Oblasti

Pčinjski okrug

Ovaj okrug ime je dobio po prelepoj reci Pčinji koja kroz njega protiče. Pored Pčinje, ovom oblašću protiču i reke Tripušnica, Lukovska, Golema reka i druge. Sedište oblasti je grad Vranje, dom čuvenog srpskog pisca Bore Stankovića, mesto koje je očuvalo karakterističan šarm turske provincije i poprište brojnih manifestacija koje se u njemu organizuju tokom godine.

Pročitajte više - Pčinjski okrugRent-A-Car - Pčinjski okrugIzleti/Ekskurzije - Pčinjski okrug

Smeštaji Pčinjski okrug

  • Pčinjski okrug - Vranjska Banja
    E-mail : marketing.vranjskabanja@gmail.com
    Telefon : +381 17 546 428
    Specijalna bolnica za rehabilitaciju Vranjska Banja je specijalizovana medicinska ustanova koja čini stub razvoja Vranjske Banje i poseduje mogućnosti i kapacitete koje je svrstavaju među najbolja lečilišta u regionu. Smeštena je na 12 km jugoistočno od Vranja, na prijatnoj nadmorskoj visini od 400 metara. Naša bolnica oslanja se na najtopliju mineralnu vodu u Evropi, sa temperaturom od čak 96˚C, dok na pojedinim mestima voda izbija u vidu pregrejane pare koja dostiže i neverovatnih 111 stepeni.

    Naše predivno okruženje je prava ekološka oaza, i sve atraktivnija destinacija za zdravstveni turizam, ali i za rekreativce i sve koji su željni obnove životne energije, mladosti i lepote. Visoke, klinički dokazane vrednosti mineralnih voda i lekovitih gasova imaju izuzetne blagotvorne uticaje i preporučuju se za obnovu i rehabilitaciju kod lokomotornih oboljenja ili povreda, neuroloških i ginekoloških problema, kao i uporne psorijaze ili hroničnih ekcema.