Oblasti

Moravički okrug

Žila kucavica moravičkog okruga, kao što joj i samo ime kaže je Zapadna Morava. U ovu oblast ona ulazi u blizini Ovčar banje, prolazi kroz najveći priverdni i kulturni centar oblasti Čačak, i dalje teče ka Raškoj oblasti. Inače, 210km dugačka Zapadna Morava nastaje spajanjem Golijske Moravice i Ćetinje u Požeškoj kotlini.

Pročitajte više - Moravički okrugRent-A-Car - Moravički okrugIzleti/Ekskurzije - Moravički okrug

Smeštaji Moravički okrug

 • Moravički okrug - Gornja Trepča – Atomska banja
  E-mail : recepcija@atomskabanja.com
  Telefon : +381 32 822 383
  Samo 140 kilometara od Beograda, Atomska Banja predstavlja jedinstvenu oazu mira i tišine. Okružena šumovitim brdima i planinama, blagotvorna klima, prijatna nadmorska visina i specifična, termomineralna voda čine da Atomska Banja bude jedna od najvoljenijih i najpoznatijih banja u Srbiji.

  Mineralni izvori ovde su blago radio-aktivni i u ovoj vodi se nalaze retki i gotovo nepoznati elementi poput cezijuma, rubidijuma – kao i titan, uran, radon i radijum, između ostalih. Posebne karakteristike čine ovu vodu pravim medicinskim čudom, a lekovit uticaj ima posebno za nervna i mišićna tkiva – a posebne, proučene i dokazane rezultate ima u slučajevima reumatizma i multiple skleroze.
 • Moravički okrug - Katići
  E-mail : pansionobradovic@gmail.com
  Telefon : +381 32 5873 307
  Pansion Obradović, sa tradicijom dugom 30 godina, nudi Vam ekskluzivan odmor u blizini mesta Katići, pod sloganom ''Udahnite Mučanj''. Ovaj predeo je nezaobilazan u turističkoj ponudi Srbije kada je u pitanju seoski turizam. Atraktivnost prirode, potpuno čista i zdrava sredina, na idealnoj nadmorskoj visini od 1000 metara, uvrstili su ovu lokaciju u najlepše banje Srbije.

  Iznad Katića uzdiže se Mučanj, planina sa čijih visova od preko 1500 metara prostire veličanstven pogled na sve strane. Na njegovom vrhu nalazi se Savina voda koja je izuzetno posećena tokom cele godine, jer je u narodnom verovanju i predanju poznata kao vrlo lekovita.
 • Moravički okrug - Lozanj
  E-mail : zokagm@gmail.com
  Telefon :
  Lozanjska terasa je nevelika, ali lako prepoznatljiva jedinica za odmor i beg od savremenog užurbanog načina života, koju su Radojkovići adaptirali uz staru porodičnu kuću, a koja je kako komšije i prijatelji kažu, ulepšala je čitavo selo Lozanj. Ono je okruženo prelepom prirodom, a nalazi se u srcu Šumadije, na padinama Suvobora, nedaleko od vrha Rajac, a dovoljno daleko od gradske buke i vreve. Nedaleko od Lozanja nalazi se manastir Savinac, Ravna gora, etno selo Koštunići, manastir Vracevšnica i druga zanimljiva mesta.

  U prelepom ambijentu, ispunjenom cvećem, zelenom travom i koji je sa svih strana okružen drvećem gosti Lozanjske terase mogu uživati u raznim aktivnostima. Tu su mali bazen sa ležaljkama, odlično osveženje tokom vrelih letnjih dana, a uz to, šetnja po jednom od mnogih obližnjih šumskih puteva godiće vašem zdravlju i kondiciji.
 • Moravički okrug - Ivanjica
  E-mail : ivanjicki.konaci@gmail.com
  Telefon : +381 60 61 30 776
  Ivanjički konaci udaljeni su 180 km od Beograda, a nalaze se na samo 5 km od centra Ivanjice, i upravo ovde možete naći savršene uslove za mir i zaslužen odmor. Savremeni smeštaj, predivni pejzaži, čist vazduh, domaća hrana, krčma, bazen i ležaljke su samo deo onoga što će vam odmoriti telo i dušu.

