Oblasti

Pčinjski okrug

Ovaj okrug ime je dobio po prelepoj reci Pčinji koja kroz njega protiče. Pored Pčinje, ovom oblašću protiču i reke Tripušnica, Lukovska, Golema reka i druge. Sedište oblasti je grad Vranje, dom čuvenog srpskog pisca Bore Stankovića, mesto koje je očuvalo karakterističan šarm turske provincije i poprište brojnih manifestacija koje se u njemu organizuju tokom godine.

Pročitajte više - Pčinjski okrugRent-A-Car - Pčinjski okrugIzleti/Ekskurzije - Pčinjski okrug

Smeštaji Pčinjski okrug

 • Pčinjski okrug - Vranjska Banja
  E-mail : marketing.vranjskabanja@gmail.com
  Telefon : +381 17 546 428
  Specijalna bolnica za rehabilitaciju Vranjska Banja je specijalizovana medicinska ustanova koja čini stub razvoja Vranjske Banje i poseduje mogućnosti i kapacitete koje je svrstavaju među najbolja lečilišta u regionu. Smeštena je na 12 km jugoistočno od Vranja, na prijatnoj nadmorskoj visini od 400 metara. Naša bolnica oslanja se na najtopliju mineralnu vodu u Evropi, sa temperaturom od čak 96˚C, dok na pojedinim mestima voda izbija u vidu pregrejane pare koja dostiže i neverovatnih 111 stepeni.

  Naše predivno okruženje je prava ekološka oaza, i sve atraktivnija destinacija za zdravstveni turizam, ali i za rekreativce i sve koji su željni obnove životne energije, mladosti i lepote. Visoke, klinički dokazane vrednosti mineralnih voda i lekovitih gasova imaju izuzetne blagotvorne uticaje i preporučuju se za obnovu i rehabilitaciju kod lokomotornih oboljenja ili povreda, neuroloških i ginekoloških problema, kao i uporne psorijaze ili hroničnih ekcema.
 • Pčinjski okrug - Surdulica
  E-mail : amvtravel@gmail.com
  Telefon : +381 17 816150
  Sajt:
  Nadomak Surdulice, u zaseoku Zagužanj, nalazi se Markov Konak, prava prilika za odmor i
  uživanje u etno ambijentu stare Srbije. Zagužanj se nalazi na magistralnom putu M1-13, oko 7 kilometara od koridora 10, u predivnoj prirodi kao stvorenoj za pauzu za ručak, odmor od duge vožnje ili vikend proveden daleko od gužve i buke.

  Markov Konak je i odličan etno restoran sa autentičnim ambijentom i barom gde možete popiti kafu i uživati u velikom izboru pića. Svoj boravak kod nas možete upotpuniti i doručkom na bazi švedskog stola. Vlasinsko jezero udaljeno je svega 15-ak minuta vožnje, a za sve naše goste obezbeđen je i besplatan parking.