Oblasti

Toplički okrug

Toplička oblast se nalazi na jugu Republike Srbije, a čitava oblast, kao i reka kroja kroz nju protiče dobila je ime po velikom broju izvora tople mineralne vode. Toplička kotlina okružena je planinama: Jastrebac, Kopaonik, Radan, Vidojevica i Pasjača, a njen najveći grad, koji je ujedno i sedište okruga je Prokuplje. Drugi veći gradovi su Kuršumlija, Blace i Žitorađa.

Pročitajte više - Toplički okrugRent-A-Car - Toplički okrugIzleti/Ekskurzije - Toplički okrug

Smeštaji Toplički okrug

 • Toplički okrug - Lukovska banja
  E-mail : info@lukovskabanja.com
  Telefon : +381 27 385 999
  Savremeno opremljeni hotel Jelak, smešten je u Lukovskoj banji, poznatoj kao banji koja se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini u Srbiji. Izgrađen je nedavno, 2009. godine, u to u skladu sa najsavremenijim wellness i spa tendencijama. Hotel Jelak od Niša je udaljen 101 km, od Kruševca 107 km, a od Beograda 297 km.

  U neposrednoj blizini hotela nalazi se sportska balon hala sa specijalnom profesionalnom podlogom koja se u toku zimskih meseci greje uz pomoć termalne vode, tako da temperatura u zimskom periodu dostiže 15 stepeni. Pored same hale se nalazi teretana, a tu su i teren za male sportove, mali fudbal, košarku, rukomet, odbojku i tenis, kao i tereni na pesku za fudbal, odbojku i rukomet. U blizini hotela nalazi se i etno restoran Lukovske Kolibe, na prelepom mestu gde se Štavska reka uliva u Lukovsku.
 • Toplički okrug - Prolom banja
  E-mail : info@prolombanja.com
  Telefon : +381 27 83 88 111
  Hotel Radan smešten je u centralnom delu Prolom banje, i u svojoj ponudi objedinio je smeštaj u udobnim sobama, savremene medicinske i Wellness tretmane, sadržaje za rekreaciju, zabavu, izlete i druge sadržaje. U blizini hotela nalazi se Etno krčma, sa specijalitetima topličkog kraja pripremljenim ispod sača. Hotel Radan i Prolom banja, od Beograda su udaljeni 290km.

  U hotelskom restoranu, koji zadovoljava evropske HACCP standarde, poslužuju se pansionski obroci za goste hotela, dok kafe bar nudi kolače domaće poslastičarnice. Gostima je omogućeno da u celom hotelu koriste samo lekovitu Prolom vodu: u sobama, medicinskom bloku, Wellness centru, restoranu.
 • Toplički okrug - Lukovska banja
  E-mail : smestajmiljan@gmail.com
  Telefon : +381 27 385 686
  Sajt:
  Smeštaj Miljan nalazi se u samom centru Lukovske Banje, između hotela “Jelak” i “Kopaonik”, koji imaju otvorene bazene za sve goste Banje. Ovo banjsko naselje i lečilište udaljeno je 36 km od Kuršumlije, i do njega redovno saobraća lokalni prevoz, kao i taksi. Banja je odlična destinacija za sve koji žele aktivniji odmor, jer ovde postoji čak sedam odbeleženih pešačkih staza zdravlja različitih dužina i zahtevnosti. Dva velika banjska hotela imaju restorane i pružaju razne usluge oporavka i rehabilitacije, a prodavnice, autobusku stanicu i druge usluge i servise možete naći na oko 200 metara od nas.

  Smeštaj Miljan uživa u zelenilu sopstvenog dvorišta, koje je pre svega pogodno za mališane. U njemu se nalaze i baštenske garniture gde možete uživati u fantastičnoj klimi ove banje, a tu je i mesto za roštilj, pa se možete upustiti i u prave gurmanluke. Svim našim gostima na raspolaganju su i dve spratne zajedničke kuhinje sa svim aparatima i posuđem, pa ovde možete pripremiti omiljenu kafu, čaj ili lagan obrok. Takođe, oni koji kod nas dolaze sopstvenim prevozom mogu računati na obezbeđeno parking mesto.