  A, ukoliko ste ipak više za aktivan odmor, organizovaćemo planinske šetnje, izlete, vožnju bicikala i motornih kvadova, motornih sanki (u zimskom periodu), obilaske okolnih kulturno-umetničkih znamenitosti i još dosta toga.
 • Moravički okrug - Čačak
  E-mail : recepcija@castelloboutiquehotel.rs
  Telefon : +381 32 665 000
  Hotel Castello Boutique nalazi se u Aveniji Lipa, najlepšem delu Čačka. Hotel je idealno pozicioniran za lak pristup centru grada od koga vas deli svega 15 minuta šetnje, odlično povezan sa magistralnim putem. Hotel Castello Boutique odličan je izbor i za poslovna putovnja, kao i za odmor ili uživanje u kulutrnoj baštni i turističkoj ponudi grada.

  U sklopu Hotela Castello Boutique nalazi se i odličan restoran gde možete uživati u domaćim, italijanskim i internacionalnim specijalitetima i odličnom izboru rakija i vina. U modernom enterijeru Lobby bara možete uživati u jutarnjoj kafi, a svoj boravak možete zasnovati i na doručku, punom ili polupansionu.
 • Moravički okrug - Velereč
  E-mail : glisovic.zoran@gmail.com
  Telefon : +381 61 350 984
  Doživite nezaboravan romantičan i miran odmor i avanturu koje ćete se uvek rado sećati. Dok boravite u brvnari Glišović ljubazni domaćini će vam biti na raspolaganju i obezbediće sve što je potrebno za kvalitetan i udoban odmor. Brvnara se nalazi u slikovitom selu Velerač, u okruženju izuzetne lepote planine Rudnik, i na samo 5km od Gornjeg Milanovca koji nudi veliki broj interesantnih sadržaja, uključujući muzeje, galerije, kafiće, restorane i prehrambene prodavnice.
 • Moravički okrug - Gornja Trepča – Atomska banja
  E-mail : villa_ana@open.telekom.rs
  Telefon : +381 32 822 660
  Sajt:
  Moderno opremljena i sa ukusom uređena villa Ana nalazi se na 300 metara od stacionara u Atomskoj banji Gronja Trepča. Odlična lokacija vile omogućiće vam brz i lak pristup svim sadržajima koje nudi ovo mesto. Tako je najbliža prodavnica udaljena 30 metara, restoran 50 metara, kafić 100 metara, a tu u blizini nalazi se još par restorana i kafana kada se krene ka Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju. U Gornjoj Trepči između ostalog postoji i lep zeleni park sa puno cveća, dosta staza za šetanje, Crkva Presvete Bogorodice, a manastir Vujan je udaljen svega 6km od centra Banje, tako da gosti imaju zaista dosta sadržaja na raspolaganju.

  U dvorištu ville Ana nalazi se suncobran sa stolom i velikim brojem stolica gde se naši gosti mogu opustiti, uživati i naravno družiti sa dragim osobama, kao i drugim gostima u prelepom prirodnom okruženju. Što se parkinga tiče na raspolaganju je dobar broj mesta u okviru vile, tako da svi koji dođu kolima neće morati da brinu oko parkiranja.
 • Moravički okrug - Kušići
  E-mail : vila.angelina.032@gmail.com
  Telefon : +381 32 5678 188
  Vila Angelina, u vlasništvu domaćinstva Stojadina Vidakovića smeštena je selu Kušići, u jugozapadnoj Srbiji, u blizini prelepe planine Javor. Luksuzne sobe u okviru vile su kategorisane sa čak 4 zvezdice što dovoljno govori o njihovom izvrsnom kvalitetu. U okviru domćinstva nalazi se i veliko imanje od čak četiri hektara u okviru kojih se pored vile, nalazi i borova šuma, kao i izvor čiste planinske vode.

  Tu su još, u neposrednoj blizini i staze za skijanje, kao i zgrada stare porodične kafane po imenu ''Mali odmor'' koja se diči tradicijom dugom 200 godina. Ova etno kafana čuvar je mnogih starih običaja i stoga je od velike vrednosti i ovde se naši gosti naravno mogu hraniti. Pored ove etno kafane postoji i jedna velika sala za ručavanje koja je posebno odvojena za goste vile. Hrana koja se priprema je ukusna, tradicionalna, zdrava, raznovrsna i ekološka te će se za svakoga naći po nešto.