Oblasti

Moravički okrug

Žila kucavica moravičkog okruga, kao što joj i samo ime kaže je Zapadna Morava. U ovu oblast ona ulazi u blizini Ovčar banje, prolazi kroz najveći priverdni i kulturni centar oblasti Čačak, i dalje teče ka Raškoj oblasti. Inače, 210km dugačka Zapadna Morava nastaje spajanjem Golijske Moravice i Ćetinje u Požeškoj kotlini.

Pročitajte više - Moravički okrugRent-A-Car - Moravički okrugIzleti/Ekskurzije - Moravički okrug

Smeštaji Moravički okrug

 • Moravički okrug - Gornja Trepča – Atomska banja
  E-mail : recepcija@atomskabanja.com
  Telefon : +381 32 822 383
  Samo 140 kilometara od Beograda, Atomska Banja predstavlja jedinstvenu oazu mira i tišine. Okružena šumovitim brdima i planinama, blagotvorna klima, prijatna nadmorska visina i specifična, termomineralna voda čine da Atomska Banja bude jedna od najvoljenijih i najpoznatijih banja u Srbiji.

  Mineralni izvori ovde su blago radio-aktivni i u ovoj vodi se nalaze retki i gotovo nepoznati elementi poput cezijuma, rubidijuma – kao i titan, uran, radon i radijum, između ostalih. Posebne karakteristike čine ovu vodu pravim medicinskim čudom, a lekovit uticaj ima posebno za nervna i mišićna tkiva – a posebne, proučene i dokazane rezultate ima u slučajevima reumatizma i multiple skleroze.
 • Moravički okrug - Gornja Trepča – Atomska banja
  E-mail : villa_ana@open.telekom.rs
  Telefon : +381 32 822 660
  Sajt:
  Moderno opremljena i sa ukusom uređena villa Ana nalazi se na 300 metara od stacionara u Atomskoj banji Gronja Trepča. Odlična lokacija vile omogućiće vam brz i lak pristup svim sadržajima koje nudi ovo mesto. Tako je najbliža prodavnica udaljena 30 metara, restoran 50 metara, kafić 100 metara, a tu u blizini nalazi se još par restorana i kafana kada se krene ka Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju. U Gornjoj Trepči između ostalog postoji i lep zeleni park sa puno cveća, dosta staza za šetanje, Crkva Presvete Bogorodice, a manastir Vujan je udaljen svega 6km od centra Banje, tako da gosti imaju zaista dosta sadržaja na raspolaganju.

  U dvorištu ville Ana nalazi se suncobran sa stolom i velikim brojem stolica gde se naši gosti mogu opustiti, uživati i naravno družiti sa dragim osobama, kao i drugim gostima u prelepom prirodnom okruženju. Što se parkinga tiče na raspolaganju je dobar broj mesta u okviru vile, tako da svi koji dođu kolima neće morati da brinu oko parkiranja.
 • Moravički okrug - Velereč
  E-mail : glisovic.zoran@gmail.com
  Telefon : +381 61 350 984
  Doživite nezaboravan romantičan i miran odmor i avanturu koje ćete se uvek rado sećati. Dok boravite u brvnari Glišović ljubazni domaćini će vam biti na raspolaganju i obezbediće sve što je potrebno za kvalitetan i udoban odmor. Brvnara se nalazi u slikovitom selu Velerač, u okruženju izuzetne lepote planine Rudnik, i na samo 5km od Gornjeg Milanovca koji nudi veliki broj interesantnih sadržaja, uključujući muzeje, galerije, kafiće, restorane i prehrambene prodavnice.
 • Moravički okrug - Lozanj
  E-mail : zokagm@gmail.com
  Telefon :
  Lozanjska terasa je nevelika, ali lako prepoznatljiva jedinica za odmor i beg od savremenog užurbanog načina života, koju su Radojkovići adaptirali uz staru porodičnu kuću, a koja je kako komšije i prijatelji kažu, ulepšala je čitavo selo Lozanj. Ono je okruženo prelepom prirodom, a nalazi se u srcu Šumadije, na padinama Suvobora, nedaleko od vrha Rajac, a dovoljno daleko od gradske buke i vreve. Nedaleko od Lozanja nalazi se manastir Savinac, Ravna gora, etno selo Koštunići, manastir Vracevšnica i druga zanimljiva mesta.

