Oblasti

Šumadija

Jasno je, mada pomalo šturo obrazloženje da je Šumadija dobila ime po šumama. Danas je teško zamisliti kakve su te šume bile i koliko ih je bilo. Francuski pesnik i akademik Alfons de Lamartin (1790-1869), nakon svog proputovanja Balkanom, o Šumadiji je zabeležio: „Šume su ovde takve, da se danima može ići, a da se sunce ne vidi.” Bile su guste, neprohodne i toliko rasprostranjene, sve do XIX veka, da su se morale, kako kažu, godinama krčiti i paliti kako bi se zauzelo samo jedno parče zemlje.

Pročitajte više - ŠumadijaRent-A-Car - ŠumadijaIzleti/Ekskurzije - Šumadija

Smeštaji Šumadija

 • Šumadija - Ljubić
  E-mail : hotel.ravnigaj@gmail.com
  Telefon : +381 34 591 011
  Hotel Ravni Gaj nalazi se na raskrsnici puteva Kragujevac, Kraljevo, Čačak, u blizini mesta Ljubić, svega 12 km od centra Kragujevca. Smešten je na magistralnom putu, odlično povezan sa značajnim saobraćajnicama, a ipak uvučen i izolovan od buke, u prelepom ambijentu, okružen divnom prirodom.

  Lokacija hotela po mnogo čemu je specifična. Osim povoljne geografske lokacije, tu je i prirodno bogatstvo, a Hotel Ravni Gaj je i pod uticajem takozvane ruže vetrova, tačnije, na raskrsnici vetrova koji duvaju sa Kopaonika i Rudnika i zbog čega baš ovo područje ima izuzetnu klimu.
 • Šumadija - Jagodina
  E-mail : milosavljevic.vesna01@gmail.com
  Telefon : +381 63 691 322
  Apartmani Jagodina sastoje se od 2 kuće. Apartmani 1-4 su u samom centru Jagodine, ali u zaklonjenom delu, čime pružaju sve prednosti dobre povezanosti sa ostalim delovima grada, ali i neophodno bekstvo od ulične i saobraćajne buke. Apartmani 5-8 su takođe novi i kompletno sređeni, a nalaze se u ulici Braće Dirak 17/1, takođe u strogom centru grada. U blizini obe lokacije naći ćete dobar izbor prodavnica, pekara, restorana, kafića, a Aqua Park udaljen je samo 700 metara.

  Apartmani Jagodina uživaju u zelenilu sopstvenog uređenog vrta sa letnjikovcem, roštiljem, česmom i tri kompleta stolova i klupa za potpuno uživanje. Kako je čitavo dvorište ograđeno, bezbedno je i za igru mališana, za koje je predviđeni i samo njihov kutak. U okolini Jagodine postoji mnogo lepih izletišta i manastira koje vredi obići, a u letnjem periodu otvorena je i letnja pozornica prepuna zabavnih sadržaja i bez naknade na ulazu. Takođe, svi gosti koji kod nas dođu sopstvenim prevozom, mogu računati na besplatno parking mesto.
 • Šumadija - Jagodina
  E-mail : jagimnazijalac@yahoo.com
  Telefon : +381 63 44 11 31
  Sajt:
  Apartman Spasić je smešten u samom centru Jagodine, pa ako u ovaj grad dolazite kao turista ili poslom, sve njegove pogodnosti i sadržaji biće vam praktično na dohvat ruke. Najbliži kafić je na svega 30 metara, dok do prodavnice i restorana ima svega 50 metara.

  Apartman Spasić otvoren je za goste tokom svih 12 meseci godišnje, a dvorištu kuće na raspolaganju će vam biti sto i dve klupe, pa kada je vreme lepo ovde možete uživati u omiljenom hladnom napitku, kafi, ili čak obroku, i to u debeloj hladovini. Takođe, svi koji nas posete svojim kolima imaće obezbeđeno parking mesto.
 • Šumadija - Kragujevac
  E-mail : zdjurdjevic@sbb.rs
  Telefon : +381 63 102 45 48 (Nataša)
  Sajt:
  Apartmani Zonaluja II nalaze se u ulici Atinska 48, u naselju Aerodrom, na oko 2 km od centra Kragujevca. Preko puta porodične kuće u kojoj su smešteni apartmani možete naći Maxi supermarket, a na 1 km udaljenosti, odnsono na početku Atinske ulice su pijaca i pošta, banke, pekare, kafići, kao i drugi sadržaji koji vam mogu zatrebati dok boravite kod nas. Takođe, prema jezeru i Memorijalnom parku Šumaricama koji su na distanci od 1 km, naći ćete i teniske terene, kao i zatvoreni i otovreni bazen.
 • Šumadija - Kragujevac
  E-mail : office@apartmani-kragujevac.com
  Telefon : +381 64 64 44 218
  Apartmani F nalaze se na svega 1 kilometar od železničke i autobuske stanice. U našoj neposrednoj blizini naći ćete nekoliko kafana, a eko park “Ilina Voda” je udaljen samo nekoliko minuta šetnje. Takođe, tu je i mnoštvo prodavnica i supermarketa, a do samog centra Kragujevca trebaće vam 15-ak minuta lagane šetnje.

