Oblasti

Srem

Srem je geografski region u Panonskoj niziji između reke Dunav, na severu i istoku, kao i reke Save do ušća u Dunav, na jugu. Tokovi ovih dveju reku po mnogo čemu određuju zanimljivu i specifičnu osobenost ove regije, čija plodna ravnica i pitome padine Fruške gore privlače ljude od najstarijih vremena. Prirodne karakteristike ovog podneblja, kao i bogata kulturno-istorijska prošlost su glavni aduti Srema kao predela neiscrpnih lepota.

Pročitajte više - SremRent-A-Car - SremIzleti/Ekskurzije - Srem

Smeštaji Srem

 • Srem - Fruška Gora
  E-mail : andrevlje@andrevlje.rs
  Telefon : +381 21 4802 400
  Centar za privredno tehnološki razvoj CePTOR nalazi se u samom Nacionalnom parku Fruška Gora, u Andrevlju, u blizini sela Čerević koje je locirano samoj obali Dunava. Osnovna namena ovog jednistvenog centra je da se u izuzetno prijatnom, prirodnom ambijentu okupe domaći i strani privrednici, investitori i naučnici, kako bi se organizovale kongresne aktivnosti različtih vrsta - od marketinških, finansijskih i administrativnih, sve do komercijalnih prezentacija, savetovanja, simpozijuma, seminara i stručnih susreta.

  Tako se u okviru Centra nalaze četiri konferencijske sale, što CePTOR čini idealnim za bilo koju vrstu poslovnih susreta. Kongresni centar ima kapacitet od 120 mesta, dok su tri konfernecijske sale namenjene radu u grupama i sastancima sa kapacitetom do 25 mesta. Sve ove četiri sale modernog enterijera opremljene su vrhunskim audio-projekcionim sistemima, koji uz stručnu pomoć tehničkog osoblja omogućavaju da se ostvari izuzetan kvalitet i besprekorna organizacija korporativnih događaja.
 • Srem - Sremski Karlovci
  E-mail : sobegajic@gmail.com
  Telefon : +381 21 881 938
  Sobe Gajić smeštene su u divnom ambijentu, na samo 200 metara od samog centra Sremskih Karlovaca, i nadomak reke Dunav, do čije obale brzo i lako možete doći, a koja će vas svakako relaksirati i podariti neophodan mir. Međugradska autobuska stanica, kao i železnička stanica, nalaze se na 400 metara od smeštaja. Ovde prolazi i prigradski autobus, i to na svakih 30 minuta, dok se u blizini nalazi i put Novi Sad – Beograd.

  U okviru smeštaja Gajić gostima je na raspolaganju prelepi vrt, potpuno uređen, sa mnogo zelenila gde ćete moći da se opustite i jednostavno uživate. Tu jei lep travnati deo, a ukoliko dolazite sa mališanima ljuljaške, trotinet, igračke i ostali sportski rekviziti verujemo ostaviće sjajan utisak na njih.
 • Srem - Vrdnik
  E-mail : apartmani.bahus@gmail.com
  Telefon : +381 22 465 216
  Apartmani Bahus nalaze se u samom centru Banje Vrdnik, 300 metara od rehabilitacionog zavoda „Termal“. U predivnom, prirodnom okruženju Fruške gore, naši apartmani i cela banja okruženi su bujnom vegetacijom, šumama i lekovitim izvorima vode. Udaljeni smo samo 13 kilometara od Rume, 24 kilometara od Novog Sada i 50 kilometara od Šapca. Izvanredna lokacija našeg smeštaja, preko puta velikog parka u centru, omogući će vam brz i lak pristup svim sadržajima banje - od kafića, restorana, prodavnica, a i manastir Vrdnik udaljen je svega 10 minuta šetnje, kao i mnogobrojni sportsko-rekreativni sadržaji Nacionalnog parka Fruška gora.

  Apartmani Bahus okruženi su zelenim dvorištem prepunim cveća, koje je savršeno za vaš odmor, kao i bezbednu igru vaših mališana. Ovde je i velika zajednička terasa, u lepoj hladovini, sa baštenskim garniturama kako biste tokom čitavog dana uživali u besprekornom vazduhu i divnim, dugim sunčanim satima po kojima je Vrdnik najpoznatiji. Inače, odavde se pruža i divan pogled na Fruškogorski manastir Ravanicu. Ukoliko kod nas dolazite sopstvenim prevozom, na raspolaganju vam je i naš besplatan parking.
 • Srem - Morović
  E-mail : recepcija.vum@mod.gov.rs
  Telefon : +381 22 736 026
  Otkrijte jedan sasvim novi svet raskošne prirode, šumske filharmonije i idealnog načina za zadovoljavanje lovačkih strasti i najsuptilnijih sanjarenja zaljubljenika prirode. Dobrodošli u Vojnu ustanovu Morović, smeštenu u prirodnom okruženju, 8 km od mesta Morović, u Sremu.

  Ovde je greh uključiti mobilni telefon, prvo je što svaki gost pomisli kada se nađe u našem ambijentu koji okružuju prelepe hrastove šume. Iako smešten nedaleko od autoputa Beograd-Zagreb, svega 2,5 km od graničnog prelaza Batrovci, tišina, mir i nirvana će vas ovde prosto prožimati.
 • Srem - Vrdnik
  E-mail : suncanibreg.vrdnik@gmail.com
  Telefon : +381 60 3123 444
  U najlepšem delu Banje Vrdnik, smešten je novoizgrađeni kompleks apartmana Sunčani breg. Vrdnik je malo sremačko mesto poznato po banji i termalnim izvorima, a smešteno je na južnim padinama Fruške gore, oko 20-ak km udaljeno od Novog Sada i 70 km od Beograda.

  Apartmani Sunčani breg nalaze se na svega nekoliko minuta od samog centra Banje Vrdnik, gde je kompleks bazena sa termalnim izvorima, kao i nekoliko restorana, kafića, prodavnica i drugih turističkih usluga. Apartmane krasi i veliko zeleno dvorište koje je idealno za mališane, i kojima je na raspolaganju dečije igralište. Ovde se nalazi i senica sa lepom baštenskom garniturom za velika društva, a u blizini je i letnja kuhinja sa ozidanim roštiljem, pa se tu možete upustiti i u gurmanska zadovoljstva.
 • Srem - Vrdnik
  E-mail : marketing.termal@gmail.com
  Telefon : +381 22 465 819
  Specijlana bolnica za rehabilitaciju Banja Termal nalazi se u Vrdniku, u samom srcu nacionalnog parka Fruška Gora, na sat vremena vožnje od Beograda i manje od pola sata od Novog Sada. Vrdnik, kao jedinstvena vazdušna banja u ovom delu Evrope sa nadaleko poznatom toplom termalnom vodom i najvećim brojem sunčanih sati u Vojvodini predstavlja idealno mesto za vaš oporavak i uživanje. Ovo je savršena lokacija i za obilazak čitave Fruške Gore koja je najstariji nacionalni park na ovim prostorima i njenih čuvanih manastira i vinarija.

  Zaposleni u Banji Termal potpuno su posvećeni vašem oporavku i rehabilitaciji i kod nas vas očekuje uvek spreman tim vrhunskih stručnjaka koji će vaš boravak prilagoditi svim potrebama vašeg zdravalja i kompletnog oporavka tela i duha. Banja je idealna za sve koji žele da pobegnu od buke, stresa i napetosti urbanog života i otklone negativne posledice svakodnevnog stresa. U okviru kompleksa nalaze se i otvoreni i zatvoreni bazeni, a iako je čuvena po najvećem zatvorenom bazenu u Srbiji, Specijlana bolnica za rehabilitaciju Banja Termal vam nudi i olimpijski bazen na otvorenom, kao i dečije bazene.
 • Srem - Sremski Karlovci
  E-mail : info@sominlagum.com
  Telefon : +381 62 1643865
  Šomin Lagum je kuća stara oko 200 godina, a nalazi se u samom centru Sremskih Karlovaca. Vlasnici kuće, Šomini (nadimak stare karlovačke porodice Janković), odlučili su da kuću preurede u pansion za izdavanje. Romantični enterijer i uređena bašta pružiće posetiocima povratak u neka prošla vremena, ničim ometan odmor i uživanje u vojvođanskoj kulturi i tradiciji.

  Pansion Šomin Lagum raspolaže sa tri dvokrevetne sobe (svaka sa svojim kupatilom), u koje se može dodati još po jedan krevet, pa ovde udoban smeštaj mogu naći porodice, parovi i prijatelji. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra. U dvorištu se nalazi i vinski podrum (lagum) gde se nekada proizvodilo vino, a danas je ovde muzej vinarstva, koji se može posetiti, kao i degustirati kvalitetna lokalna vina.
 • Srem - Sremski Karlovci
  E-mail : reservations@premierprezidenthotel.com
  Telefon : +381 21 298 33 25
  Vila Prezident nalazi se na samo 1 km udaljenost od centra Sremskih Karlovaca, na putu ka Stražilovu. Smeštena je u blizini Instituta za vinogradarstvo, a do centra Karlovaca i Stražilova se možete i prošetati. Fenomenalno okruženje vile i izmeštenost iz grada u fruškogorsku prirodu pružiće vam mogućnost da uživate u autentičnoj, rustičnoj atmosferi u kojoj je vila i osmišljena.

  Sa autentičnim doživljajem Vojvodine na umu, dozvolite nam da vas vratimo nekoliko vekova u prošlost kako biste iskusili pravu širinu našeg gostoprimstva, uz svetlost sveća i prijatno pucketanje kamina, zvuke tamburaša i prave tradicionalne gurmanluke.
 • Srem - Sremska Mitrovica
  E-mail : hotelwoodsrbija@gmail.com
  Telefon : +381 22 615 925
  Hotel Wood opremljen je po najvišim svetskim standardima, i pažljivo kreiran za sve poslovne ljude koji dolaze u Sremsku Mitrovicu, kao i turiste u poseti našem lepom gradu. Zahvaljujući idealnoj lokaciji, u širem gradskom jezgru, hotel je odlično povezan sa svim delovima grada, kao i sa magistralnim putevima koji vode ka Beogradu i Novom Sadu.

  Radno vreme Hotela Wood je od 00-24 časa, a svoje slodobno vreme možete provesti u našem aperitiv baru koji radi svakoga dana od 08h do 22h. Gostima su na raspolaganju naše, moderno i lepo opremljene sobe, čitav hotel je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, tu je i centralna klimatizacija, kao i elektronski sef za sve vaše dragocenosti.
 • Srem - Sremski Karlovci
  E-mail : reservations@premierprezidenthotel.com
  Telefon : +381 21 884 111
  U strogom centru Sremskih Karlovaca, u neposrednoj blizini Bogoslovije Svetog Arsenija, nalazi se Premier Prezident Hotel, koji se baroknim stilom u kome je građen savršeno uklapa u klasicističku arhitekturu, atmosferu i duh ovog bajkovitog vojvođanskog gradića. Eksterijer i enterijer hotela čine stilsko jedinstvo i plene raskošnim detaljima i luksuznim rešenjima, budeći radoznalost i estetska čula svih posetilaca.

