Oblasti

Moravički okrug

Žila kucavica moravičkog okruga, kao što joj i samo ime kaže je Zapadna Morava. U ovu oblast ona ulazi u blizini Ovčar banje, prolazi kroz najveći priverdni i kulturni centar oblasti Čačak, i dalje teče ka Raškoj oblasti. Inače, 210km dugačka Zapadna Morava nastaje spajanjem Golijske Moravice i Ćetinje u Požeškoj kotlini.

Pročitajte više - Moravički okrugRent-A-Car - Moravički okrugIzleti/Ekskurzije - Moravički okrug

Smeštaji Moravički okrug

 • Moravički okrug - Gornja Trepča – Atomska banja
  E-mail : recepcija@atomskabanja.com
  Telefon : +381 32 822 383
  Samo 140 kilometara od Beograda, Atomska Banja predstavlja jedinstvenu oazu mira i tišine. Okružena šumovitim brdima i planinama, blagotvorna klima, prijatna nadmorska visina i specifična, termomineralna voda čine da Atomska Banja bude jedna od najvoljenijih i najpoznatijih banja u Srbiji.

  Mineralni izvori ovde su blago radio-aktivni i u ovoj vodi se nalaze retki i gotovo nepoznati elementi poput cezijuma, rubidijuma – kao i titan, uran, radon i radijum, između ostalih. Posebne karakteristike čine ovu vodu pravim medicinskim čudom, a lekovit uticaj ima posebno za nervna i mišićna tkiva – a posebne, proučene i dokazane rezultate ima u slučajevima reumatizma i multiple skleroze.
 • Moravički okrug - Gornja Trepča – Atomska banja
  E-mail : villa_ana@open.telekom.rs
  Telefon : +381 32 822 660
  Sajt:
  Moderno opremljena i sa ukusom uređena villa Ana nalazi se na 300 metara od stacionara u Atomskoj banji Gronja Trepča. Odlična lokacija vile omogućiće vam brz i lak pristup svim sadržajima koje nudi ovo mesto. Tako je najbliža prodavnica udaljena 30 metara, restoran 50 metara, kafić 100 metara, a tu u blizini nalazi se još par restorana i kafana kada se krene ka Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju. U Gornjoj Trepči između ostalog postoji i lep zeleni park sa puno cveća, dosta staza za šetanje, Crkva Presvete Bogorodice, a manastir Vujan je udaljen svega 6km od centra Banje, tako da gosti imaju zaista dosta sadržaja na raspolaganju.

  U dvorištu ville Ana nalazi se suncobran sa stolom i velikim brojem stolica gde se naši gosti mogu opustiti, uživati i naravno družiti sa dragim osobama, kao i drugim gostima u prelepom prirodnom okruženju. Što se parkinga tiče na raspolaganju je dobar broj mesta u okviru vile, tako da svi koji dođu kolima neće morati da brinu oko parkiranja.
 • Moravički okrug - Velereč
  E-mail : glisovic.zoran@gmail.com
  Telefon : +381 61 350 984
  Doživite nezaboravan romantičan i miran odmor i avanturu koje ćete se uvek rado sećati. Dok boravite u brvnari Glišović ljubazni domaćini će vam biti na raspolaganju i obezbediće sve što je potrebno za kvalitetan i udoban odmor. Brvnara se nalazi u slikovitom selu Velerač, u okruženju izuzetne lepote planine Rudnik, i na samo 5km od Gornjeg Milanovca koji nudi veliki broj interesantnih sadržaja, uključujući muzeje, galerije, kafiće, restorane i prehrambene prodavnice.
 • Moravički okrug - Lozanj
  E-mail : zokagm@gmail.com
  Telefon :
  Lozanjska terasa je nevelika, ali lako prepoznatljiva jedinica za odmor i beg od savremenog užurbanog načina života, koju su Radojkovići adaptirali uz staru porodičnu kuću, a koja je kako komšije i prijatelji kažu, ulepšala je čitavo selo Lozanj. Ono je okruženo prelepom prirodom, a nalazi se u srcu Šumadije, na padinama Suvobora, nedaleko od vrha Rajac, a dovoljno daleko od gradske buke i vreve. Nedaleko od Lozanja nalazi se manastir Savinac, Ravna gora, etno selo Koštunići, manastir Vracevšnica i druga zanimljiva mesta.