  U našem dvorištu postoji i sto, kao i klupe za sedenje, pa ovde možete uživati u lepom ambijentu, naravno kada vremenske prilike to dozvoljavaju. Apartmani F su smešteni u stambenoj zgradi, i lako dostupni gradskim prevozom, a ukoliko dolazite svojim kolima, možete računati na besplatan parking.
 • Šumadija - Aranđelovac
  E-mail : tomajela@gmail.com
  Telefon : +381 62 246 928
  Sajt:
  U samom centru Aranđelovca, preko puta prelepog parka Bukovičke banje, u stambenoj zgradi nalazi se naš smeštaj Lena, idealan za odmor parova, manje grupe prijatelja ili porodica koji žele da provedu lepe trenutke u srcu Šumadije.

  Neposredno u okolini našeg smeštaja Lena lociran je moderan sklop bazena i poznati Akva park, kao i neprocenjivo prirodno bogatstvo - izvorska i mineralna lekovita voda. Uz to, ljubitelji prirode mogu šetati stazama planine Bukulje, do čijeg vrha (696 m) vode obeležene pešačke staze koje kreću baš iz banjskog parka. Tu na vrhu je otvorena i osmatračnica visine 19 m, sa koje se pruža veličanstven pogled na Aranđelovac, kao i veliki deo Šumadije.
 • Šumadija - Gornji Milanovac
  E-mail : vila_melodija@yahoo.com
  Telefon :
  Na putu ka Kragujevcu, 6 km od Gornjeg Milanovca, nalazi se seoce Grabovica, predeo bogat gustom šumom, prostranim pašnjacima, i brdima sa kojih se pruža čudesan pogled na prelepe okolne krajolike. Vila Melodija smeštena je ovde u Grabovici, na 650m nadmorske visine, mestu koje inspiriše čula živopisnim predelima koje čine ova brda, livade, šume četinara i lišćara. U blizini vile nalaze se četiri izvora vode, a veoma je interesantna i obližnja staza zdravlja koja prodire u listopadnu šumu do stepenastih izvora i izlazi na pašnjake koji pružaju velelepan pogled na okolinu.

  U okviru domaćinstva se nalaze voćnjak, povrtnjak i objekat sa domaćim životinjama. Vila Melodija pravi je predstavnik razvijenog seoskog turizma u punom potencijalu, a svoje ime duguje zaljubljenicima u prirodu i muziku koji su je i izgradili, dirigentu Milivoju Ivanoviću i njegovoj supruzi. Domaćinstvo je okruženo predivnim, zelenim dvorištem, koje ukrašava čeza sa cvećem, pletena ležaljka za neverovatna sanjarenja u hladu drveća, i vajat koji pokazuje da tradiciju vredi negovati.
 • Šumadija - Topola
  E-mail : recepcija@hoteloplenac.com
  Telefon : +381 34 6811 430
  Hotel Oplenac je smešten u srcu Šumadije, na brdu Oplenac, u varošici Topoli, bogatoj izuzetnom srpskom istorijom i tradicijom. Hotel, kao i varošica u kojoj je smešten, od Beograda su udaljeni 76 km, a od Kragujevca 40 km.

  Ovo renovirano zdanje će očarati goste svojim modernim enterijerom, kao i visokim nivoom usluge i sadržaja. Za vreme boravka u hotelu, imaćete priliku da se susretnete sa istorijom ovog područja, kroz najrazličitije izlete.
 • Šumadija - Aranđelovac
  E-mail : apartmanvanja15@gmail.com
  Telefon : +381 64 223 88 15 (Ankica Radović)
  Sajt:
  Apartman Vanja lociran je u najlepšem delu Aranđelovca, na samom ulasku u park Bukovičke banje. Nedaleko od apartmana nalazi se hotel "Izvor" sa akva parkom, šetalište, a tu su i teniski i drugi sportski tereni, mnoštvo ugostiteljskih objekata, kao i izvor nadaleko čuvene mineralne vode.

  Takođe, kraća šetnja dovešće vas i do gradskog trga, koji je savršeno mesto za kraći predah i odmor, kao i igru i razonodu dece. Uz sve ovo, ljubitelji planinarenja i boravka na čistom vazduhu mogu posetiti planinu Bukulju koja je Apartmana Vanja udaljena svega oko 1 km.
 • Šumadija - Kragujevac
  E-mail : nvesovic10@gmail.com
  Telefon : +381 63 611 798 (Mirjana)
  Sajt:
  Prenoćište Aleksandra nalazi se na izvanrednoj lokaciji, u strogom centru Kragujevca, u pešačkoj zoni, na samo 50 metara od glavnog trga. Tako će vam i svi sadržaji ovog prelepog šumadijskog grada biti praktično na dohvat ruke. Najbliži restoran i prehrambena prodavnica udaljeni su 50 metara, brojni barovi i noćni klubovi svega 200 metara, a sportski centar ''Park'' sa bazenima i teniskim terenima nalazi se na 600 metara od našeg smeštaja.

  Uz, to glavna autobuska i železnička stanica u Kragujevcu udaljene su oko 1 km, a međunarodni aerodrom ''Nikola Tesla'' u Beogradu nalazi se na 120 km od prenoćišta Aleksandra. Za sve koji nas posete svojim kolima imamo na raspolaganju obezbeđen besplatan parking.
 • Šumadija - Lisine
  E-mail : radovanstojanovic60@gmail.com
  Telefon : +381 64 286 08 75
  U najlepšim predelima Resavskog kraja, nadomak Lisina, nalazi se kompleks Lepo Mesto - koje u potpunosti zaslužuje svoje ime i osmišljeno je tako da vam pruži kompletno uživanje. U blizini Resavske pećine i vodopada Veliki Buk, naš motel je na idealnoj lokaciji za aktivan odmor proveden u šetnji, vožnji bicikla i neposrednom dodiru sa prirodom.

  U samom srcu smeštaja Lepo Mesto postoji i restoran prave hrane za dušu i telo. Vedar i prijatan ambijent, miris domaće pogače i izvrstan izbor tradicionalnih specijaliteta prati izvsna karta pića. Ovo je pravo mesto za porodična okupljanja i posebne privatne ili poslovne prilike, sa salom od 20 i terasom od 50 mesta.
 • Šumadija - Kragujevac
  E-mail : zdjurdjevic@sbb.rs
  Telefon : +381 63 102 45 48 (Nataša)
  Sajt:
  Apartman Zonaluja nalazi se u stambenoj zgradi, u ulici Daničićeva 64/14, na odličnoj lokaciji, svega 5 minuta od strogog centra Kragujevca, u blizini pozorišta i gimnazije. U blizini ove novoizgrađene stambene zgrade, gde je lociran naš apartman, postoji dobar izbor prodavnica, kafića i restorana, a odlazak do centra predstavlja jednu kraću i prijatnu šetnju.

  Svi koji odsedaju u našem apartmanu Zonaluja, a u Kragujevac dolaze svojim kolima imaće na raspolaganju parking za ulici ispred same zgrade, koji je potpuno besplatan.
 • Šumadija - Gornji Milanovac
  E-mail : info@parkgm.rs
  Telefon : +381 32 713 442
  Prenoćište Park nudi sjajne uslove za smeštaj na najboljoj lokaciji u Gornjem Milanovcu. Nalazimo se u samom centru grada, u Ulici Vojvode Živojina Mišića br. 11, preko puta prelepog gradskog parka. Lak dolazak na bilo koju lokaciju u Milanovcu, lep i udoban smeštaj, uz veoma povoljne cene, dovoljne su preporuke da nas posetite.

  Kompletan objekat Prenoćišta Park je površine 360m², a na njegovom gornjem spratu (190 m²) nalaze se sobe za iznajmljivanje. Ukoliko dolazite kod nas svojim kolima treba da znate da je Gornji Milanovac jedan od retkih gradova u Srbiji gde se parking i dalje ne naplaćuje, a obzirom da se objekat nalazi u strogom centru, slobodnih mesta ima uvek u u dijapazonu od 30 metara.