  Hotel se nalazi na izuzetno povoljnom mestu, svega 10-ak km od Novog Sada i oko 80 km od srpske prestonice Beograda, pružajući mogućnost za bajkovito bekstvo sa bučnih i stresnih gradskih ulica, a u isto vreme zadržavajući laku dostupnost velikim poslovnim centrima. Ukoliko želite da pružite sebi jedno potpuno nesvakidašnje iskustvo i opuštanje, vreme provedeno u našim sobama i apartmanima vratiće vas u minule epohe XVIII veka.
 • Srem - Fruška Gora
  E-mail : sarenetaljige@obidjisrbiju.com
  Telefon :
  Sajt:
  Konak Šarene Taljige je romantično mesto, kako za dvoje koji znaju da uživaju u životu, tako i za porodični odmor jer pruža udobnost i atmosferu doma. Konak je sagrađen davne 1907. godine, a smešten je u banji Vrdnik na oko 300m nadmorske visine, na južnim padinama prelepe Fruške gore. Inače, Vrdnik je najmlađa banja u Srbiji, koja je nedavno proglašena banjom zbog tople mineralne vode koja je lekovita.

  Konak Šarene Taljige nalazi se u ulici nazvanoj po jedinoj srpskoj pesnikinji Milici Stojadinović (iz XIX veka), koja je rodom iz ovog kraja, a narod ulicu zove Gospodski red, jer su u njoj stanovali visoki činovnici zaposleni u rudniku u vreme Austrougarske.
 • Srem - Fruška Gora
  E-mail : vujicicrade@gmail.com
  Telefon : +381 21 60 40 303
  Na samo nekoliko koraka od Nacionalnog parka Fruška gora, u selu Neštin nalazi se Kuća za odmor i mini kamp Skelica, na divnoj lokaciji svega 200 metara od obale Dunava. Neštin je prvo naselje na koje ćete naići posle prelaska granice sa Republikom Hrvatskom iz pravca Iloka. Skelica je udaljena 110 kilometara od Beograda i Subotice, a samo 42 km od Novog Sada.

  Naš kompleks se sastoji od jedne kućice, dve sleepbox kabine za spavanje i kampovališta sa tri mesta, ukupnog kapaciteta za udoban smeštaj 22 osobe. Skelica je ograđeni plac sa svojim sanitarnim čvorom i letnjom kuhinjom, velikim travnjakom namenjenim uživanju, odmoru, dečijoj igri, u senci visokih oraha, a u drugom delu, iza kuće nalazi se kamp sa spavaonicama. Takođe, svim gostima je na raspolaganju i veliki natkriveni prostor za ručavanje ili odmor, koji se nalazi u delu letnje kuhinje. Ova zajednička kuhinja je potpuno opremljena svim aparatima i priborom za pripremu i konzumiranje hrane.
 • Srem - Vrdnik
  E-mail : vilaeleni@yahoo.com
  Telefon : +381 022 467 027
  Na samom ulazu u banju Vrdnik, oko 500 metara od centra nalaze se Apartmani Eleni. U blagotvornom okruženju zdravog vazduha i lekovitih termalnih voda, na obroncima Nacionalnog Parka Fruška Gora, Vrdnik je pravo mesto za aktivan odmor, kraći boravak ili produženi vikend. U našoj neposrednoj blizni nalazi se i restoran domaće i internacionalne kuhinje gde možemo organizovati i pansion za sve naše goste.

  Apartmani Eleni uživaju u svom zelenom, mirnom okruženju, a lepo uređeno dvorište sa klupama, stolovima i stolicama pravo je mesto za druženje i upoznavanje. Uz ozidani roštilj, odličnu atmosferu i idilično okruženje, naši apartmani pružaju mogućnost za nezaboravan odmor. Ponuda banje Vrdnik sa termalnim bazenima i sve većim brojem restorana, kafića, fitnes i velnes centara čini je popularnom destinacijom tokom čitave godine.
 • Srem - Ruma
  E-mail : a_storia@yahoo.com
  Telefon : +381 22 477 111
  Vila A’Storia nalazi se u mirnom kraju Rume, tačnije u naselju Breg. Udaljena je 15-ak minuta šetnje od centra grada, a prodavnice, kafiće i nekoliko odličnih restorana naći ćete na samo nekoliko koraka od nas. Izletišta Borkovac, sa bogatim sportskim i rekreativnim sadržajima na distanci je od 3 km, a u našoj blizini se održava i čuveni rumski vašar sa tradicijom dužom od 250 godina.

