Dunjin konak :: Istočna Srbija :: Rogljevo

Osnovni podaci

Ime: Dunjin konak

Vrsta: Etno konak

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Rogljevo, Istočna Srbija

E-mail:
officedunja@yahoo.com

Telefon: +381 19 532 624

Mobilni: +381 64 0023 726

Pogodnosti

14km od Negotina
Veliki vrt konaka
Sto za stoni tenis
Prostor za roštiljanje
Letnja učionica
Dnevna soba sa TV-om
Društvene igre (šah, monopol, ne ljuti se čoveče, domine, karte, puzzle)
Besplatan Wi-Fi
Besplatan parking

Dunjin konak, Rogljevo slike i cene za smeštaj Srbija 2020

Dunjin konak se nalazi u selu Rogljevu, 14km južno od Negotina. Ovo je porodična kuća stara 82 godine sa autentičnom arhitekturom, koja nudi smeštaj gostima u lepo uređenim tradicionalnim sobama. Inače, selo Rogljevo je čuveno po svojim pimnicama ili pivnicama.

U pitanju su kuće koje su stare i po 200-300 godina, od kamena i blata, polu-ukopane, u kojima ljudi nikada nisu živeli. Današnje naselje povezuju dve odvojene celine: Rogljevo, glavni deo naselja sa dva „kraja“ (Gornji i Donji) i Rogljevske pivnice (sezonsko naselje gde se prerađuje grožđe i drži vino i rakija).

Soba za 3 osobe

Ukupno u konaku postoje četiri trokrevetne sobe sa svojim kupatilima, uređene u tradicionalnom stilu. Sve su prostrane i svetle, i imaju pristup besplatnom bežičnom internetu. Tokom zimskih meseci u svakoj sobi ima grejnih tela, a uz to, u holovima postoje i dva kamina, tako da su tokom zime sve prostorije veoma tople. Na drugoj strani tokom leta, u sobama je prijatna hladovina, pa nema potrebe za klima uređajima.

Za sve informacije u vezi cena, kao i slobodnim terminima kontaktirajte nas na mejl: officedunja@yahoo.com

Soba za 4 osobe

Dve četvorokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom deo su Dunjinog konaka. Uređene su u tradicionalnom stilu, prostrane i svelte, i imaju pristup besplatnom bežičnom internetu. Tokom zimskih meseci u obe sobe ima grejnih tela, a uz to, u holovima postoje i dva kamina, tako da su tokom zime sve prostorije veoma tople. Na drugoj strani tokom leta, u sobama je prijatna hladovina, pa nema potrebe za klima uređajima.

Za sve informacije u vezi cena, kao i slobodnim terminima kontaktirajte nas na mejl: officedunja@yahoo.com

Dunjin konak

Prelepi vrt Dunjinog konaka se sastoji iz dva dela. U jednom je prostor za sedenje, dečije trčkaranje i igranje stonog tenisa i badmingtona, a u drugom delu vas čeka prostor za roštiljanje, pečenje (hleba, proje i pica), zatim pripremu specijaliteta pod sačem, a možete i okretati prase ili jagnje na ražnju, kuvati razna jela u kotliću (kačamak, gulaš, vojnički pasulj, belmuz), pa i svadbarski kupus u grnetu.

Takođe, u okviru dvorišta je i prostrana letnja učionica (prostor pod tremom) koja može da posluži za razna predavanja, radionice, ili seminare na otvorenom – sjajan prostor za team building. Uz to, čitav kompleks je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom.

U centralnom holu konaka koji ima funkciju dnevne sobe nalazi se TV, a tu ima i društvenih igara (šah, monopol, ne ljuti se čoveče, domine, karte, puzzle). Drugi hol služi kao trpezarija u kojoj služimo doručak, ručak i večeru. Ovde može da se smesti do 30 osoba, pa je pogodan i za organizaciju svih vrsta manjih slavlja.

Dunjin konak okružuje samo mir i tišina, tako da je pravo uživanje boraviti ovde. U ranim  jutarnjim satima osluškujte cvrkut slavuja iz obliznjeg šumarka, a uz samo dvorište protiče potok tako se njegov žubor čuje dok se odmara pod tremom letnje učionice. Za sve koji dođu svojim kolima ima naravno dosta privatnog parking mesta. Gosti koji borave kod nas mogu da obiđu jedinstvena vinska sela u Rogljevu i Rajcu, poznatija kao pivnice (pimnice), zatim Vratnjanske kapije, Negotin – Muzej Krajine, rodnu kuću Stevana Mokranjca, manastir Bukovo i još dosta toga.

Rogljevo


Selo Rogljevo može biti i starije od rodnog grada Hajduk Veljka, Negotina, dalekog 18 kilometara, ili pola sata vožnje ovim putevima. Najraniji podaci o selu nalaze se u jednom, turskom popisu iz davne 1491. godine, kao mesto sa 56 kuća – više nego što ih ima danas. U drugom birokratskom dokumentu s početka XVI veka ime ovog sela već je “brendirano” kao selo čija je osnovna delatnost porizvodnja vina.


Pročitajte više

Istočna Srbija


Istok Srbije je oduvek podrazumevao mistiku, tajnovitost, posebnu filozofiju i verovanja kojima se tumači život. Moćne i nekada zlatonosne reke ove regije Mlava i Pek su svojim tokom uvek određivale živote ljudi, a njena plodna i zdrava zemlja, uslovili su da se uz obale nastanjuju ljudi, bave ribolovom, podižu voćnjake, a posebno vinograde.


Pročitajte više
Pročitajte više - Rogljevo
Ostavite komentar:

*CAPTCHA is required for comments