

 

Tara


Planina Tara nalazi se u zapadnom delu Srbije, u graničnom pojasu prema Republici Srpskoj. Sa juga i jugoistoka, oivičena je rekom Kamišnom i Kremanskom kotlinom oslanjajući se na Zlatibor i Mokru Goru. Na istoku se naslanja na ogranke Ponikava i Stapara, a nešto severnije granica joj je reka Pilica. Sa severa masiv Tare ide to kanjona reke Drine, dok je sa zapada omeđen Belim Rzavom.


Pročitajte više

Zlatiborski okrug


Zlatiborski okrug nalazi se u jugozapadnom delu Republike Srbije i čini 11% ukupne površine čitave zemlje. Oivičen je na severu planinama Maljenom i Povlenom, na jugu je granica reka Uvac, na istoku tu su Ovčar i Kablar, dok je na zapadu granica reka Drina. Zlatiborski okrug udobno je smešten na tromeđi Republike Srbije, Republike Crne Gore i Republike Srpske (BIH).


Pročitajte više
Pročitajte više - Tara
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments