Oblasti

Rasinski okrug

Neki istoričari tvrde da je u staroj istoriji Srba postojalo pleme Ras, odnosno Raseni ili Rašani i da se imena gradova i reka koja su po tom nazivu, ili od njega izvedenog dobili ime, mogu i danas naći u Srbiji, na područjima nekadašnje antičke Srbije. Jedno od tih naziva je i ime reke Rasine, odnosno celog, rasinskog okruga koji je po reci dobio ime.

Pročitajte više - Rasinski okrugRent-A-Car - Rasinski okrugIzleti/Ekskurzije - Rasinski okrug

Smeštaji Rasinski okrug

 • Rasinski okrug - Ribarska banja
  E-mail : dilussovila@gmail.com
  Telefon : +381 37 865 125
  Nova i moderna Villa Di Lusso nalazi se u samom centru Ribarske banje, svega 300 metara od Specijalne bolnice. Sokobanja je udaljena 38 km, a grad Niš 33 km, pa tako lako možete otići na izlet i obići neke od znamenitosti u ovom delu Srbije.

  U sklopu vile postoji i odličan restoran domaće i internacionalne kuhinje, koji ujedno predstavlja izvrsno mesto za organizaciju porodičnih slavlja, venčanja, rođendana ili bilo kojih drugih važnih trenutaka. U restoranu se služe vrhunski domaći specijaliteti koji će zadovoljiti ukus i najvećih gurmana. Letnja terasa vile je odlično mesto za predah, jutarnju kafu ili ručak kada vreme to dozvoli. Takođe, u okviru restorana se nalazi i bar sa velikom ponudom pića, kafa i osvežavajućih napitaka.
 • Rasinski okrug - Ribarska banja
  E-mail : vila.zlatica@hotmail.com
  Telefon : +381 37 476 200
  Vila Zlatica se nalazi u centru Ribara, na 2.5 km od Ribarske Banje. Od Kruševca je udaljena 30km, od Niša i najbližeg aerodroma koji se tamo nalazi 45 km, a od Beograda 215 km. U neposrednoj blizini vile smeštena je crkva svete Trojice, kao i prodavnica.

  U prelepo uređenom, ocvetalom dvorištu vile Zlatica, sa obiljem zelenila, nalazi se i letnjikovac u kome gosti mogu uživati u kafi ili čaju, a ljubazni domaćini će im rado izaći u susret i obezbediti neophodno posuđe i roštilj ukoliko požele da pripreme neki od svojih omiljenih specijaliteta. U sklopu dvorišta nalazi se više garnitura za sedenje, od kojih će jedna posetiocima omogućiti poseban, kraljevski ugođaj.
 • Rasinski okrug - Kruševac
  E-mail : jetcitydoo@gmail.com
  Telefon : +381 37 35 021 00
  Jet City hotel je novoizgrađeno zdanje, smešteno u strogom centru grada Kruševca. Nalazi se na svega par minuta šetnje od administrativno-poslovnog dela grada gde su banke, opština, sud i drugo. Takođe, u neposrednoj blizini su i najpopularnije turističke atrakcije, kao što su Lazarev grad, Trg Fontana i druge. I pored svega nabrojanog, ovaj hotel je u mirnoj uličici, prijatno zaklonjen od gradske buke i gužve.

  U sklopu hotela, u veoma prijatnom ambijentu nalaze se i restoran, kafe bar i TV sala. Pored toga, u okviru restorana je i sala za seminare. Tu je i 24h otvorena recepcija, gde će vas dočekati naše ljubazno osoblje i pružiti vam sve neophodne informacije i odgovoriti na eventualna pitanja.