  U prelepom ambijentu, ispunjenom cvećem, zelenom travom i koji je sa svih strana okružen drvećem gosti Lozanjske terase mogu uživati u raznim aktivnostima. Tu su mali bazen sa ležaljkama, odlično osveženje tokom vrelih letnjih dana, a uz to, šetnja po jednom od mnogih obližnjih šumskih puteva godiće vašem zdravlju i kondiciji.
 • Moravički okrug - Kušići
  E-mail : vila.angelina.032@gmail.com
  Telefon : +381 32 5678 188
  Vila Angelina, u vlasništvu domaćinstva Stojadina Vidakovića smeštena je selu Kušići, u jugozapadnoj Srbiji, u blizini prelepe planine Javor. Luksuzne sobe u okviru vile su kategorisane sa čak 4 zvezdice što dovoljno govori o njihovom izvrsnom kvalitetu. U okviru domćinstva nalazi se i veliko imanje od čak četiri hektara u okviru kojih se pored vile, nalazi i borova šuma, kao i izvor čiste planinske vode.

  Tu su još, u neposrednoj blizini i staze za skijanje, kao i zgrada stare porodične kafane po imenu ''Mali odmor'' koja se diči tradicijom dugom 200 godina. Ova etno kafana čuvar je mnogih starih običaja i stoga je od velike vrednosti i ovde se naši gosti naravno mogu hraniti. Pored ove etno kafane postoji i jedna velika sala za ručavanje koja je posebno odvojena za goste vile. Hrana koja se priprema je ukusna, tradicionalna, zdrava, raznovrsna i ekološka te će se za svakoga naći po nešto.
 • Moravički okrug - Kušići
  E-mail : recepcija@javor-hotel.com
  Telefon : +381 32 56 78 202
  Na obroncima planine Javor, u malom mestu po imenu Kušići, smešten je hotel Javor na čak 1.000 metara nadmorske visine. Hotel je od Ivanjice, najbližeg administrativnog centra, udaljen samo 25 kilometara, a od Beograda 240 kilometara.

  Kapacitet hotela Javor je 36 smeštajnih jedinica, a čitav objekat je renoviran 2011. godine. U sklopu hotela nalazi se i restoran ''Major'' gde ćete imati mogućnost da probate neki od ukusnih specijaliteta. Tu su još i igraonica ''Kaćun'' i animacija dece koja organizuje letnje i zimske aktivnosti poput škole izviđača, a hotel ima i salu za rekreaciju i kongresni centar.
 • Moravički okrug - Katići
  E-mail : hotellogos@gmail.com
  Telefon : +381 32 873 306
  Hotel Logos nalazi se u predivnom seocetu Katići, 20 km udaljeno od Ivanjice, u zagrljaju predivne planine Mučanj. Otvoren je cele godine, tako da možete uživati u bilo kom godišnjem dobu, a svako nosi svoju posebnu draž na ovoj fascinantnoj destinaciji. Hotel je okružen četinarima, mirom i tišinom, i nalazi se na 1.024 metra nadmorske visine, u mestu koje je, zbog svojih jedinstvenih prirodnih karakteristika dobilo status vazdušne banje. Katići i planina zajedno čine izuzetnu destinaciju za odmor u bilo koje doba godine.

  Mučanj i njegovo okruženje nude nezaboravne prizore i raznovrsne aktivnosti za ljubitelje aktivnog života i rekreacije, bilo da volite duge romantične šetnje u netkanutoj prirodi, sakupljanje lekovitog bilja u proleće, prelepo jesenje sunce koje otkriva sve boje krošanja ili tihu zimu sa prvim pahuljama i novogodišnju bajku koju možete doživeti samo ovde. Proverite zašto su Katići, sa svojom seoskom idilom po mišljenju mnogih najlepše i najskrivenije mesto u Srbiji.
 • Moravički okrug - Gornja Trepča – Atomska banja
  E-mail : edelnice@outlook.com
  Telefon :
  Pansion Edelnice nalazi se u Atomskoj banji Gornja Trepča, na oko 300 metara od banjskog centra. Prve prodavnice, kafiće i restorane naći ćete već u krugu od 100 metara, a autobuska stanica i Dom zdravlja su u centru, do kog vam je dovoljno nekoliko minuta laganog hoda. Takođe, u našoj blizini nalazi se i privatna ordinacija za masaže i fizikalnu terapiju.

  Pansion Edelnice ima svoje lepo uređeno zeleno dvorište i trem u dubokoj hladovini vinove loze, sa baštenskom garniturom i ljuljaškom, idealan za uživanje i opuštanje kada to vremenske prilike dozvoljavaju. Naša vrata su vam otvorena tokom čitave godine, a ovde će vas dočekati ljubazni domaćini raširenih ruku u bilo koje doba dana.