Oblasti

Kosovo i Metohija

Kosovo i Metohija je zemlja hramova i zemlja podviga, zemlja Raspeća i zemlja Vaskrsa. Ova oblast za Srbe nije deo teritorije, nego onaj kamen koji se ugrađuje u temelj i bez kojeg je nemoguće opstati u burama ovoga sveta. Na Kosovu i Metohiji je temelj srpske duše, države, etike, vere i kulture. Putnik koji to ne uspe da shvati, nije ništa shvatio o Srbiji.“

Pročitajte više - Kosovo i MetohijaRent-A-Car - Kosovo i MetohijaIzleti/Ekskurzije - Kosovo i Metohija

Smeštaji Kosovo i Metohija

  • Kosovo i Metohija - Gračanica
    E-mail : info@hotelgracanica.com
    Telefon : +383 38 729 888
    Hotel Gračanica je ekološki, butique hotel, pod švajcarskim menadžmentom u mirnom okruženju istoimenog mesta. U bližoj okolini hotela nalaze se dva svetski važna lokaliteta. Manastir Gračanica, zadužbina kralja Milutina iz 1321. godine i UNESCO svetsko kulturno nasleđe, kao i arheološki lokalitet Ulpiana ili Justinijana Segunda - rimski i vizantijski grad u provinciji Gornjoj Meziji.

    Hotel Gračanica ima u ponudi 15 soba, bazen na otvorenom sa barom, vrt s pogledom na okolna polja i brda, kao i restoran sa velikim izborom različitih jela, uključujući i vegetarijanska. Hotel je kombinacija moderne arhitekture sa tradicionalnim elementima, ima recepciju koja radi 24 časa, lep salon sa malom bibliotekom i otvorenim kaminom, fitnes centar, kao i dve sobe za sastanke – jednu za 8 osoba, a drugu za 20-25 osoba.