  Vila A’Storia ima i svoje veliko zeleno dvorište, gde se uz prostor za igru dece nalaze stolovi, klupe i stolice, kao i letnja kuhinja sa prostorom za kotlić i roštilj, pa je ovo mesto jednako namenjeno uživanju dece i odraslih. Naša vila je pogodna kako za porodični odmor, tako i za poslovne prilike, prezentacije ili celodnevne proslave sa kolegama i saradnicima.
 • Srem - Vrdnik
  E-mail : boba.carevic@gmail.com
  Telefon : +381 22 465 257
  Kućerak kod Bobe je prijatno sremsko imanje u Vrdniku, čije ljubazno osoblje će učiniti sve kako bi se dragi gosti odmorili, relaksirali i oporavili. Imanje je na desetak minuta hoda, odnosno 800 metara udaljeno od centra mesta, i termalnih bazena, kao i terapeutskih i banjskih sadržaja koji se tu nalaze, a kafana i kafića oko Kućerka ima u izobilju. Kada vam zatreba neka namirnica ili potrepština, najbliža prodavnica nalazi se na udaljenosti od samo 100 metara.

  Prostrano i zanimljivo dvorište Kućerka kod Bobe sa etno elementima pozitivno će uticati na lepo raspoloženje gostiju, a pogodno je i za dečju igru i zabavu. Poseban njegov deo je od sunca zaklonjen letnjikovac, gde su se brojni posetioci proveselili uz tamburaše koji će nas, na poziv, uvek rado počastvovati svojom veselom svirkom i pesmom.
 • Srem - Vrdnik
  E-mail : jasminkatodoric57@gmail.com
  Telefon : +381 22 466 185
  U samom centru Banje Vrdnik, svega 300 metara od Hotela Termal, nalazi se domaćinstvo Todorić Vrdnik. Ovo nekada malo, rudarsko selo u sebi krije bezbroj priča, danas je premreženo stazama zdravlja koje vrludaju kroz očuvanu, negovanu prirodu, pa lepe šetnje vode do Vrdničke ravnice, Kule i znamenitih manastira rasutih po okolini.

  Zeleno, lepo uređeno imanje Todorić Vrdnik pruža priliku da se relaksirate i potpuno opustite u prirodi, a uživanju i druženju namenjene su i dve zajedničke terase sa garniturama za sedenje i suncobranima. Na raspolaganju vam je i potpuno opremljena, čajna kuhinja, pa tu možete pripremiti i neki lagan obrok ili poslasticu.
 • Srem - Vrdnik
  E-mail : greenhouse.vrdnik@yahoo.com
  Telefon : +381 62 260 275
  Green House Apartmani imaju veliko privatno dvorište sa prostranom zajedničkom terasom odakle se pruža divan panoramski pogled na čitav Vrdnik. U dvorištu se nalazi i igralište za decu sa peskom, pa će vaši mališani ovde uživati u bezbednoj igri na svežem vazduhu. Takođe, pravim gurmanima na raspolaganju je mesto za roštilj sa kotlićem, a tu su i razne društvene igre uz koje se gosti mogu zabaviti.

  Sa sobom slobodno povedite i kućne ljubimce – njihov boravak kod nas je bez dodatne nadoknade. Uz sve ovo, možemo organizovati za vas i neke turističke ili zabavne aktivnosti, kao što je odlazak na paintbol, posetu fruškogorskim manastirima ili vinarijama, a svi gosti koji kod nas dođu sopstvenim prevozom mogu računati na besplatan parking u okivru dvorišta.