Oblasti

Pirotski okrug

Ovu oblast proslavio je jedan stari zanat, koji je danas izrastao u čitavu industrijsku granu, a to je ćilimarstvo. Pirotski ćilimi su veoma poznat i tražen proizvod. Takođe, ovaj kraj je poznat i po nadaleko čuvenoj i poslovičnoj štedljivosti svojih stanovnika, o kojoj se često zbijaju šele. Ipak, pored svega ovoga ovaj okrug je veoma bogat brojnim prirodnim lepotama i kulturno istorijskim spomenicima.

Pročitajte više - Pirotski okrugRent-A-Car - Pirotski okrugIzleti/Ekskurzije - Pirotski okrug

Smeštaji Pirotski okrug

 • Pirotski okrug - Vojnegovac
  E-mail : siki1325@gmail.com
  Telefon : +381 60 01 76 119
  Sajt:
  U zelenilom okruženom i mirnom selu Vojnegovac, pod brdom Padež i masivom Stare planine, spokoj i odmor pronaći ćete u vili Madić, gde će vas rado i prisno dočekati njeni ljubazni domaćini.

  Od Vojnegovca i vile Madić do Pirota ima oko 10km, kao i do Dimitrovgrada i granice sa Bugarskom. Na samo 3km od sela protiče reka Nišava, zatim manastir Sukovac udaljen je 5km, a veličanstveni kanjon reke Jerme nalazi se na 8km udaljenosti.
 • Pirotski okrug - Gradašnica
  E-mail : mihajlovic010@gmail.com
  Telefon : +381 69 70 99 66 (posle 16 h - Danijela Mihajlović)
  Sajt:
  Ako želite da se osećate kao kod svoje kuće, za vreme odmora, upijajući mir, ambijent netaknute prirode i uživate u nesvakidašnjim zdravim, specijalitetima, onda je Kuća Gradašnica, pravo mesto za vas. U selu Gradašnica postoji nekoliko prehrambenih prodavnica, tako da se gosti mogu snabdeti svim potrepštinama, dok do obližnjeg Pirota ima svega 4km. Na istoj udaljenosti, nakon šetnje kroz fascinantnu klisuru grašaničke reke, posetioci ovih božanstvenih krajeva mogu uživati u lekovitim termalnim izvorima Dag banjice, dok do centra obližnje moćne Stare planine, valja voziti nekih pedesetak kilometara.

  Prostrano dvorište Kuće Gradašnica je pravi mali raj. Bogata i okrepljujuća zelena boja trave, drveća i okolnih brda opustiće i one pod najvećim stresom, dok će cveće pružiti svoju romantičnu i nežnu notu. Uz sve ovo, gosti će u natkrivenom letnjikovcu sa stolom i stolicama moći da napolju uživaju u svojim ukusnim obroncima, po želji napravljenim na roštilju koji im je u okviru dvorišta takođe na raspolaganju. Kućni ljubimci, su dobrodošli kod nas, a naravno, podrazumeva se da parking, za goste koji dođu svojim automobilima neće predstavljati nikakav problem. Takođe, uz sve navedeno izvršeno je i prijavljivanje Kuća Gradašnice za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji.
 • Pirotski okrug - Pirot
  E-mail : office@hotel-analux.rs
  Telefon : +381 10 500 200
  Hotel Ana Lux Spa nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji, u strogom centru grada Pirota. Spoj moderne arhitekture, prestižne gradske lokacije i najvišeg kvaliteta usluge, Hotel Ana Lux Spa savršen je izbor za poslovna putovanja ili porodične odmore. U sklopu hotela postoji i restoran sa banket salom savršen za sve vrste prodičnih proslava i svečanosti, te kafe poslastičarnica i sala za doručak, a ukoliko nemate previše vremena za ručak, tu je i naš restoran brze hrane.

  Uz to, spa centar hotela osmišljen je za jedinstveni doživljaj svih gostiju. Kozmetički tretmani, tepidarijum, topla klupa, hidromasažne kade parna sauna, infracrvena i slana soba donose pravi oporavak i regenraciju posle dana provedenog na poslovnim sastancima ili u razgledanju grada. Potpuno opuštanje možete pronaći i u sigurnim rukama naših iskusnih fizioterapeuta, a svim gostima namenjena je i teretana.