Oblasti

Jablanički okrug

Jablanički okrug se nalazi na jugu Srbije, a centar okruga i ujedno njegova najveća i najrazvijenija opština je grad Leskovac. Kroz jablanički okrug protiče reka Jablanica po kojoj je dobio ime, Tulovska reka, reka Vlasina, Rupska reka, zanimljiva po tome što menja nekoloko imena u zavisnosti od toga kroz koji kraj prolazi pa se zove još i Kozaračka reka i Bajinska reka. Uliva se u Južnu Moravu koja takođe prolazi kroz ovu oblast.

Pročitajte više - Jablanički okrugRent-A-Car - Jablanički okrugIzleti/Ekskurzije - Jablanički okrug

Smeštaji Jablanički okrug

 • Jablanički okrug - Leskovac
  E-mail : bellanellaleskovac@gmail.com
  Telefon : +381 66 406 606
  Luksuzni ugosteljski kompleks Bella Nella počeo je sa radom 2015. godine, a nalazi se u mirnom, prirodnom okruženju Leskovca, svega 2 kilometra od strogog centra ovog grada. U našoj blizini je i istorijski Caričin grad i lokalitet Justinijana, a možete posetiti i najstariju rudarsku crkvu.

  Bella Nella je skladno, moderno zdanje koje pleni pažljivo uređenom okolinom, ali i vrhunskim dizajnom enterijera. U okviru našeg kompleksa nalazi se ekskluzivni restoran tradicionalne i internacionalne kuhinje sa predivnim kafe barom i velikom baštom. U ovom divno uređenom ambijentu su smešteni i naši otvoreni bazeni sa đakuzijem, pa je ovo odlično mesto za sve vaše proslave i porodične prilike, ali i poslovne sastanke, prezentacije ili seminare.
 • Jablanički okrug - Predejane
  E-mail : prenocisteiris@gmail.com
  Telefon : +381 63 640 880
  Sajt:
  Ukoliko vas dug put vodi kroz Predejane, i poželite da se odmorite i dobro naspavate, tražite sasvim mirno mesto za opuštanje posle duge vožnje, u konaku Iris naći ćete srdačan i gostoljubiv prijem, izvrsne sobe, pravu domaću kaficu i nezaobilazan, tradicionalni doručak ili večeru. Na pet minuta od autoputa E 75, naša lokacija pružiće vam idealno konačište i udoban odmor uz kablovsku televiziju i besplatan bežični internet. Takođe, ukoliko ne možete zamisliti odmor van mirnog okruženja i fantastične prirode, svratite u Predejane koje se ''sakrilo'' u lepotama nadaleko čuvene Grdeličke klisure, gde je mir zagarantovan. A, ovde možete uživati i u aktivnom odmoru, obogatiti ga sportskim sadržajima, šetnjama, hajkingom i biciklističkim turama.

  U zelenom dvorištu konaka Iris gostima su na raspolaganju udobne baštenske garniture, kao i roštilj za sve sladokusce, a svi posetioci će imati i obezbeđen besplatan parking. Svi naši gosti se slažu da se nalazimo na idealnom mestu, i prezadovoljni su našom kompletnom uslugom, komunikativnošću i predusretljivošću. Takođe, spremni smo da izađemo u susret svim vašim zahtevima, uključujući i pripremu lanč paketa za nastavak vašeg putovanja. U okviru konaka nalazi se i dobro snabdeven market, sa uvek svežim voćem i povrćem, pa je apsolutno sve što vam treba bukvalno nadohvat ruke.
 • Jablanički okrug - Sijarinska banja
  E-mail : gejzer@post.com
  Telefon : +382 16 895 128
  Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gejzer, u Sirijanskoj banji, predstavlja glavni objekat za smeštaj posetilaca. Pored toga što raspolaže zavidnim smeštajnim kapacitetima, i brojnim sadržajima, okružena je bujnim i raskošnim zelenilom, koje će, samo po sebi doprineti boljem zdravlju naših gostiju. Gejzer i Sijarinska banja od Beograda su udaljeni 330km, a od Leskovca 50km.

  U hotelu se nalazi zatvoreni bazen sa mineralnom vodom, tako da gosti mogu koristiti lekovita svojstva ove banje tokom cele godine. Naravno, u letnjem periodu gosti hotela mogu da koriste otvoreni kompleks bazena pod gejzerom, kao i vaterpolo bazen koji se nalazi nadomak hotela. U blizini se pored bazena za vaterpolo nalaze i brojni sprotski tereni, kao što su teren za odbojku, košarku i mali fudbal.