  U prelepom ambijentu, ispunjenom cvećem, zelenom travom i koji je sa svih strana okružen drvećem gosti Lozanjske terase mogu uživati u raznim aktivnostima. Tu su mali bazen sa ležaljkama, odlično osveženje tokom vrelih letnjih dana, a uz to, šetnja po jednom od mnogih obližnjih šumskih puteva godiće vašem zdravlju i kondiciji.
 • Moravički okrug - Kušići
  E-mail : vila.angelina.032@gmail.com
  Telefon : +381 32 5678 188
  Vila Angelina, u vlasništvu domaćinstva Stojadina Vidakovića smeštena je selu Kušići, u jugozapadnoj Srbiji, u blizini prelepe planine Javor. Luksuzne sobe u okviru vile su kategorisane sa čak 4 zvezdice što dovoljno govori o njihovom izvrsnom kvalitetu. U okviru domćinstva nalazi se i veliko imanje od čak četiri hektara u okviru kojih se pored vile, nalazi i borova šuma, kao i izvor čiste planinske vode.

  Tu su još, u neposrednoj blizini i staze za skijanje, kao i zgrada stare porodične kafane po imenu ''Mali odmor'' koja se diči tradicijom dugom 200 godina. Ova etno kafana čuvar je mnogih starih običaja i stoga je od velike vrednosti i ovde se naši gosti naravno mogu hraniti. Pored ove etno kafane postoji i jedna velika sala za ručavanje koja je posebno odvojena za goste vile. Hrana koja se priprema je ukusna, tradicionalna, zdrava, raznovrsna i ekološka te će se za svakoga naći po nešto.
 • Moravički okrug - Katići
  E-mail : hotellogos@gmail.com
  Telefon : +381 32 5873 705
  Hotel Logos nalazi se u predivnom seocetu Katići, 20 km udaljeno od Ivanjice, u zagrljaju predivne planine Mučanj. Otvoren je cele godine, tako da možete uživati u bilo kom godišnjem dobu, a svako nosi svoju posebnu draž na ovoj fascinantnoj destinaciji. Hotel je okružen četinarima, mirom i tišinom, i nalazi se na 1.024 metra nadmorske visine, u mestu koje je, zbog svojih jedinstvenih prirodnih karakteristika dobilo status vazdušne banje. Katići i planina zajedno čine izuzetnu destinaciju za odmor u bilo koje doba godine.

  Mučanj i njegovo okruženje nude nezaboravne prizore i raznovrsne aktivnosti za ljubitelje aktivnog života i rekreacije, bilo da volite duge romantične šetnje u netkanutoj prirodi, sakupljanje lekovitog bilja u proleće, prelepo jesenje sunce koje otkriva sve boje krošanja ili tihu zimu sa prvim pahuljama i novogodišnju bajku koju možete doživeti samo ovde. Proverite zašto su Katići, sa svojom seoskom idilom po mišljenju mnogih najlepše i najskrivenije mesto u Srbiji.
 • Moravički okrug - Čačak
  E-mail : recepcija@castelloboutiquehotel.rs
  Telefon : +381 32 665 000
  Hotel Castello Boutique nalazi se u Aveniji Lipa, najlepšem delu Čačka. Hotel je idealno pozicioniran za lak pristup centru grada od koga vas deli svega 15 minuta šetnje, odlično povezan sa magistralnim putem. Hotel Castello Boutique odličan je izbor i za poslovna putovnja, kao i za odmor ili uživanje u kulutrnoj baštni i turističkoj ponudi grada.

  U sklopu Hotela Castello Boutique nalazi se i odličan restoran gde možete uživati u domaćim, italijanskim i internacionalnim specijalitetima i odličnom izboru rakija i vina. U modernom enterijeru Lobby bara možete uživati u jutarnjoj kafi, a svoj boravak možete zasnovati i na doručku, punom ili polupansionu.