Smeštaj u gradu

Žagubica apartmani, smeštaj, cene 2019

Ova šarmantna i neobična opština nalazi se u istočnoj Srbiji, gde u 20-ak raštrkanih sela živi tek oko 10.000 stanovnika. Bjelanica, Kučajske i Gornjačke planine okružuju Žagubicu, koja će vam biti daleko poznatija pod imenom – Homolje. Iako ovo ime danas označava samo predivan planinski masiv na severu Žagubice, istorijski i tradicionalno, čitava ova brdovita oblast naziva se Homoljem, nazivom koji se nalazi na starim mapama i u arhivskim dokumentima.

Pročitajte više - ŽagubicaRent-A-Car - ŽagubicaIzleti/Ekskurzije - Žagubica


Smeštaji - Žagubica

  • Istočna Srbija - Žagubica
    E-mail : etnoselotrska@gmail.com
    Telefon : +381 12 632 131
    Ako želite da pobegnete od svakodnevnih gužvi i stresa i da se zaista odmorite uz cvrkut ptica i žubor vode, da pojedete nešto domaće, kvalitetno i autentično, a usput i posetite mnogobrojne znamenitosti homoljskog kraja, onda je Etno selo Trška pravo mesto za vas. Ovde se odmaraju oči i duša, čovek postaje plemenitiji, ali i mudriji, slušajuci žubor reke i zvuke prirode.

    Etno selo Trška je locirano na četvrtom kilometru od Žagubice prema Beogradu, udaljeno 45 km od Bora i Petrovca na Mlavi. Ovaj kompleks na površini od jednog hektara porodica Prvulović je izgradila 2009. godine, a poseduje restoran sa velikom terasom sa 140 mesta i predivnim pogledom, kao i 4 apartmana koji su uređeni u etno stilu, ali i u potpunosti prilagođeni potrebama savremenog turizma.